Εντονος προβληματισμός στις τάξεις των εμπόρων

Θα συμμετάσχουν και οι έμποροι της Ρόδου στην τριήμερη κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΕΣΕΕ, στις 21 με 23 Φεβρουαρίου η οποία θα κορυφωθεί, με το κλείσιμο όλων των καταστημάτων.
Το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Οι έμποροι θεωρούν ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα, επιχειρεί το “άνοιγμα” του επαγγέλματος τους κάτι που δεν μπορεί να συμβεί.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει, την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, αλλά και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών που έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων εμπόρων σε μια ιδιαίτερα δυσμενή, κατάσταση. Υπάρχουν ενστάσεις και για τις διατάξεις της αυτόφωρης διαδικασίας και τις ποινές φυλάκισης, που προβλέπει το νομοσχέδιο. Επισημαίνεται ότι το ποινολόγιο του υφιστάμενου νόμου, είναι ήδη αυστηρό και το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του.
Οι συνθήκες αυτές, που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση υποχρεώνουν τους εμπόρους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προκειμένου να εκδηλώσουν με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή τους και να αναδείξουν σε όλους τους τόνους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία.
«Θεωρούμε ότι έχουμε προδοθεί από την κυβέρνηση η οποία στην προσπάθεια της να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα ξεκινά από μας χωρίς κανένα πρόγραμμα. Δεν μπορεί να καταργούν νόμους που στοιχειωδώς έθεταν κάποιους κανόνες στην αγορά», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, προσθέτοντας ότι οι έμποροι θα ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις κινητοποιήσεις τους που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες .
«Θα αναρτήσουμε και πινακίδες και αφίσες με τα αιτήματα μας για να πούμε φθάνει πια δεν αντέχουμε άλλες επιβαρύνσεις και εμπαιγμό. Ευελπιστούμε να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοί μας. Θα κάνουμε τον αγώνα μας για το καλό του τόπου και θα ζητήσουμε τη συμπόρευση όλων των φορέων», τόνισε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο θα βάλουν λουκέτο οι μισές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στη Ρόδο.
«Θα νομιμοποιηθούν οι παρανομούντες. Αν γίνει αυτό, να βάλουμε και εμείς πανέρια έξω από τα καταστήματα μας και να πωλούμε τα προϊόντα μας χωρίς να κόβουμε αποδείξεις», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, εκδήλως προβληματισμένος και ανήσυχος για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί.