Με βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ τιμωρήθηκε από τη ΔΕΑΒ ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ο οποίος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του παιχνιδιού ανάμεσα στον Αστέρα Παστίδας και τον Νικαγόρα στις 24 Μαρτίου, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, επιτειθέμενος, σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή, σε αθλητές των Κώων.
Το σωματείο του Αστέρα καθ’ αυτό δεν είχε πρόβλημα, καθώς δεν είχε κληθεί καν σε απολογία από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, περιμένει ωστόσο τις σημερινές αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπή της ΕΠΣΔ.
Η απόφαση της ΔΕΑΒ:
«Αφού έλαβε υπόψη της: το Φύλλο Αγώνα της διοργανώτριας αρχής και την Έκθεση Παρατηρητή της διοργανώτριας αρχής, από τα οποία προκύπτει ότι, μετά τη λήξη του αγώνα ποδοσφαίρου ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣΤΙΔΑΣ – ΝΙΚΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΥ, στο γήπεδο Παστίδας στις 24/03/2026, για την 23η αγωνιστική Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, περιόδου 2025/2026, ένα (1) ταυτοποιημένο φυσικό πρόσωπο-δράστης (ο οποίος τυγχάνει να έχει και την ιδιότητα του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, άλλης -μη διαγωνιζόμενης στον εν λόγω αγώνα- ομάδας), ευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση ως θεατής, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας,
επέβαλε, με την υπ’ αριθμό 29/2026 Απόφασή της, σε βάρος του φυσικού αυτού προσώπου, διοικητικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€). Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024 και του άρθρου 104 του ν. 5224/2025».
ΔΕΑΒ: Βαρύτατο πρόστιμο για τον πρωταγωνιστή των επεισοδίων στην Παστίδα













