Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Κολοσσός κέρδισε τον Ηρακλή με 98-85 τον Ηρακλή και σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή του στη G.B.L.! Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον Ηρακλή και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα όταν και προηγήθηκε με 16-0 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Κολοσσός έκανε πολύ καλή ομαδική προσπάθεια, είχε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα και πολυφωνία και έφτασε πιο άνετα απ’ ότι περίμενε στην επικράτηση. Μάλιστα στην τελευταία περίοδο η διαφορά μεγάλωσε αισθητά (στο +19) και οι Ροδίτες άνετα στη νίκη, μπροστά σε 2.000 περίπου φιλάθλους τους.
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Κολοσσού στην Καλλιθέα… Οι «θαλασσί» ξεκίνησαν αφηνιασμένοι σε αντίθεση με τον Ηρακλή, που είχε μείνει στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και ξέχασε να μπει στο παρκέ… Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ροδίτες προηγήθηκαν με το… εκκωφαντικό 16-0(5’), με τους Θεσσαλονικείς να μην κάνουν τίποτα, απόρροια και της άμυνας του Κολοσσού. Ο Ηρακλής πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τον Χρηστίδη στο 5.30 (μείωσε σε 16-2) και στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι με τρίποντα από τους Μωραΐτη και Τσιακμά αρχικά… Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 18-8 και 24-14, με το α’ δεκάλεπτο να τελειώνει με 26-18 και τον Κολοσσό να έχει πολυφωνία στο σκοράρισμα και «πρώτο βιολί» τον Γκαλβανίνι. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε υψηλά ποσοστά ευστοχίας και κυριάρχησε ειδικά στο πρώτο πεντάλεπτο.,
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ζόραν Λούκιτς αφυπνίστηκε και έκανε το δικό της σερί. Μετά το 31-18 (11’), ο Ηρακλής πλησίασε σε 31-24 με πόντους του Στρονγκ, ενώ με τρίποντο του Μωραΐτη πλησίασε και σε 33-29, αναγκάζοντας τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ-άουτ.Με τον Καράμπελα να δίνει σημαντικές λύσεις, ο Κολοσσός ξέφυγε με 38-29 (16’) και επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, έχοντας καλύτερες και περισσότερες λύσεις από τον Ηρακλή (45-33 στο 18’). Το ημίχρονο βρήκε τους «θαλασσί» να προηγούνται με 48-40, έχοντας σε καλή μέρα τους Νίκολς, Γκαλβανίνι και Καράμπελα, ενώ ο Ηρακλής ξύπνησε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, όπου βρέθηκε να χάνει με 16-0!
Στο γ’ δεκάλεπτο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη συνέχισε να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα, έχοντας εικόνα νικητή. Όσες φορές προσπάθησε ο Ηρακλής να πλησιάσει στο σκορ, ο Κολοσσός έβρισκε λύσεις με Γκαλβανίνι, Ραντλ και Νίκολς και έπαιρνε διαφορά ασφαλείας. Ο Στρόνγκ κρατούσε ζωντανό τον Ηρακλή, ενώ ο Κολοσσός είχε αρκετές λύσεις. Με τρίποντο του Ραντλ το σκορ έγινε 57-45, ενώ οι Θεσσαλονικείς είχαν απαντήσεις και με τον Καμπουρίδη πλησίασαν σε 58-53 (25’)… Ο πολύ καλός Γκαλβανίνι με πέντε προσωπικούς πόντους έστειλε τη διαφορά στο +10 (63-53 στο 27’), για να πλησιάσει ξανά ο Ηρακλής σε 67-60 με τον Ουέρ. Όπως γινόταν σε όλο το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις, όποτε η ομάδα του Λούκιτς ροκάνιζε τη διαφορά και το γ’ δεκάλεπτο τελείωσε με 71-60.
Στην τελευταία περίοδο ο Κολοσσός «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι, με τη διαφορά να φτάνει στους 19 πόντους (79-60 και 82-63 στο 34’), με τους Ροδίτες να κυριαρχούν απόλυτα στο γήπεδο. Ο Ηρακλής μείωσε σε 85-74 (37’) και 87-79, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Ροδιτών, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Το τελικό 98-85 μοιάζει απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα… Από τους νικητές υπήρχαν πολλοί διακριθέντες… Κορυφαίος ήταν ο Νίκολς, εξαιρετική παρουσία από Γκαλβανίνι, Μακ, Ραντλ και Καράμπελα. Από τον Ηρακλή ξεχώρισαν οι Στρονγκ, Μωραΐτης, Καμπουρίδης και Τσιακμάς.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 26-18, 48-40(ημ.), 71-60, 98-85
Διαιτητές: Παπαπέτρου- Μαρινάκης- Μπακάλης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ραντλ 13(3), Κένεντι 5, Καράμπελας 11(3), Κολοβέρος 2, Μακ 18(1), Πετρόπουλος, Νίκολς 24, Χρυσικόπουλος 2, Καλαϊτζάκης, Κουρουπάκης, Γκαλβανίνι 16(1), Άκιν 7.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Λούκιτς): Φάντερμπεργκ 6, Στρονγκ 18(3), Κέλι 6, Σμιθ, Τσιακμάς 12(2), Μωραΐτης 15(3), Ουέρ 6, Καμπουρίδης 10(2), Χρηστίδης 2, Σύλλας, Ντέιβις 10(1).
Παραμένει στη G.B.L. ο Κολοσσός, εύκολη νίκη με Ηρακλή!













