ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κάλυμνο ο Βασίλης Υψηλάντης σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ ΝΔ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
thumbnail
Μέγεθος γραμμάτων

Την Κά­λυ­μνο επι­σκέ­φθη­κε χθες ο Κο­σμή­το­ρας της Βου­λής και Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας, Βα­σί­λης Α. Υψη­λά­ντης, όπου πα­ρέ­στη στην εκ­δή­λω­ση κοπής της πρω­το­χρο­νιά­τι­κης πίτας της ΔΗΜΤΟ Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Κα­λύ­μνου.

Κατά την ομι­λία του, ο κ. Υψη­λά­ντης ανα­φέρ­θη­κε στη στα­θε­ρό­τη­τα και την εκ­συγ­χρο­νι­στι­κή πρό­ο­δο της χώρας, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η Ελ­λά­δα, υπό την ηγε­σία της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και του Πρω­θυ­πουρ­γού Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη, πο­ρεύ­ε­ται με ασφά­λεια και αυ­το­πε­ποί­θη­ση σε ένα σύν­θε­το και αστα­θές διε­θνές πε­ρι­βάλ­λον.

Ιδιαί­τε­ρη έμ­φα­ση έδωσε στις ση­μα­ντι­κές φο­ρο­λο­γι­κές πα­ρεμ­βά­σεις υπέρ των νη­σιω­τών, όπως:

·                   η εφαρ­μο­γή των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ στα νησιά,

·                   η μεί­ω­ση της άμε­σης φο­ρο­λο­γί­ας και ο μη­δε­νι­σμός της φο­ρο­λο­γι­κής επι­βά­ρυν­σης για τους νέους,

·                   καθώς και οι μειώ­σεις των ασφα­λι­στι­κών ει­σφο­ρών, που ενι­σχύ­ουν το δια­θέ­σι­μο ει­σό­δη­μα και τη βιω­σι­μό­τη­τα των μι­κρών και με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων.

Ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου ανα­φέρ­θη­κε επί­σης στον προ­σω­πι­κό του αγώνα για τη βελ­τί­ω­ση της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας των Κα­λυ­μνί­ων, ση­μειώ­νο­ντας εν­δει­κτι­κά:

·                   την προ­ώ­θη­ση των αι­τη­μά­των των αλιέ­ων,

·                   την έναρ­ξη δια­δι­κα­σιών στο Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας για ση­μα­ντι­κή πα­ρέμ­βα­ση στο σχο­λι­κό συ­γκρό­τη­μα «Ψι­λια­νής»,

·                   καθώς και τις συ­ντο­νι­σμέ­νες πιέ­σεις για την ηλε­κτρο­δό­τη­ση του οδι­κού δι­κτύ­ου, οι οποί­ες οδή­γη­σαν στη δη­μο­πρά­τη­ση του έργου ηλε­κτρο­φω­τι­σμού μή­κους 19 χι­λιο­μέ­τρων από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 4 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ.

Το έργο αφορά τα τμή­μα­τα Πόθια – Βαθύ (8,9 χλμ.) και Άρ­με­ος – Εμπο­ρειός (10,1 χλμ.) και στο­χεύ­ει στην ανα­βάθ­μι­ση της οδι­κής ασφά­λειας, της ενερ­γεια­κής απο­δο­τι­κό­τη­τας και της λει­τουρ­γι­κό­τη­τας του δι­κτύ­ου, με τη χρήση σύγ­χρο­νων φω­τι­στι­κών τε­χνο­λο­γί­ας LED.

Κλεί­νο­ντας, ο κ. Υψη­λά­ντης υπο­γράμ­μι­σε ότι η πα­τριω­τι­κή προ­σέγ­γι­ση, της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας και του Πρω­θυ­πουρ­γού Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη, στα εθνι­κά ζη­τή­μα­τα, απο­δει­κνύ­ε­ται έμπρα­κτα όχι μόνο μέσα από υπεύ­θυ­νους δι­πλω­μα­τι­κούς χει­ρι­σμούς και τις διε­θνείς θέ­σεις της χώρας, αλλά και μέσω της ου­σια­στι­κής ενί­σχυ­σης των Ενό­πλων Δυ­νά­με­ων, που θω­ρα­κί­ζει την εθνι­κή κυ­ριαρ­χία και την ασφά­λεια της χώρας.

Τέλος κά­λε­σε τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κα­λύ­μνου ενω­μέ­να να δώ­σουν αγώνα που θα ξανά οδη­γή­σει τη χώρα σε ασφα­λή μο­νο­πά­τια και πο­λι­τι­κή στα­θε­ρό­τη­τα με αυ­το­δύ­να­μη τη Νέα Δη­μο­κρα­τία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.