ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μελανά σημεία στα νοσοκομεία – Τι έδειξε η τελευταία αξιολόγηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συνε­χί­ζε­ται η αξιο­λό­γηση που ξεκί­νησε στα νοσο­κο­μεία με την ψήφο των ασθενών οι οποίοι βαθ­μο­λο­γούν πλέον τις παρε­χό­με­νες υπη­ρε­σίες του ΕΣΥ μέσω sms που λαμ­βά­νουν μετά το εξι­τή­ριό τους.

Το ψηφιακό σύστημα που ξεκί­νησε πριν από λίγους μήνες με τη συμ­με­τοχή των ασθενών που νοση­λεύ­τη­καν έστω και μία ημέρα σε δημόσιο νοσο­κο­μείο, δείχνει ότι τα προ­βλή­ματα που δια­πι­στώ­θη­καν τους πρώτους μήνες, εξα­κο­λου­θούν να υπάρ­χουν.

Τι δεί­χνουν οι πρώτες «μετρή­σεις»

Σύμφωνα με τα στοι­χεία που έχει στη διάθεσή του το ethnos.gr, η αξιο­λό­γηση των ασθενών μέχρι πριν από δύο ημέρες, δείχνει ότι οι δυσλει­τουρ­γίες που κατα­γρά­φη­καν από την πρώτη στιγμή, παρα­μέ­νουν οι ίδιες.

Ειδι­κό­τερα σύμφωνα με την αξιο­λό­γηση που έχουν κάνει οι ασθε­νείς που νοση­λεύ­τη­καν στα δημόσια νοσο­κο­μεία έως τις 21 Ιανουα­ρίου, προ­κύ­πτει ότι τα βασικά πεδία που χρήζουν βελ­τί­ω­σης είναι: η ποιό­τητα του φαγητού, η αριθ­μη­τική επάρ­κεια του νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, η παροχή υπο­στή­ρι­ξης για ζητή­ματα ψυχο­λο­γι­κής φύσης, η ενη­μέ­ρωση σχετικά με δια­θέ­σι­μες κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σίες, καθώς και η ενί­σχυση της ενεργού συμ­με­το­χής των ασθενών στη λήψη απο­φά­σεων που αφορούν τη θερα­πεία και τη φρο­ντίδα τους.

Συγκε­κρι­μένα τα βασικά πεδία που χρήζουν βελ­τί­ω­σης αφορούν στην ποιό­τητα του φαγητού, καθώς μόλις το 49% των ερω­τη­θέ­ντων δηλώνει ότι είναι πολύ έως απόλυτα ικα­νο­ποι­η­μένο. Ένα εύρημα που υπήρχε και από τον πρώτο μήνα της αξιο­λό­γη­σης στο ΕΣΥ.

«Το εύρος και η ένταση των επι­μέ­ρους ζητη­μά­των δια­φο­ρο­ποιού­νται σημα­ντικά τόσο μεταξύ δια­φο­ρε­τι­κών νοσο­κο­μείων όσο και μεταξύ κλι­νι­κών του ίδιου νοσο­κο­μείου. Για τον λόγο αυτόν, η λήψη μέτρων πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε επίπεδο νοσο­κο­μείου και κλι­νι­κής, με παρεμ­βά­σεις προ­σαρ­μο­σμέ­νες στις ιδιαί­τε­ρες ανάγκες κάθε μονάδας υγείας» δηλώνει στο ethnos.gr η Γενική Γραμ­μα­τέας Υπη­ρε­σιών Υγείας του υπουρ­γείου Υγείας Λίλιαν Βιλ­δι­ρίδη.

Πρέπει να σημειω­θεί ότι η ηγεσία του υπουρ­γείου υγείας έχει παρα­δώ­σει στους διοι­κη­τές των νοσο­κο­μείων όλης της χώρας, έναν συγκε­κρι­μένο οδηγό τον οποίο θα πρέπει να ακο­λου­θή­σουν προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν άμεσα σε παρεμ­βά­σεις για τη βελ­τί­ωση των υπη­ρε­σιών υγείας.

Θα πρέπει να εστιά­σουν στα προ­βλή­ματα που κατα­γρά­φουν οι ασθε­νείς μετά τη νοση­λεία τους, ενώ με βάση το υπουρ­γείο υγείας εάν δια­πι­στω­θεί ότι δεν βελ­τιώ­νουν τις συν­θή­κες μπορεί ακόμα και να δουν την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ.Αξιο­ση­μεί­ωτο είναι επίσης ότι οι διοι­κη­τές των νοσο­κο­μείων ήδη από τον Δεκέμ­βριο έχουν στη διάθεσή τους όλα τα δεδο­μένα της αξιο­λό­γη­σης των ασθενών που αφορούν στα δικά τους νοσο­κο­μεία.

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.