ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή του Δήμου Καρπάθου σε δράσεις προβολής του νησιού στη Γερμανία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Στο πλαί­σιο της στρα­τη­γι­κής εξω­στρέ­φειας και της ενί­σχυ­σης της πα­ρου­σί­ας της Καρ­πά­θου στη γερ­μα­νι­κή του­ρι­στι­κή αγορά, ο Αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού κ. Ανα­στά­σιος Μή­λιος και η Ει­δι­κή Σύμ­βου­λος Του­ρι­σμού κα. Ανα­στα­σία Σκούλ­λου συμ­με­τεί­χαν στις 4 Δε­κεμ­βρί­ου 2025 σε ει­δι­κή δράση πα­ρου­σί­α­σης του νη­σιού, η οποία διορ­γα­νώ­θη­κε από το Γρα­φείο ΕΟΤ Γερ­μα­νί­ας στο ελ­λη­νι­κό εστια­τό­ριο Oinotheke στη Φραν­κφούρ­τη.

Ο ΕΟΤ επέ­λε­ξε να ανα­δεί­ξει, μέσα από τη συ­γκε­κρι­μέ­νη δράση, την Πε­ρι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας & Θρά­κης και την Κάρ­πα­θο, γε­γο­νός που απο­τυ­πώ­νει την ανα­γνώ­ρι­ση της επι­τυ­χη­μέ­νης συ­νερ­γα­σί­ας και των απο­τε­λε­σμα­τι­κών προ­σπα­θειών προ­βο­λής που γί­νο­νται σε εθνι­κό επί­πε­δο.

Στην πα­ρου­σί­α­ση πα­ρευ­ρέ­θη­κε και ο εκ­πρό­σω­πος της Eurowings, κ. Roland Hladin, με αφορ­μή τη νέα απευ­θεί­ας αε­ρο­πο­ρι­κή σύν­δε­ση Ντί­σελ­ντορφ – Κάρ­πα­θος για το 2026, η οποία απο­τε­λεί κομ­βι­κό βήμα για την πε­ραι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση της αγο­ράς της Γερ­μα­νί­ας. Η δράση επι­κε­ντρώ­θη­κε στην ανά­δει­ξη της Καρ­πά­θου ως αυ­θε­ντι­κού και ποιο­τι­κού του­ρι­στι­κού προ­ο­ρι­σμού, στην ενη­μέ­ρω­ση για τη νέα αε­ρο­πο­ρι­κή σύν­δε­ση και τα οφέλη της για το γερ­μα­νι­κό κοινό, καθώς και στην προ­βο­λή των εμπει­ριών, των φυ­σι­κών ομορ­φιών και των δρα­στη­ριο­τή­των που προ­σφέ­ρει το νησί.

Συμ­με­το­χές αε­ρο­πο­ρι­κών εται­ρειών, Τour Οperators και δη­μο­σιο­γρά­φων

Στην εκ­δή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν στε­λέ­χη από ση­μα­ντι­κές εται­ρεί­ες της γερ­μα­νι­κής αγο­ράς, απο­δει­κνύ­ο­ντας το υψηλό εν­δια­φέ­ρον για τον προ­ο­ρι­σμό. Ανά­με­σά τους πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται εκ­πρό­σω­ποι από:

· Το Γε­νι­κό πρό­ξε­νο της Ελ­λά­δος, κ. Δη­μή­τριος Δό­χτσης (Γε­νι­κός πρό­ξε­νος της Ελ­λά­δος)

· Eurowings, Discover, Condor, Aegean, Sky Express

· Der Touristik, Alltours, vtours, Wang Reisen, Reiseagentur

· ZDF, Welt/Media Impact, WetterOnline, iq digital

Οι εκ­πρό­σω­ποι του Δήμου ενη­μέ­ρω­σαν τους προ­σκε­κλη­μέ­νους, απά­ντη­σαν σε ερω­τή­σεις και διέ­νει­μαν ενη­με­ρω­τι­κό υλικό, χάρ­τες και ανα­μνη­στι­κά δώρα.

Στις 6 Δε­κεμ­βρί­ου 2025 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο εστια­τό­ριο Nibelungen Genschänke στο Ντί­σελ­ντορφ μια ξε­χω­ρι­στή γα­στρο­νο­μι­κή βρα­διά αφιε­ρω­μέ­νη στις πα­ρα­δο­σια­κές γεύ­σεις της Καρ­πά­θου. Η σεφ κα. Δή­μη­τρα Πέτσα Μη­λιά­δη, η οποία είχε επι­σκε­φθεί το νησί μας για τέσ­σε­ρις ημέ­ρες τον προη­γού­με­νο μήνα και ξε­να­γή­θη­κε σε πε­ριο­χές της Καρ­πά­θου γνω­ρί­ζο­ντας από κοντά την το­πι­κή γα­στρο­νο­μία, ετοί­μα­σε μαζί με τον κ. Διο­νύ­σιο Μη­λιά­δη ένα αυ­θε­ντι­κό μενού στο­χευ­μέ­νο στην επι­τυ­χη­μέ­νη πα­ρου­σί­α­ση της κου­ζί­νας του νη­σιού.

Το μενού πε­ριε­λάμ­βα­νε ψι­λο­κού­λου­ρα με αλοι­φές και τυρί, ντολ­μά­δες, καρ­πά­θια­κη σα­λά­τα, μα­κα­ρού­νες, φάβα με σαρ­δέ­λα (με­νού­λα), κα­τσί­κι γε­μι­στό (οφτό), ενώ το γεύμα ολο­κλη­ρώ­θη­κε με μο­σχο­πού­γκι και μπα­κλα­βά Καρ­πά­θου.

Ο Δήμος Καρ­πά­θου εκ­φρά­ζει τις θερ­μές του ευ­χα­ρι­στί­ες:

· Προς την Διευ­θύ­ντρια του Γρα­φεί­ου ΕΟΤ Γερ­μα­νί­ας κα. Νι­κο­λέτ­τα Λε­κα­νί­δη και τα στέ­λε­χη κα. Χαρά Προ­κά­κη και κα. Claudia Stoehr, για τη συμ­βο­λή τους, την καλή συ­νερ­γα­σία και την άρτια διορ­γά­νω­ση.

· Προς την κα. Δή­μη­τρα Πέτσα Μη­λιά­δη και τον κ. Διο­νύ­σιο Μη­λιά­δη για την εξαι­ρε­τι­κή φι­λο­ξε­νία και τη γα­στρο­νο­μι­κή ανά­δει­ξη της Καρ­πά­θου.

· Προς τον κ. Roland Hladin και την Eurowings, για τη συ­νερ­γα­σία και την προ­ώ­θη­ση της νέας αε­ρο­πο­ρι­κής σύν­δε­σης Καρ­πά­θου – Ντί­σελ­ντορφ.

Στο πλαί­σιο της πα­ρου­σί­ας τους στη Φραν­κφούρ­τη, οι εκ­πρό­σω­ποι του Δήμου επι­σκέ­φθη­καν και τα γρα­φεία του ΕΟΤ Γερ­μα­νί­ας, όπου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συ­νά­ντη­ση και συ­ζη­τή­θη­καν επό­με­νες κοι­νές δρά­σεις προ­βο­λής της Καρ­πά­θου στην γερ­μα­νι­κή αγορά.

Η πα­ρου­σί­α­ση της Καρ­πά­θου εντάσ­σε­ται στην ορ­γα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια του Δήμου να στη­ρί­ξει ενερ­γά τη νέα πτήση Ντί­σελ­ντορφ – Κάρ­πα­θος το 2026, ώστε να δια­σφα­λι­στεί η επι­τυ­χία της και να δη­μιουρ­γη­θούν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις για νέες επι­πλέ­ον συν­δέ­σεις από τη Γερ­μα­νία έως το 2027, συμ­βάλ­λο­ντας στην πε­ραι­τέ­ρω ανά­πτυ­ξη της γερ­μα­νι­κής αγο­ράς για το νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.