ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα «βρήκαν» τελικά Δήμος Ρόδου και Alpha Bank

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Τράπεζα Αλφα

Προς διευ­θέ­τη­ση οδεύ­ει, μετά την πα­ρο­χή αμοι­βαί­ων εξη­γή­σε­ων, η δια­φο­ρά με­τα­ξύ του Δήμου Ρόδου και της Alpha Bank, για την εξό­φλη­ση οφει­λής ύψους 2,9 εκατ. ευρώ πε­ρί­που από λο­γα­ρια­σμό υπε­ρα­νά­λη­ψης, που δια­τη­ρού­σε ο κα­πο­δι­στρια­κός Δήμος Ρο­δί­ων, στην Εμπο­ρι­κή Τρά­πε­ζα.

Στο γρα­φείο του δη­μάρ­χου Ρόδου κ. Φώτη Χα­τζη­διά­κου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να χθες σύ­σκε­ψη με τη συμ­με­το­χή του αντι­δη­μάρ­χου κ. Γ. Περ­δί­κη, του διευ­θυ­ντή της Alpha Bank κ. Μ. Μάχλη και του νο­μι­κού συμ­βού­λου της τρά­πε­ζας κ. Γ. Μαυ­ρο­μά­τη και απο­φα­σί­στη­κε η ανά­λη­ψη εκα­τέ­ρω­θεν πρω­το­βου­λιών για την εκτό­νω­ση της κρί­σης και την τα­κτο­ποί­η­ση όλων των εκ­κρε­μο­τή­των.

Ο κ. Χα­τζη­διά­κος, σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, είναι χο­λω­μέ­νος αφε­νός διότι ενη­με­ρώ­θη­κε από την «δη­μο­κρα­τι­κή» για την αιφ­νί­δια κα­τά­σχε­ση του συ­νό­λου των κα­τα­θέ­σε­ων του Δήμου Ρόδου, σε 16 λο­γα­ρια­σμούς, που τη­ρού­σε, από την τρά­πε­ζα και αφε­τέ­ρου διότι απε­στά­λη έγ­γρα­φο προς την τρά­πε­ζα με το πε­ριε­χό­με­νο του οποί­ου και το ύφος του δεν συμ­φω­νού­σε.

Θυ­μί­ζου­με ότι η υπό τον κ. Στάθη Κου­σουρ­νά δη­μο­τι­κή αρχή, προ­κει­μέ­νου να δι­καιο­λο­γή­σει την απο­τυ­χία της να βρει ένα λο­γι­κο­φα­νές και νό­μι­μο επι­χεί­ρη­μα για να ανα­κό­ψει και να ανα­στεί­λει κα­τά­σχε­ση ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ υπέρ μιας 78χρο­νης ζω­γρά­φου, που κέρ­δι­σε όλες τις δίκες, για την απο­πλη­ρω­μή απαλ­λο­τρί­ω­σης ακι­νή­του της, στο Ρο­δί­νι, που ήταν δε­σμευ­μέ­νο επί 40 ολό­κλη­ρα χρό­νια, εστρά­φη δη­μο­σί­ως κατά τις τρά­πε­ζας.

Ο πρώην δή­μαρ­χος κατ’ επα­νά­λη­ψη επε­δί­ω­ξε να πεί­σει ότι η νό­μι­μη αμε­τα­κλή­τως κρι­θεί­σα απαί­τη­ση της 78χρο­νης ήταν πα­ρά­νο­μη και επι­πλέ­ον ότι η τρά­πε­ζα, που με με­γά­λη κα­θυ­στέ­ρη­ση αντα­πο­κρί­θη­κε στην κα­τά­σχε­ση, είχε υπε­ξαι­ρέ­σει δη­μο­τι­κό χρήμα!

Και ενώ όλα τα ανω­τέ­ρω ήταν ακόμη νωπά η τρά­πε­ζα, αφού δια­πί­στω­σε ότι ο Δήμος Ρόδου δεν είχε αντα­πο­κρι­θεί εντός των συμ­φω­νη­θέ­ντων προ­θε­σμιών για την απο­πλη­ρω­μή της οφει­λής του από τον λο­γα­ρια­σμό υπε­ρα­νά­λη­ψης και ταυ­τό­χρο­να είχε ζη­τή­σει την ανά­λη­ψη του συ­νό­λου σχε­δόν των χρη­μά­των του προ­χώ­ρη­σε με εξώ­δι­κη γνω­στο­ποί­η­σή της σε συμ­ψη­φι­σμό των απαι­τή­σε­ων της με τον Δήμο Ρόδου.

Κα­τά­σχε­σε (ου­σια­στι­κά χρέ­ω­σε) 16 λο­γα­ρια­σμούς του Δήμου Ρόδου με το συ­νο­λι­κό ποσό των 73.928,19 ευρώ, που είχε απο­μεί­νει κα­τα­τε­θει­μέ­νο, συμ­ψη­φί­ζο­ντάς το με ισό­πο­σο τμήμα υπερ­τέ­ρας λη­ξι­πρό­θε­σμου απαι­τή­σε­ώς της, συ­νο­λι­κού ποσού 2.988.688 ευρώ, πλέον των νο­μί­μων  τόκων από 30 Ιου­νί­ου 2014.

Ο αντι­δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Γ. Περ­δί­κης, που έσπευ­σε να ανα­γά­γει κι αυτή τη νό­μι­μη ενέρ­γεια σε… υπε­ξαί­ρε­ση, ενη­μέ­ρω­σε την τρά­πε­ζα ότι εκ­κρε­μού­σε στο τα­μείο πα­ρα­κα­τα­θη­κών και δα­νεί­ων πί­στω­ση ύψους 2.300.000 ευρώ από πό­ρους του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών για την εξό­φλη­ση της ως άνω λη­ξι­πρό­θε­σμης οφει­λής.

Χθες απο­φα­σί­στη­κε η απο­δέ­σμευ­ση του ως άνω ποσού υπέρ της τρά­πε­ζας αφού πλη­ρω­θούν κά­ποια έξοδα και η άρση της κα­τά­σχε­σης στους λο­γα­ρια­σμούς του Δήμου Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.