ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το προεδρείο του ΣΕΤΕ συνάντησε η Δ. Μιχαηλίδου – Στο επίκεντρο η έλλειψη προσωπικού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
b1ada837d0dd4a24fe4ed157f151f792_L

Με το προ­ε­δρείο του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων (ΣΕΤΕ) συνα­ντή­θηκε σήμερα, 20 Φεβρουα­ρίου 2024, η υπουρ­γός Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης Δόμνα Μιχαη­λί­δου, στο πλαίσιο των επαφών με τους κοι­νω­νι­κούς εταί­ρους.

Η υπουρ­γός συζή­τησε διε­ξο­δικά με τον πρόεδρο Γιάννη Παράσχη και τα μέλη του προ­ε­δρείου του ΣΕΤΕ το πρό­βλημα που αντι­με­τω­πί­ζει ο κλάδος με την έλλειψη προ­σω­πι­κού, την ανάγκη επαγ­γελ­μα­τι­κής κατάρ­τι­σης των εργα­ζο­μέ­νων στον του­ρι­σμό για καλύ­τερα αμει­βό­με­νες θέσεις εργα­σίας και τις μετα­κλή­σεις εργα­ζο­μέ­νων υψηλής εξει­δί­κευ­σης.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχετική ανα­κοί­νωση, στη συνά­ντηση τονί­στηκε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανά­πτυ­ξης της του­ρι­στι­κής αγοράς επι­βάλ­λουν την ανάγκη ενός άρτια εκπαι­δευ­μέ­νου και καλά αμει­βό­με­νου προ­σω­πι­κού, προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τη­θεί ο στόχος των βέλ­τι­στων παρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών, που θα επι­τρέ­ψουν την εισροή επι­σκε­πτών ενός υψη­λό­τε­ρου προφίλ.

Επίσης, στο επί­κε­ντρο της συζή­τη­σης βρέθηκε η εφαρ­μογή της Ψηφια­κής Κάρτας Εργα­σίας στον του­ρι­στικό κλάδο, ένα «εργα­λείο» το οποίο δια­σφα­λί­ζει τα εργα­σιακά δικαιώ­ματα των εργα­ζο­μέ­νων και συμ­βάλ­λει στην απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τερη λει­τουρ­γία των επι­χει­ρή­σεων.

Μετά το πέρας της συνά­ντη­σης, η υπουρ­γός Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης Δόμνα Μιχαη­λί­δου, δήλωσε:

«Με το προ­ε­δρείο του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων (ΣΕΤΕ) είχα την ευκαι­ρία να συζη­τήσω διε­ξο­δικά σειρά θεμάτων που έχουν κοινό παρο­νο­μα­στή την περαι­τέρω ενί­σχυση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού. Βασική προ­τε­ραιό­τητά μας είναι να βοη­θή­σουμε έμπρα­κτα έναν από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους τομείς της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας και απα­σχό­λη­σης προς όφελος τόσο των εργα­ζο­μέ­νων όσο και της εθνικής οικο­νο­μίας. Η συμβολή μας στη δημιουρ­γία ενός νέου πλαι­σίου ανά­πτυ­ξης για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό θα συμ­βά­λει στη δια­τή­ρηση του brand “Ελλάδα” στη θέση που της αρμόζει: αυτήν της κορυφής».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.