Ειδήσεις

Συμβουλευτική υποστήριξη σε εργαζόμενους και άνεργους

Με τον δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά και τον αντιπεριφερειάρχη και νέο δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκαν χθες ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Σάββας Χατζησάββας και ο πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ρόδου, Δημήτρης Μοσχογιάννης.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την έναρξη λειτουργίας μιας νέας δομής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και στη Ρόδο, με τίτλο «Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής». Η δομή αυτή στοχεύει στην παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε Εργαζόμενους, Άνεργους, Οικονομικούς Μετανάστες. Οι υπηρεσίες πληροφόρησης καλύπτουν θέματα κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων και απασχόλησης.
Τόσο ο κ. Κουσουρνάς όσο και ο κ. Χατζηδιάκος αναγνώρισαν την ανάγκη λειτουργίας της δομής αυτής και συνεχάρησαν τους δύο προέδρους γι αυτήν την πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα με τον κ. Χατζηδιάκο συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας του Δήμου με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ρόδου και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για να καθοριστεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας – διασύνδεσης της παραπάνω Δομής με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.
Παρόντες στις παραπάνω συναντήσεις ήταν επίσης οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ρόδου, Γ. Γιαννακάκης και Π. Καστράνη.
Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων λειτουργεί ήδη στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ρόδου (Γεωργίου Μαύρου 7, Ζέφυρος), όπως επισημάνθηκε χθες σε συνέντευξή τύπου.
«Προχωρήσαμε σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στη δημιουργία μιας δομής που θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους οικονομικούς μετανάστες. Οι υπηρεσίες θα αφορούν θέματα απασχόλησης και ασφάλισης. Είμαι χαρούμενος γιατί η δομή δημιουργήθηκε στη Ρόδο. Θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για μας και τους εργαζόμενους. Συναντήσαμε και τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον κ. Στάθη Κουσουρνά. Και οι δύο τόνισαν πως θα προσφερθούν χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν χρήση της υπηρεσίας για να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.
«Η διοίκηση της ΓΣΕΕ διαπίστωσε πως υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί μια δομή που θα παρέχει υπηρεσίες στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους συνταξιούχους. Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Στόχος είναι να παρέχει πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με τις εργασιακές συνθήκες καθώς έχουν αυξηθεί τα προβλήματα. Υπάρχει ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Στους πολίτες θα παρέχονται και πληροφορίες για θέματα που αφορούν το καθεστώς ασφάλισης και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Ρόδου κ. Δημήτρης Μοσχογιάννης και πρόσθεσε πως ήδη έχουν προσληφθεί οι ειδικοί σύμβουλοι που θα παρέχουν πληροφόρηση στους εργαζόμενους. Στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχει και ψυχολόγος.
«Θα δίνονται απαντήσεις στα προβλήματα για τα οποία αγωνιούν οι εργαζόμενοι. Θα υπάρχει δυνατότητα και πληροφόρησης απο το διαδίκτυο και το τηλέφωνο. Θέλουμε να συνεργαστούμε στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης με την αυτοδιοίκηση προκειμένου το επιστημονικό προσωπικό μας να παρέχει πληροφορίες στους εργαζόμενους που σπεύδουν στο Δήμο για τη επίλυση των προβλημάτων τους», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μοσχογιάννης.
Στη λειτουργία της δομής αναφέρθηκε και η επιστημονική συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ κ. Πωλίνα Καστράνη.
«Εργαζόμενοι και άνεργοι θα λαμβάνουν από τη νέα δομή ενημέρωση για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, απασχόλησης και νομικές συμβουλές από τους δικηγόρους της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Μπορούν να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν», δήλωσε η κ. Καστράνη
Σε ερώτηση για τα θέματα που ήδη έχουν τεθεί από τους εργαζόμενους η κ. Πωλίνα Καστράνη δήλωσε:
«Έχουν τεθεί ερωτήματα σχετιζόμενα με εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα Υπάρχει ανασφάλεια στον κόσμο και δυσχέρεια στις εργασιακές σχέσεις» .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος στα τηλέφωνα: 22410-70406-8, www.inegsee.gr – e-mail: rodosinediktio@inegsee.gr .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου