Ειδήσεις

Ο Βορίδης για Πρόεδρο, Συνέδριο, Αβραμόπουλο και προβλήματα νησιών

Το περίγραμμα της επόμενης μέρας της Κεντροδεξιάς έδωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Λάμπρο Καλαρρύτη ο Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνέδριο πανστρατιάς τόνισε ότι θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ορισμένες πολιτικοκοινωνικές πραγματικότητες, που διαμορφώνονται στη μετά – μνημόνιο εποχή.

«Μια χαρά είναι η πρόταση (για συνέδριο πανστρατιάς) αλλά πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ορισμένες ιδεολογικοπολιτικές μας πραγματικότητες. Καθώς φεύγουμε από την περίοδο της μνημονιακής προσαρμογής, πρέπει να σχεδιάσουμε την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αποφασίσουν το σχέδιο για την Ελλάδα, αν θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, αν θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, πως θα βρούμε τη δική μας θέση στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, ποιος θα είναι ο δικός μας ρόλος ως περιφερειακή δύναμη. Εφόσον τεθούν αυτά τα ζητήματα τότε ανοίγει ο δρόμος – χωρίς να εγκαταλείπουμε την ανάγκη για πειθαρχημένους προϋπολογισμούς και για πειθαρχημένα και αποδοτικά δημόσια οικονομικά – οι αντιθέσεις, οι διαιρέσεις κα οι αιρέσεις που υπήρξαν στο παρελθόν οι οποίες συνδέονταν με την επιβολή σκληρών δημοσιονομικών προσαρμογών να ξεπεραστούν και πλέον να τοποθετηθούν τα ιδεολογικο-πολιτικά προτάγματα σε σχέση με την κατεύθυνση της χώραςν».

Για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βρεθούν 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.

«Θα υπάρξει υπεύθυνη στάση των βουλευτών και δε θα παρασυρθούν από τη ρητορεία εκτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το εγχείρημα κυβερνητικής ανατροπής θα πέσει στο κενό» τόνισε ο υπουργός υγείας.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι θεσμός που συμβολίζει την ενότητα του έθνους. «Αυτό πρέπει να συμβολίζεται και στην επιλογή του προσώπου αλλά γεννά αντίστοιχη υποχρέωση και στους βουλευτές» σημείωσε.

«Όταν υπάρχει μια πολιτική δύναμη που εξ ορισμού ακυρώνει αυτό και λέει ότι εγώ θα καταψηφίσω διότι διαφωνώ με την κυβερνητική πολιτική και θέλω να πέσει η κυβέρνηση, εκτιμώ ότι δε θα βρει απήχηση σε βουλευτές που θα σκεφτούν την ευθύνη τους απέναντι στο Σύνταγμα».

«Ο πρόεδρος είτε από κεντροαριστερά είτε από κεντροδεξιά πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, συνθετικά, συναινετικά, ενωτικά. Προτιμώ να είναι πρόεδρος από την κεντροδεξιά» είπε.

Για Αβραμόπουλο

Σε ότι αφορά τον ορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Επιτρόπου, έκανε λόγο για εξαιρετική επιλογή, χαρακτηρίζοντας μικροπολιτικές αντιδράσεις και αθέμιτη παραφιλολογία τις αιχμές όσων μίλησαν για παροπλισμό του κυριότερου δελφίνου μέσα στη ΝΔ.

Για τα προβλήματα των νησιών

Αναφερόμενος στις ελλείψεις σε γιατρούς που παρατηρούνται στα νησιά, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση.

«Πολύ μεγάλο πρόβλημα στα νησιά με την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των κατοίκων και την ιατρική κάλυψη των τουριστών. Εμφανίζονται ελλείψεις, θα λύσουμε εκ των ενόντων το θέμα τώρα αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να λυθεί διά παντός αυτό το ζήτημα» σημείωσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου