Αθλητικά

Παρέμβαση Σαντορινιού για το μητρώο

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μέσα από την οποία τον καλεί να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιωτικά σωματεία στο πλαίσιο της απαίτησης για την ένταξή τους στο αθλητικό μητρώο, απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαπιστώνει «στραγγαλισμό» των ερασιτεχνικών σωματείων, στα οποία βλέπει έναν ισχυρό παράγοντα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και συγκράτησης των νέων ειδικά στα μικρά νησιά. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Αναφορά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισημαίνοντας τον στραγγαλισμό που υφίστανται τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού, εξαιτίας της πρόσφατης εγκυκλίου του κ. Αυγενάκη και την εξοντωτική διαδικασία που τα υποβάλλει, ώστε να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συμμεριζόμενος πλήρως τις αγωνίες της ΕΠΣ του Νομού, που σε σχετική επιστολή της υπογραμμίζει το γεγονός ότι σχεδόν τα μισά Σωματεία της Δωδεκανήσου οδηγούνται σε παύση λειτουργίας καθώς δεν κατόρθωσαν να προλάβουν τις στενές προθεσμίες της Εγκυκλίου, καλεί τον Υφυπουργό να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία, πράττοντας τα αυτονόητα, για τα νησιωτικά Σωματεία, ειδικά αυτά του ανατολικού Αιγαίου.
Για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, και για να μη δούμε λουκέτο σε τοπικές ομάδες των νησιών, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή των ακριτικών νησιών και στην συγκράτηση των νέων στα νησιά, η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει για την ομαλοποίηση της κρίσης που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου