ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονόμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τα εθνικά μας δίκαια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Οικονόμου
Μέγεθος γραμμάτων

Στα θέ­μα­τα της επι­και­ρό­τη­τας, την υπό­θε­ση Nοvartis, τις δη­λώ­σεις Ερ­ντο­γάν αλλά και τη συ­μπλή­ρω­ση επτά χρό­νων από το δη­μο­ψή­φι­σμα, ανα­φέρ­θη­κε ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος Γιάν­νης Οι­κο­νό­μου στην ενη­μέ­ρω­ση των πο­λι­τι­κών συ­ντα­κτών.

Όπως δή­λω­σε με­τα­ξύ άλλων ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος:

«Ο στε­νός συ­νερ­γά­της του κ. Τσί­πρα και ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Δι­καιο­σύ­νης Δ. Πα­παγ­γε­λό­που­λος, πα­ρα­πέ­μπε­ται για πα­ρα­δι­κα­στι­κό κύ­κλω­μα, κα­τά­χρη­ση εξου­σί­ας και για σειρά υπο­θέ­σε­ων, με­τα­ξύ αυτών και τη Novartis. Μας χω­ρί­ζει τε­κτο­νι­κό ρήγμα αρχών και άσκη­σης εξου­σί­ας με το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Ο κ. Τσί­πρας επαί­ρε­ται και απει­λεί και έτσι επι­χει­ρεί να ανα­τρέ­ψει την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ότι δύο στε­νοί του συ­νερ­γά­τες πα­ρα­πέ­μπο­νται στο Ει­δι­κό Δι­κα­στή­ριο. Οι Ν. Παπ­πάς και Δ. Πα­παγ­γε­λό­που­λος επι­χεί­ρη­σαν να χει­ρα­γω­γή­σουν και να πο­δη­γε­τή­σουν τη Δι­καιο­σύ­νη, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ήθελε να φτιά­ξει ένα από­λυ­τα αυ­ταρ­χι­κό κα­θε­στώς τύπου υπαρ­κτού σο­σια­λι­σμού ή λα­τι­νο­α­με­ρι­κά­νι­κου τύπου. Εμείς σε­βό­μα­στε και εξα­σφα­λί­ζου­με την ανε­ξαρ­τη­σία της Δι­καιο­σύ­νης, μας χω­ρί­ζει αγε­φύ­ρω­τη άβυσ­σος στις αρχές και τις πρα­κτι­κές από το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και τους συ­νο­δοι­πό­ρους του.

Αύριο 5 Ιου­λί­ου συ­μπλη­ρώ­νο­νται επτά χρό­νια από το δη­μο­ψή­φι­σμα – πα­ρω­δία και την πο­λι­τι­κή απάτη που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ, με τυ­χω­διο­κτι­κούς χει­ρι­σμούς που μας έφερε στο χεί­λος του γκρε­μού. Πα­ράλ­λη­λα μας φόρ­τω­σε ένα επι­πλέ­ον αχρεί­α­στο μνη­μό­νιο. Οι ει­κό­νες των πο­λι­τών που έκα­ναν ουρές έξω από τα ΑΤΜ για να βγά­λουν 60 ευρώ, διέ­συ­ραν διε­θνώς τη χώρα. Υπήρ­χε σχέ­διο άλω­σης του κρά­τους και των θε­σμών, ο κ. Τσί­πρας είχε αυ­τα­πά­τες και πο­λι­τι­κές φα­ντα­σιώ­σεις που θα βύ­θι­ζαν την Ελ­λά­δα σε μία βαθιά νύχτα φτώ­χειας και από­γνω­σης.

Η σύ­γκρι­ση της διε­θνούς ει­κό­νας της Ελ­λά­δας του 2022 με την ει­κό­να της πε­ριό­δου ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ είναι απο­στο­μω­τι­κή.

Ακο­λου­θού­με μία φι­λερ­γα­τι­κή εφαρ­μο­γή, ήδη λει­τουρ­γεί η ψη­φια­κή κάρτα ερ­γα­σί­ας και θα επε­κτα­θεί και σε άλ­λους το­μείς της αγο­ράς ερ­γα­σί­ας. Ήταν πάγιο αί­τη­μα της ΓΣΕΕ η εφαρ­μο­γή της κάρ­τας και είναι μία με­ταρ­ρύθ­μι­ση με έντο­νο κοι­νω­νι­κό πρό­ση­μο.

Θα βοη­θή­σει απο­φα­σι­στι­κά την επι­θε­ώ­ρη­ση ερ­γα­σί­ας.

Επε­κτεί­νο­νται τα προ­γράμ­μα­τα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΕΑΔ) και ανα­κοι­νώ­θη­κε ακόμα ένα νέο πρό­γραμ­μα για να κα­λυ­φθούν 10.000 άνερ­γοι άνω των 45 ετών σε πε­ριο­χές που είναι θύ­λα­κες υψη­λής ανερ­γί­ας.

Ο κ. Ερ­ντο­γάν με τις νέες δη­λώ­σεις που έκανε, ενο­χλεί­ται από τη συ­νε­χή ισχυ­ρο­ποί­η­ση της χώρας μας και τον πρω­τα­γω­νι­στι­κό της ρόλο για να βρε­θεί λύση στο ενερ­γεια­κό πρό­βλη­μα στην Ευ­ρώ­πη, ενο­χλεί­ται από τη συ­νά­ντη­ση Μπάι­ντεν – Μη­τσο­τά­κη, τη συ­νερ­γα­σία της χώρας μας με τη Γαλ­λία, το Ισ­ρα­ήλ, την Αί­γυ­πτο τα Ηνω­μέ­να Αρα­βι­κά Εμι­ρά­τα, κλπ.

Καμιά πο­λι­τι­κή δύ­να­μη δεν μπαί­νει σε διά­λο­γο με το πα­ρά­λο­γο. Θα συ­νε­χί­σου­με να κά­νου­με ανυ­πο­χώ­ρη­τα, ό,τι χρειά­ζε­ται για τα εθνι­κά μας δί­καια».

Επί­σης, ο κ. Οι­κο­νό­μου δή­λω­σε πως η χώρα είναι έτοι­μη να δια­χει­ρι­στεί την όποια πρό­κλη­ση ψύ­χραι­μα νη­φά­λια και απο­φα­σι­στι­κά.

 

Πηγή: Reporter.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.