ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε Χρύση, κράτησε Σκλήβα, πάει για “3”!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετα­γρα­φι­κές εξε­λί­ξεις, ανα­νε­ώ­σεις και πιθανές συμ­φω­νίες στον Διαγόρα, ο οποίος ξεκί­νησε δυνα­μικά το σχε­δια­σμό του για τη νέα αγω­νι­στική περίοδο, αν και δεν έχει ξεκα­θα­ρί­σει ακόμη το σκηνικό σχετικά με την κατη­γο­ρία που θα αγω­νι­στεί τη νέα χρονιά. Η μηχανή των «κυα­νέ­ρυ­θρων» πήρε μπροστά για τα καλά, με την από­κτηση του Αντώνη Χρύση και την παρα­μονή του Αντώνη Σκλήβα. Επίσης, ο «γηραιός» είναι κοντά σε συμ­φω­νία με τον Δημήτρη Μάντζιο, τον Νίκο Γκίκα και τον Στράτο Ιορ­δά­νο­γλου.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ… ΧΡΥΣΗΣ

Και επίσημα Αντώνης Χρύσης στον Διαγόρα… Ο 32χρονος φόρ­γουορντ ήρθε στη Ρόδο, συμ­φώ­νησε με τους διοι­κού­ντες του Διαγόρα και θα ντυθεί ξανά στα «κυα­νέ­ρυ­θρα» μετά από 12 χρόνια. Ο Χρύσης είχε παίξει ξανά στον Διαγόρα, στη Β’ Εθνική και έχει ξεπε­ρά­σει τον τραυ­μα­τι­σμό του, που του στέρησε τη φετινή χρονιά. Να θυμί­σουμε ότι ο Κώος φόρ­γουορντ είχε τραυ­μα­τι­στεί στον αγώνα της πρε­μιέ­ρας με την Ελευ­θε­ρία Μοσχά­του και υπο­βλή­θηκε σε χει­ρουρ­γική επέμ­βαση στο γόνατο του. Τώρα πλέον είναι καλά, έχει ξεκι­νή­σει ατο­μι­κές προ­πο­νή­σεις και θα είναι πανέ­τοι­μος στο ξεκί­νημα της προ­ε­τοι­μα­σίας. Με την από­κτηση του ο Δια­γό­ρας ενι­σχύ­ε­ται σημα­ντικά στις θέσεις «3» και «4».

ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΣΚΛΗΒΑΣ

Ο Αντώνης Σκλήβας παρα­μέ­νει «σπίτι του»! Ο Ροδίτης αθλητής ανα­νέ­ωσε τη συνερ­γα­σία του με τον Διαγόρα και θα τεθεί στη διάθεσή του Στάθη Βλα­χο­δή­μου τη νέα αγω­νι­στική περίοδο. Ο 27χρονος αθλητής, που έκανε μία εξαι­ρε­τική χρονιά με τη φανέλα του «γηραιού» συνα­ντή­θηκε με τον Στάμο Καράβα, τον Θανάση Στα­μούλη και τον Γιάννη Ευθυ­μίου και βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη νέα χρονιά. Ο Σκλήβας ανα­δεί­χθηκε πρώτος σκόρερ του Διαγόρα σε πόντους (258) και μέσο όρο (16.12), παί­ζο­ντας σε 16 από τα 18 παι­χνί­δια στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο βασικός κορμός παρα­μέ­νει στον Διαγόρα, με την παρα­μονή του Σκλήβα να είναι ιδιαί­τερα σημα­ντική στην ομάδα, αφού ο Ροδίτης παίκτης είναι από τα βασικά «γρα­νά­ζια» της μηχανής του συλ­λό­γου.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΝΤΖΙΟ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Για κίνηση- «ματ» βαδίζει ολο­τα­χώς ο Γ.Σ. Δια­γό­ρας… Οι «κυα­νέ­ρυ­θροι» βρί­σκο­νται σε συζη­τή­σεις με τον 27χρονο φόργουορντ- σέντερ Δημήτρη Μάντζιο, που έχει ύψος 2.02 και αγω­νι­ζό­ταν στη Β’ Εθνική με τη φανέλα του Α.Γ.Σ. Ιωαν­νί­νων. Ο Μάν­τζιος είναι μία πολύ καλή περί­πτωση αθλητή, που εξε­τά­ζει προ­σε­κτικά ο Στάθης Βλα­χο­δή­μος στον «γηραιό». Ο Μάν­τζιος είναι «προϊόν» των Ακα­δη­μιών του ΑΓΣΙ, καθώς εντά­χθηκε στο σύλλογο σε ηλικία 12 χρονών. Με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων έχει πετύχει μεγάλες δια­κρί­σεις κατα­κτώ­ντας 3 τοπικά Πρω­τα­θλή­ματα Παίδων (2009, 2010, 2011) και 3 τοπικά Πρω­τα­θλή­ματα Εφήβων (2011, 2012, 2013), ενώ έχει συμ­με­το­χές και σε ανάλογα Πανελ­λή­νια Πρω­τα­θλή­ματα εκπρο­σω­πώ­ντας τον ΑΓΣΙ. Το καλο­καίρι του 2011 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυ­μπια­κής ομάδας Νέων (U 16) στο Ολυ­μπιακό Φεστι­βάλ Ευρω­παϊ­κής Νεό­τη­τας, που διε­ξή­χθη στην Τουρκία. Την ίδια χρονιά έκανε το ντε­μπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ σε ηλικία 16 χρονών και έπαιξε μέχρι και το 2013. Την διετία 2014 έως και τα μέσα του 2016, λόγω σπουδών και στρα­τιω­τι­κών υπο­χρε­ώ­σεων, διέκοψε τις αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες. Από το 2016 έως και το 2020 αγω­νί­στηκε στον Βίκος ΠΑΣ Γιάν­νινα όντας βασικό και ανα­πό­σπα­στο «γρανάζι» της εξαι­ρε­τι­κής πορείας από το τοπικό πρω­τά­θλημα μέχρι και την Α2 Ανδρών, κατα­κτώ­ντας 3 Πρω­τα­θλή­ματα (Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, Γ΄ και Β΄ Εθνικής). Την τελευ­ταία σεζόν έπαιξε με επι­τυ­χία στον Α.Γ.Σ.Ι., όντας συμπαί­κτης με τον Γιάννη Γυφτάκη, για τον οποίο επίσης ενδια­φέ­ρε­ται ο Γ.Σ. Δια­γό­ρας.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΚΙΚΑ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ

Έτοιμος να «πυρο­δο­τή­σει» μία ακόμη βόμβα είναι ο Γ.Σ. Δια­γό­ρας, ο οποίος βρί­σκε­ται σε προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις με τον 19χρονο διεθνή Νίκο Γκίκα, που αγω­νι­ζό­ταν στην Α2 Κατη­γο­ρία με τον Τρίτωνα. Ο νεαρός και άκρως ταλα­ντού­χος παίκτης (με ύψος 2.01) παίζει στις θέσεις «4» και «5» και πιθα­νό­τατα θα ντυθεί στα χρώματα του Διαγόρα. Ο Γκίκας προ­έρ­χε­ται από τις ακα­δη­μίες του Πανιω­νίου και το 2019 έπαιξε και στο πανευ­ρω­παϊκό πρω­τά­θλημα παίδων με την Εθνική μας ομάδα. Ο ίδιος συνέ­τε­λεσε στην κατά­κτηση ισά­ριθ­μων πρω­τα­θλη­μά­των της ΕΣΚΑΝΑ, καθώς και στην κατά­κτηση της δεύ­τε­ρης θέσης του πανελ­λη­νίου πρω­τα­θλή­μα­τος 2018 και της τρίτης θέσης, το 2019 με τον Πανιώ­νιο. Ο Δια­γό­ρας είναι σε προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις μαζί του και αν όλα πάνε καλά θα κλείσει στον «γηραιό», ο οποίος έχει πάρει φόρα και δημιουρ­γεί ομάδα… Β’ Εθνικής. Επίσης, οι Ροδίτες βρί­σκο­νται σε προ­χω­ρη­μέ­νες συζη­τή­σεις και με τον Στράτο Ιορ­δά­νο­γλου για τη θέση του πλέι-μέικερ στην «τέντα».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Μέχρι στιγμής στον Διαγόρα έχουν ανα­νε­ώ­σει τη συνερ­γα­σία τους με την ομάδα ο Αντώνης Σκλήβας, ο Κώστας Μητσού, ο Νίκος Καράβας και ο Γιώργος Μαρουλ­λά­κης. Δύσκολα θα συνε­χί­σουν στην «τέντα» ο Χρήστος Κατα­βαί­νης και ο Μάριος Δερ­μι­τζά­κης, ενώ θα συνε­χι­στούν ο συζη­τή­σεις με τον Στέφαν Μπόζιτς και τον Άγγελο Μιρό­σα­βιτς. Ο Δια­γό­ρας θέλει να δημιουρ­γή­σει ένα άκρως αντα­γω­νι­στικό σύνολο, ενώ περι­μέ­νει ακόμη και τον ορισμό των αγώνων μπαραζ στην Αθήνα, όπου θα αντι­με­τω­πί­σει τη Δάφνη και τον Α.Ο. Πεύκης. Η προ­ε­τοι­μα­σία συνε­χί­ζε­ται με απου­σίες και προ­βλή­ματα, αλλά αυτό δεν εμπο­δί­ζει τον Διαγόρα να ξεκι­νή­σει το σχε­δια­σμό του, έχοντας στον πάγκο του τη νέα χρονιά τον Στάθη Βλα­χο­δήμο, που αντι­κα­τέ­στησε τον Χρήστο Καλαϊ­τζίδη.

Ο Δια­γό­ρας είτε παίξει στη Γ’ είτε στη Β’ Εθνική, θέλει να δημιουρ­γή­σει ένα άκρως αντα­γω­νι­στικό ρόστερ για τη νέα χρονιά, ικανό να του επι­τρέ­ψει να ονει­ρεύ­ε­ται περισ­σό­τερα πράγ­ματα, σε συν­δυα­σμό πάντα με την παρου­σία Ρόδιων αθλητών στην «τέντα». Με χαμη­λούς τόνους και σκληρή δουλειά, οι διοι­κού­ντες του Διαγόρα (Στάμος Καράβας, Θανάσης Στα­μού­λης, Γιάννης Ευθυ­μίου, Άρης Γυφτά­κης) ετοι­μά­ζο­νται για τη νέα μεγάλη πρό­κληση του συλ­λό­γου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.