ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στις 6, 7 και 8 Μαΐου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το 14ο Τακτικό Συνέ­δριο της Νέας Δημο­κρα­τίας στο Metropolitan Expo. Την Παρα­σκευή 6 Μαΐου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η εναρ­κτή­ρια ομιλία του προ­έ­δρου του κόμ­μα­τος και πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη. Την έναρξη των εργα­σιών του Συνε­δρίου θα κηρύξει ο πρό­ε­δρος της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής Βαγ­γέ­λης Μεϊ­μα­ρά­κης, ενώ, πριν από την ομιλία του πρω­θυ­πουρ­γού θα απευ­θύ­νει χαι­ρε­τι­σμό ο Πρό­ε­δρος της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τίας Νίκος Ανα­στα­σιά­δης.

Το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η ομιλία του γενικού διευ­θυ­ντή της Νέας Δημο­κρα­τίας Γιάννη Μπρα­τά­κου και του γενικού γραμ­μα­τέα της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομάδας Γιάννη Μπούγα.

Χαι­ρε­τι­σμό κατά τη διάρ­κεια των εργα­σιών του Συνε­δρίου θα απευ­θύ­νουν εκπρό­σω­ποι κρατών της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης, εκπρό­σω­ποι του Ευρω­παϊ­κού Λαϊκού Κόμ­μα­τος και του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λίου, καθώς και εκπρό­σω­ποι άλλων κομ­μά­των του Ελλη­νι­κού Κοι­νο­βου­λίου.

Παράλ­ληλα, τη δεύτερη μέρα των εργα­σιών του Συνε­δρίου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι τοπο­θε­τή­σεις των συνέ­δρων σε έξι θεμα­τι­κές ενό­τη­τες, οι οποίες είναι:

«Ασφά­λεια για όλους», «Προ­στα­σία του Περι­βάλ­λο­ντος και αντι­με­τώ­πιση της ενερ­γεια­κής κρίσης», «Καθη­με­ρι­νό­τητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανά­πτυξη», «Ενδυ­νά­μωση της διε­θνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημο­κρα­τία: Τολμά να εξε­λίσ­σε­ται μένο­ντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολι­τι­κές για τους νέους». Κατά τη διάρ­κεια της θεμα­τι­κής «Πολι­τι­κές για τους νέους» οι νεό­τε­ροι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος θα παρου­σιά­σουν μια δέσμη προ­τά­σεων που αφορούν στην νέα γενιά.

Επι­πλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρου­σί­αση του project για τον Ψηφιακό Μετα­σχη­μα­τι­σμό του κόμ­μα­τος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι ομιλίες του τ. Επι­τρό­που Μετα­νά­στευ­σης, Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σεων και Ιθα­γέ­νειας Δημήτρη Αβρα­μό­που­λου, του αντι­πρό­ε­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Μαρ­γα­ρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην προ­έ­δρου του κόμ­μα­τος και πρώην πρω­θυ­πουρ­γού Αντώνη Σαμαρά, του γραμ­μα­τέα της Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής και προ­έ­δρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρι­νάκη και του προ­έ­δρου της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής Βαγγέλη Μεϊ­μα­ράκη.

Πριν τη λήξη των εργα­σιών, θα απευ­θύ­νει ομιλία προς το σώμα των συνέ­δρων ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος και πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης.

Καθ’ όλη τη διάρ­κεια των εργα­σιών του Συνε­δρίου θα υπάρ­χουν περί­πτερα του Be my Hero με στόχο την εγγραφή εθε­λο­ντών για δωρεά μυελού των οστών, των συλ­λό­γων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και «ΗΠΑΡΧΩ» για την ενη­μέ­ρωση και την ευαι­σθη­το­ποί­ηση για τη δωρεά οργάνων, καθώς και ένα περί­πτερο για την πρόληψη κατά της παι­δι­κής σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης.

Ως προς το οργα­νω­τικό σκέλος του Συνε­δρίου, οι εγγρα­φές των συνέ­δρων θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν την Παρα­σκευή από τις 15:00 – 18:30, η υποβολή υπο­ψη­φιο­τή­των για την Πολι­τική Επι­τροπή του κόμ­μα­τος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Σάββατο από τις 14:00- 18:00 και η ψηφο­φο­ρία για την ανά­δειξη των μελών της Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 16:00.

Η αντι­προ­σω­πεία της Δωδε­κα­νή­σου

Από τα Δωδε­κά­νησα, θα λάβουν μέρος 16 εκλεγ­μέ­νοι σύνε­δροι (από όλα τα νησιά) ενώ αρκετά μέλη συμ­με­τέ­χουν ex officio.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημο­κρα­τική» η πρό­ε­δρος της ΔΕΕΠ κυρία Έφη Χαρα­λα­μπο­πού­λου:

«Κανο­νικά συμ­με­τέ­χουν 3.000 σύνε­δροι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουμε μια εντυ­πω­σιακή συμ­με­τοχή παρα­τη­ρη­τών που έχουν εκδη­λώ­σει το ενδια­φέ­ρον τους μέσω του ιστό­το­που της ΝΔ ανε­βά­ζο­ντας τον αριθμό στα 8.000 άτομα (!)

Έχει ενδια­φέ­ρον το γεγονός πως μέσα στα πέντε χρόνια της θητείας του κ. Κυριά­κου Μητσο­τάκη ως προ­έ­δρου, έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ισά­ριθμα συνέ­δρια. Κάθε χρόνο, η ΝΔ έχει συνέ­δριο ενώ κάθε δεύτερο χρόνο, το συνέ­δριο είναι εκλο­γικό –που σημαί­νει ότι εκλέ­γε­ται νέα Πολι­τική Επι­τροπή και νέος γραμ­μα­τέας. Ο κ. Παύλος Μαρι­νά­κης ανα­δεί­χθηκε γραμ­μα­τέας με την εκλο­γική δια­δι­κα­σία που έλαβε χώρα τον περα­σμένο Δεκέμ­βρη (επειδή ήταν να γίνει το Συνέ­δριο τότε). Οπότε τώρα, θα εκλεγεί η Πολι­τική Επι­τροπή. Σημα­ντικό είναι επίσης το σύνθημα του Συνε­δρίου ‘Δίπλα στον Πολίτη’ ενώ θα γίνει μια απο­τί­μηση σε σχέση με τις προ­ε­κλο­γι­κές δεσμεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης, και τον παραλ­λη­λι­σμό με το έργο που έχει παρα­χθεί –για να δούμε και τι θα προ­γραμ­μα­τί­σουμε από εδώ και στο εξής».

Να σημειω­θεί πως οι Δωδε­κα­νή­σιοι σύνε­δροι και τα μέλη που θα παρα­κο­λου­θή­σουν το Συνέ­δριο της Ν.Δ. θα έχουν δικαί­ωμα να μιλή­σουν τρία λεπτά και να θέσουν θέματα σε κάποιον από τους θεμα­τι­κούς άξονες.

«Δια­φαί­νε­ται πως θα βγει ένα μεγάλο μήνυμα συμ­με­το­χής, ενό­τη­τας, αισιο­δο­ξίας και ανα­νέ­ω­σης από αυτό το Συνέ­δριο. Είναι πάρα πολύ σημα­ντικό το γεγονός πως αυτή την φορά, το 40% των συνέ­δρων είναι κάτω των 30 ετών (!) που ισο­δυ­να­μεί με μια μεγάλη ηλι­κιακή ανα­νέ­ωση αφού στο προη­γού­μενο συνέ­δριο, η συμ­με­τοχή αυτών των ηλι­κια­κών ομάδων ήταν στο 17%. Επι­πλέον, στην Πολι­τική Επι­τροπή το 1/3 θα είναι γυναί­κες. Οι Δωδε­κα­νή­σιοι θα είναι ενω­μέ­νοι και θέλουμε να στεί­λουμε μήνυμα ενό­τη­τας για την περιοχή μας», τόνισε η πρό­ε­δρος της ΔΕΕΠ.

ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

1. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

2. ΜΗΝΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΛΕΡΟΣ)

4. ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΛΥΜΝΟΣ)

5. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ – ΤΑΡΑΣΛΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΡΟΔΟΣ)

6. ΠΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΡΟΔΟΣ)

7. ΓΚΙΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΚΑΛΥΜΝΟΣ)

8. ΚΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

9. ΓΛΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ (ΡΟΔΟΣ)

10. ΠΙΤΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΕΡΟΣ)

11. ΚΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

12. ΨΥΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΚΩΣ)

13. ΤΣΑΧΟΥΡΓΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΛΕΡΟΣ)

14. ΔΙΑΚΙΔΗ-ΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

15. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ)

16. ΣΤΑΜΠΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΡΟΔΟΣ)

-Η είσοδος στους χώρους του Συνε­δρίου θα επι­τρέ­πε­ται απο­κλει­στικά σε εμβο­λια­σμέ­νους και νοσή­σα­ντες, κατόπιν επί­δει­ξης και ελέγχου του αντί­στοι­χου ενεργού πιστο­ποι­η­τι­κού και ταυ­το­προ­σω­πίας. Για όσους συνέ­δρους δεν υπά­γο­νται στις παρα­πάνω κατη­γο­ρίες θα δοθεί η δυνα­τό­τητα δια­δι­κτυα­κής συμ­με­το­χής, μέσω συν­δέ­σμου που θα ανα­κοι­νω­θεί τις επό­με­νες ημέρες. Καθ’ όλη τη διάρ­κεια του Συνε­δρίου θα τηρη­θούν όλα τα μέτρα για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγείας και την απο­τροπή δια­σπο­ράς του κορω­νοϊού COVID-19.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.