Ειδήσεις

Εκλεισε πρόωρα η Βουλή

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου. Σύμφωνα με το διάταγμα, η έναρξη των θερινών τμημάτων θα γίνει στις 16 Ιουνίου.
Εκλεισε πρόωρα η Βουλή – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

Ως εκ τούτου αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.

Η λήξη των εργασιών της Βουλής επρόκειται να γίνει σε περίπου 15 με 20 ημέρες, ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα νομοσχέδια που έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν, δεν είναι απαραίτητο να περάσουν και από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο κλείσιμο της Βουλής
Την αντίδρασή του στο κλείσιμο των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, αν θέλει να κλείσει τη Βουλή, πρέπει να το κάνει μόνο για εκλογές, πράγμα που εμείς ζητάμε επιμόνως, δεν έχει όμως κανένα πολιτικό δικαίωμα να προχωρήσει σε εσπευσμένο κλείσιμο της βουλής και σε θερινά τμήματα και μάλιστα ερήμην κάθε συζήτησης στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

» Ενα τέτοιο κλείσιμο θα πάει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» πράγμα απαράδεκτο και δε θα επιτρέψει να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Ολομέλεια της Βουλής εκκρεμμούσες άρσεις ασυλίας» τονίζει στη δήλωσή του ο κ.Λαφαζάνης.

ΑΝΕΛ: Θέλουν να περάσουν «αναίμακτα» τα νέα μέτρα

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξέλιξη που τη συνδέουν με πιθανά «μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα», ενώ αφήνουν αιχμές και για παραγραφή πιθανών αδικημάτων.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, σε δήλωσή του τόνισε ότι «ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα». Ο κ. Κουίκ αναρωτήθηκε μάλιστα «μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου