ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστιοπλοΐα: Ευχάριστα νέα για τα έξοδα μετακινήσεων των νησιωτικών ομίλων

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Ιστιοπλοϊα

• Συ­ζη­τή­θη­κε η διε­ξα­γω­γή αγώνα στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο

Μετά από συ­νά­ντη­ση της προ­έ­δρου της ΕΙΟ Νίκης Ανα­στα­σί­ου για το φλέ­γον θέμα των εξό­δων με­τα­κί­νη­σης των νη­σιω­τι­κών ομί­λων ιστιο­πλο­ΐ­ας, με τον γε­νι­κό γραμ­μα­τέα Αι­γαί­ου και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Μα­νώ­λη Κου­του­λά­κη βρέ­θη­κε λύση.

Ανα­λυ­τι­κά στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η Ελ­λη­νι­κή Ομο­σπον­δία Ιστιο­πλο­ΐ­ας ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Τον γε­νι­κό γραμ­μα­τέα Αι­γαί­ου και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Μα­νώ­λη Κου­του­λά­κη, επι­σκέ­φθη­καν η πρό­ε­δρος της Ε.Ι.Ο., Νίκη Ανα­στα­σί­ου, και η πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Ανοι­κτής θα­λάσ­σης Ερι­φύ­λη Βαρ­δά­κη.

Ο κ. Κου­του­λά­κης ήταν ο πρό­ε­δρος της Ορ­γα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής στην Aegean Regatta που φέτος συ­μπλή­ρω­σε 20 χρό­νια και παρά την παν­δη­μία ση­μεί­ω­σε τε­ρά­στια επι­τυ­χία. Έγινε, λοι­πόν, απο­τί­μη­ση αυτής της σπου­δαί­ας διορ­γά­νω­σης και συ­ζη­τή­θη­κε ο αγώ­νας της νέας σεζόν, οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες του οποί­ου έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει. Πρω­ταρ­χι­κός στό­χος είναι να εξε­λι­χθεί σε μια από τις κο­ρυ­φαί­ες διορ­γα­νώ­σεις του 2022 με πε­ρισ­σό­τε­ρες από τις 44 συμ­με­το­χές που υπήρ­χαν φέτος.

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί ότι ο κ. Κου­του­λά­κης συ­να­ντή­θη­κε και με τον πρό­ε­δρο της Ανώ­τα­της Επι­τρο­πής Αγώ­νων και Εφέ­σε­ων της Ε.Ι.Ο., Κώστα Τσα­ντί­λη, με τον οποίο συ­ζή­τη­σαν για την διε­ξα­γω­γή ενός έξτρα αγώνα στο Κα­στελ­λό­ρι­ζο μετά το τέλος της Aegean Regatta με την ονο­μα­σία Aegean Regatta Special Edition.

Στο πε­ρι­θώ­ριο αυτής της επί­σκε­ψης η πρό­ε­δρος της Ε.Ι.Ο. Νίκη Ανα­στα­σί­ου έθεσε στον γε­νι­κό γραμ­μα­τέα Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής ένα πολύ σο­βα­ρό θέμα που αφορά τις με­τα­κι­νή­σεις των ομί­λων των νη­σιών.

Για τα έξοδα ακτο­πλοϊ­κών ει­σι­τη­ρί­ων αθλη­τών, προ­πο­νη­τών και αυ­το­κι­νή­των με τρέι­λερ για σκάφη και φου­σκω­τά. Υπάρ­χουν ναυ­τι­λια­κές εται­ρεί­ες που κά­νουν μι­κρές εκ­πτώ­σεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι για κάθε τα­ξί­δι ο μέσος όρος του κό­στους των εξό­δων ξε­περ­νά τα 1500 ευρώ και σε κά­ποιες πε­ρι­πτώ­σεις αυ­ξά­νε­ται λόγω των επι­πλέ­ον εξό­δων για με­τα­κι­νή­σεις στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας (όταν, για πα­ρά­δειγ­μα, ο αγώ­νας διε­ξά­γε­ται στην Κα­τε­ρί­νη).

Ανα­λυ­τι­κά οι όμι­λοι από τα νησιά με­τα­κι­νού­νται το λι­γό­τε­ρο 8 φορές τον χρόνο για τη συμ­με­το­χή τους στις επί­ση­μες διορ­γα­νώ­σεις της Ομο­σπον­δί­ας. Για το πα­νελ­λή­νιο πρω­τά­θλη­μα U16 Όπτι­μιστ, το πα­νελ­λή­νιο πρω­τά­θλη­μα U13 Όπτι­μιστ, το πε­ρι­φε­ρεια­κό πρω­τά­θλη­μα Όπτι­μιστ και Λέι­ζερ 4,7, το πα­νελ­λή­νιο πρω­τά­θλη­μα Λέι­ζερ 4,7 το πα­νελ­λή­νιο πρω­τά­θλη­μα Λέι­ζερ Στά­νταρντ και Ρά­ντιαλ, την πα­νελ­λή­νια πρό­κρι­ση Όπτι­μιστ και Λέι­ζερ 4.7, το ‘’Athens International Sailing Week’’ και διά­φο­ρους δια­συλ­λο­γι­κούς αγώ­νες.

Ο εκ­πρό­σω­πος του αρ­μό­διου Υπουρ­γεί­ου έδει­ξε κα­τα­νό­η­ση και υπο­σχέ­θη­κε ότι θα κάνει ό,τι μπο­ρεί για να βρε­θεί η κα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή λύση, έτσι ώστε οι όμι­λοι των νη­σιών να ανα­κου­φι­στούν. Επει­δή τα σω­μα­τεία δεν μπο­ρούν να εντα­χθούν στο με­τα­φο­ρι­κό ισο­δύ­να­μο θα ξε­κι­νή­σει με­λέ­τη για το συ­νο­λι­κό κό­στος που ξε­περ­νά­ει τις 150.000 ευρώ τον χρόνο και στο πλαί­σιο των όποιων δυ­να­το­τή­των υπάρ­χουν θα δρο­μο­λο­γη­θούν οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες, για να βρε­θεί κά­ποιο έξτρα κον­δύ­λι που θα κα­λύ­πτει το σύ­νο­λο ή μέρος των εξό­δων των με­τα­κι­νή­σε­ών τους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.