Αρχων Οφφικιάλιος» χειροθετήθηκε, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το απόγευμα της Τρίτης 31 Αυγούστου, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.
Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο που απονέμεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία.
Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.
Ο κ. Τσιόδρας μίλησε συγκινημένος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, λέγοντάς του ότι είναι σύμβολο της καθολικής ενότητας και της ομόνοιας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση την οποία πρέπει να έχουν η εκκλησία και η επιστήμη.
«Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ ότι είναι ο σκοπός της ζωής μας. Στην αναζήτηση αυτή είναι συνοδοιπόρος και η εκκλησία μας» είπε χαρακτηριστικά.








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.