Ειδήσεις

Αρχίζουν τα έργα επισκευής της «Ροδιακής Επαυλης»

Eγκριση για την έναρξη των εργασιών επισκευής των κτισμάτων και λοιπών εγκαταστάσεων που συγκροτούν τη Ροδιακή Έπαυλη θα ζητήσει μέσα στις επόμενες ημέρες από τη διαχειριστική αρχή, ο Δήμος Ρόδου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στο διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια».

«Θα ενημερωθεί η διαχειριστική αρχή με επιστολή που θα στείλω άμεσα Θα ζητήσω να μας δοθεί έγκριση για να ξεκινήσουμε την κατασκευή των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στη στιγμή που το ακίνητο μας ανήκει», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής στο ακίνητο και στον χώρο πρασίνου που το περιβάλλει, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε:
«Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και θα ξεκινήσει τις εργασίες που έχουμε δρομολογήσει».

Επισημαίνεται πως το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να αναζητηθούν ευθύνες από κάθε όργανο της ΕΤΑΔ που κωλυσιέργησε στην υπόθεση παραχώρησης της Ροδιακής Επαυλης αν τα έργα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που υπεγράφη από τον πρόεδρο κ. Μανώλη Γλυνό και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου απεφάσισε τα ακόλουθα:

1. Αποδέχεται την Εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και τα
 επιβεβαιωτικά έγγραφα της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, σχετικά
 με ζήτημα ότι αυτοδίκαια ως κοινόχρηστου χαρακτήρα έχουν περιέλθει
 στο Δήμο Ρόδου ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν.
2100/1952, και οι επτά κτηματολογικές μερίδες ΙΙ-535Α, ΙΙ-537, ΙΙ-532, ΙΙ-534Α, ΙΙ-530, ΙΙ-473 και ΙΙ-538, μαζί δηλαδή με τα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις που συγκροτούν τη Ροδιακή Έπαυλη, συνολικής έκτασης εδάφους 25.948 τ.μ. Για τον παραπάνω λόγο εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο, σε εκτέλεση της επιβεβαιωτικής των πραγμάτων απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να προβεί σε έκδοση μεταγραπτέας στο Κτηματολόγιο Ρόδου διαπιστωτικής πράξης περί της αυτοδίκαιης περιέλευσης της κυριότητας των παραπάνω κτηματομερίδων, σύμφωνα με θεωρημένο απόσπασμα της οικείας πινακίδας του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως Ρόδου, και τα βεβαιωτικά έγγραφα της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

2. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη στάση της ΕΤΑΔ Α.Ε. η οποία αντί να προβεί στην επανάληψη των τυπικών δωρεάν παραχωρήσεων χρήσης (χρησιδανείων) όπως είχε πράξει τα προηγούμενα χρόνια καλύπτοντας έτσι και το τυπικό θέμα της αμφισβητούμενης κυριότητας του Δημοσίου, παρά ταύτα αξίωσε με επαχθείς όρους καταβολής μισθωμάτων την εφεξής συνέχιση παραχώρησης, στα πλαίσια της όλης απαράδεκτης πολιτικής της διαχείρισης των δημοσίων ακινήτων στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την όλη πολιτική της ΕΤΑΔ Α.Ε. προς κάθε κατεύθυνση. Ειδικότερα εκφράζει προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. την προειδοποίηση – κλήση -διαμαρτυρία ότι εφόσον για οποιονδήποτε λόγο απενταχθεί η χρηματοδότηση για τη Ροδιακή Έπαυλη λόγω ελλείψεως τίτλων, παραχωρητηρίων κ.λ.π., τότε θα αναζητηθούν ευθύνες από κάθε όργανο της ΕΤΑΔ που κωλυσιέργησε για κάθε προσχηματικό λόγο στην επανάληψη της δωρεάν παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης, λαμβάνοντας υπόψη και την έλλειψη επαρκών νομικών τίτλων ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου