ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγιο στη Χάλκη: Έρευνες για τον εντοπισμό 45χρονου και του 4χρονου γιου του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΧΑΛΚΗ

Συ­νε­χί­ζο­νται οι έρευ­νες των λι­με­νι­κών στη θα­λάσ­σια πε­ριο­χή δυ­τι­κά της Χάλ­κης μετά το ναυά­γιο 20με­τρης θα­λα­μη­γού που με­τέ­φε­ρε πάνω από 95 πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες μια γυ­ναί­κα που δια­σώ­θη­κε ανέ­φε­ρε πως αγνο­ού­νται ο 45χρο­νος σύ­ζυ­γος της και ο 4χρο­νος γιος τους.

Οι λι­με­νι­κοί επι­κοι­νώ­νη­σαν με τις τουρ­κι­κές αρχές για να δια­πι­στω­θεί εάν οι αγνο­ού­με­νοι συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στους 19 δια­σω­θέ­ντες που με­τα­φέρ­θη­καν σε ακτή της Τουρ­κί­ας από ακταιω­ρό ωστό­σο έλα­βαν αρ­νη­τι­κή απά­ντη­ση.

Επί­σης ανα­γνω­ρί­στη­κε από τους δια­σω­θέ­ντες ένας ακόμη δια­κι­νη­τής ο οποί­ος συ­νε­λή­φθη. Συ­νο­λι­κά έχουν συλ­λη­φθεί τέσ­σε­ρις αλ­λο­δα­ποί ως δια­κι­νη­τές εκ των οποί­ων ένας από την Αί­γυ­πτο, ένας από την Πα­λαι­στί­νη και δυο από το Ιράκ.

Επι­πλέ­ον από τους δια­σω­θέ­ντες που με­τα­φέρ­θη­καν σε Ρόδο και Κάρ­πα­θο 43 είναι άντρες, 21 γυ­ναί­κες και 13 παι­διά εκ των οποί­ων 8 αγό­ρια και 5 κο­ρί­τσια. Σε όλους τους δια­σω­θέ­ντες έγινε τεστ για κο­ρω­νο­ϊό και ανα­μέ­νο­νται τα απο­τε­λέ­σμα­τα. Σχε­τι­κά με τις υπη­κο­ό­τη­τες τους 9 είναι από Αί­γυ­πτο, 12 από Σο­μα­λία, 13 από Ιράκ, 1 από Πα­λαι­στί­νη, 7 από Τουρ­κία, 8 από Ιράν και 27 από Συρία.

Το σκά­φος έχει βυ­θι­στεί. Από την έρευ­να έχει προ­κύ­ψει πως οι πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες είχαν ως τε­λι­κό προ­ο­ρι­σμό ακτή της νό­τιας Ιτα­λί­ας. 

 

Πηγή in.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.