ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή της Πεντηκοστής: 22χρονη μουσουλμάνα θα βαπτιστεί χριστιανή στη Ρόδο από τον Γέροντα Αθανάσιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
82

Ανα­λυ­τικά η δήλωση του Αρχι­μαν­δρίτη της Ιεράς Μητρο­πό­λεως Ρόδου, π Αθα­να­σίου Μισσού σε ερώτηση του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

΄΄Την Κυριακή της Πεντη­κο­στής όπως παλαιά έχω βάπτιση και ίσως την κάνω Βυζα­ντινά όπως τον Γάμο που είχα κάνει πριν 3 χρόνια των Αστυνόμων και όπως τα πρω­το­χρι­στια­νικά χρόνια της Πεντη­κο­στής εβαπτίζοντο πλήθη λαού.

Η κοπέλα είναι 22 ετών και από αδογμάτιστη μου­σουλμάνα την κατήχησα 6 μήνες και την κάνω χρι­στιανή 22 ετών και είναι το 33 άτομο που το φέρνω στην Ορθο­δοξία΄΄.

Τι γιορ­τά­ζουμε την Κυριακή της Πεντη­κο­στής:

Την Κυριακή της Πεντη­κο­στής γιορ­τά­ζουμε την εμφά­νιση του Αγίου Πνεύ­μα­τος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα μέρες μετά την ανά­στασή Του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή Του.

Η εορτή της Πεντη­κο­στής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύ­μα­τος μαθαί­νουμε ότι ο Θεός είναι Τρια­δι­κός.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.