Τοπικές Ειδήσεις

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Αγαπητέ Δημήτρη, Συνάδελφε, Δάσκαλε,

Η Ιατρική και δη η Καρδιολογική Κοινότητα αποχαιρετά στο πρόσωπο σου το φίλο, τον ακαδημαϊκό, τον άνθρωπο με την τεράστια συνεισφορά στην Ιατρική, στον τομέα της δημόσιας υγείας και ευρύτερα της πολιτικής.

Ως πανεπιστημιακός γιατρός δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Συνέγραψε σημαντικά επιστημονικά συγγράμματα, με πάνω από 2.500 επιστημονικές εργασίες.

Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια. Άνθρωπος της δημιουργίας, της οργάνωσης, της βαθύτερης φιλοσοφίας για ιδεώδη.

Υπήρξε διευθυντής στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας με αλησμόνητο έργο, με όραμα για τη σύγχρονη άσκηση της ιατρικής. Μιλούσε με περηφάνεια για την Καρδιολογική Κλινική που δημιούργησε στο ΑΤΤΙΚΟ, αισθανόταν υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα.

Μια ευγενής προσωπικότητα με μετριοπαθή λόγο, ο οποίος πάντοτε χρησιμοποιούσε επιχειρήματα για να πείσει και ο οποίος άκουγε με προσοχή οποιαδήποτε άλλη άποψη.

Πρόκειται για μια δυσαναπλήρωτη απώλεια ενός ευπατρίδη της πολιτικής, που υπηρέτησε την Ελλάδα ως Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής και ως Υπουργός Υγείας.

O Δημήτρης Κρεμαστινός κατέδειξε ουσιαστικό και ρηξικέλευθο έργο. Ως Υπουργός Υγείας ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής.

Ήταν από τους θεμελιωτές της Προληπτικής Καρδιολογίας, όπου με συνεχείς πρωτοβουλίες και δράσεις συντέλεσε αποφασιστικά ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες με εύληπτο τρόπο για τα καρδιαγγειακά. Με τα απλοποιημένα άρθρα του στον ημερήσιο τύπο ενημέρωνε τον πληθυσμό στην πρόληψη αλλά και θεραπεία των καρδιαγγειακών.

Σήμερα αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, διατέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ενώ διαχρονικά υπήρξε αρωγός της ΕΚΕ στις πολύπλευρες επιστημονικές και κοινωνικές της δράσεις.

Θα τον θυμόμαστε για τη σοβαρότητά του, την ευπρέπεια, τη συμβολή του στην ιατρική επιστήμη και την αγάπη του για τον άνθρωπο και την πατρίδα.

Δημήτρη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε αποχαιρετούμε με αγάπη και σεβασμό και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στο ακέραιο το όραμα σου.

Καλό Παράδεισο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου