Ειδήσεις

Σειρά ερωτήσεων Βόζεμπεργκ για τις επιπτώσεις του κοροναϊού σε ναυτιλία, τουρισμό και αερομεταφορές

Με αφορμή τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid-19) παγκοσμίως και τις αρνητικές επιπτώσεις του στην οικονομία της Ε.Ε. αλλά και των κρατών μελών, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη κατέθεσε σειρά ερωτήσεων στην Κομισιόν, ζητώντας την αξιολόγηση αντικτύπου της νέας επιδημίας σε τουρισμό, ναυτιλία και αερομεταφορές και την εκπόνηση σχεδίου στήριξης από την Ε.Ε.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο πρώτο μεγάλο οικονομικό πλήγμα από τον κορωνοϊό σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στην κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Flybe, ενός από τους μεγαλύτερους περιφερειακούς αερομεταφορείς στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να μειώνεται δραματικά όχι μόνο από τουρίστες αλλά και επαγγελματίες, καθώς ματαιώνονται συνέδρια και εκδηλώσεις ενώ επιβάλλονται γενικευμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί τόσο η διάρκεια όσο και η ένταση της επιδημίας.

Ο ελληνικός τουρισμός και η ναυτιλία απασχόλησαν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή με ξεχωριστή ερώτηση, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί κύμα ακυρώσεων τουριστικών πακέτων σε ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια και κρουαζιέρες ενώ η δραστηριότητα στο διεθνές εμπόριο είναι μειωμένη, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πλήττεται έντονα από αυτή την κατάσταση, ως χώρα με παραδοσιακά ανεπτυγμένο τουριστικό προϊόν και υψηλές επιδόσεις στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από την Επιτροπή οικονομική αποτίμηση της κατάστασης καθώς και έκτακτο σχεδιασμό με λήψη μέτρων οικονομικής βοήθειας, ώστε να αποτραπεί το ντόμινο των αρνητικών επιπτώσεων στους κλάδους τόσο του τουρισμού όσο και της ναυτιλίας.
Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη
Ευρωβουλευτής ΝΔ – ΕPP GROUP

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου