Αθλητικά

Football League: Ιαλυσάρα παραμονής

• Με γκολ του Θοδωρή Χειρίτραντα οι «τοξοβόλοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 του Αιγάλεω και πλέον η εξασφάλιση της παραμονής στην Football League βρίσκεται στα… πόδια τους

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη με σκορ 1-0, πέτυχε ο ΓΑΣ Ιάλυσος σε βάρος του Αιγάλεω στο «Οικονομίδειο» στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Football League.
Οι «τοξοβόλοι» με το «τρίποντο» που πρόσθεσαν στην συλλογή τους… βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον κοιτάνε με μεγαλύτερη αισιοδοξία της παραμονή τους στην κατηγορία.
Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στον 60ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά ο Θοδωρής Χειρίτραντας.
Η εικόνα
Το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως καμία να τα καταφέρει.
Στην συνέχεια ο ΓΑΣ Ιάλυσος ανέβασε την απόδοσή του και πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση για να σκοράρει, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχαν την κατοχή της μπάλας στην μεσαία γραμμή και έλεγξαν τον ρυθμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.
Σε μία από τις αντεπιθέσεις τους στο 60ο λεπτό, κατάφεραν να σκοράρουν με κοντινή κεφαλιά του Θοδωρή Χειριτραντά, διατηρώντας το προβάδισμα τους έως και το τέλος της αναμέτρησης, κατακτώντας το πολύτιμο «τρίποντο».
Φάσεις και γκολ
37ο λεπτό. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Kundik από καλή θέση, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σικαλία.
45ο λεπτό. Σέντρα του Χειρίτραντα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, με τους «τοξοβόλους» να διαμαρτύρονται για χέρι του ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω.
53ο λεπτό. Αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, όμως το σουτ του Kone από ευνοϊκή θέση ήταν κακό και κατέληξε άουτ.
59ο λεπτό. Επικίνδυνη συρτή σέντρα του Kundik, οι αμυντικοί του Αιγάλεω έδιωξαν την μπάλα πριν φτάσει στον Kone που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει.
60ο λεπτό, γκολ. Αντεπίθεση για τον ΓΑΣ Ιάλυσος, ο Μαστραντωνάκης κέρδισε την κόντρα, μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Χειρίτραντα που με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Σικαλιά, κάνοντας το 1-0 για τους «τοξοβόλους».
66ο λεπτό. Από καλή θέση ο Marcolino έκανε το σουτ, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει την μπάλα.
88ο λεπτό. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Marcolino, ο Ανδρούτσος βρισκόταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Παγώνης, Kundik (61ο Πετράκης), Ρεκλείτης, Μπάρδης, Χειρίτραντας (87ο Πάτας), Χειμωνέττος, Μαστραντωνάκης (77ο Κουγιός), Kone, Γιώργου.
Αιγάλεω: Σικαλιάς, Τσαφταρίδης, Ιωαννίδης, Συριόπουλος, Γκότοβος, Λάμπρου, Καπός, Σταματάκης, Blanco (23ο λ.τρ. Μαγκάκης), Κατσικογιάννης (56ο λ.τρ. Marcolino), Μακρυγιάννης (90ο Μεγαρίτης).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου