Ειδήσεις

Αλκιβιάδης Στεφανής : Ποιος είναι ο στρατηγός για τη διαχείριση του Προσφυγικού

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό προκειμένου να είναι ο συντονιστής για το Προσφυγικό και να μπορέσει να διαχειριστεί με λεπτούς χειρισμούς όλες τις πτυχές του προβλήματος.

Το Προσφυγικό το οποίο αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση είχε υποτιμήσει στην αρχή της θητείας της φαίνεται πως εξελίσσεται σε «αγκάθι» για το Μαξίμου. Αφενός έχουμε τις προσφυγικές ροές που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αφετέρου υπάρχουν οι αντιδράσεις μερίδας των τοπικών κοινωνικών για τη μετεγκατάσταση προσφύγων σε Δομές της ενδοχώρας.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο Αλκιβιάδης Στεφανής επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό προκειμένου να είναι ο συντονιστής για το Προσφυγικό και να μπορέσει να διαχειριστεί με λεπτούς χειρισμούς όλες τις πτυχές του προβλήματος.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής – εν αποστρατεία στρατηγός – πέρασε 41 χρόνια της ζωής του στο στράτευμα. Η μετακίνησή του από το αρχηγείο του ΓΕΣ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αποτελεί για τον ίδιο μία πρόκληση.

Μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διαχείριση του Προσφυγικού που καλείται να φέρει εις πέρας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως βρήκε στον Αλκιβιάδη Στεφανή τον άνθρωπο ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί το δύσκολο θέμα του Προσφυγικού.

Ο στρατηγός Στεφανής

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Πατήσια και φοίτησε στο 18ο γυμνάσιο Αρρένων. Από εκεί εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο κ. Στεφανής αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1982 ως ανθυπίλαρχος και παρακολούθησε με τον μαύρο μπερέ όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εκπαίδευσης των αξιωματικών τεθωρακισμέων.

Ο νυν υφυπουργός Άμυνας είναι επίσης απόφοιτος από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Επίσης, το 2008 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του παίρνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο στις Στρατηγικές Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον.

Παράδειγμα προς μίμηση

Σε όλη την καριέρα του ως στρατιωτικός υπήρξε αγαπητός από τους συναδέλφους και τους στρατιώτες. Επιχείρησε να ενσαρκώσει ένα πρότυπο προς μίμηση για τους υφιστάμενους του.

Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του στο στράτευμα έθετε στόχους και φρόντιζε την τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν απαιτούσε τον καθαρισμό του στρατοπέδου από τη στιγμή που ο ίδιος έβγαινε από το γραφείο του με μία μεγάλη μαύρη νάιλον σακούλα και μάζευε μόνος του κάθε είδους απορρίμματα. Έδινε το ζωντανό παράδειγμα έχοντας ως γνώμονα τη συνέπεια λόγων και έργων.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου