Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διακινεί πλαστά διαβατήρια στο νησί.
Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν το πρωί της Παρασκευής ένα κόκκινο αυτοκίνητο τύπου Seat Ibiza στο οποίο επέβαιναν τρεις Σύροι και αποφάσισαν να το ελέγξουν.
Σε συσκευασίες με αραβικές πίτες βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 7 καινούρια διαβατήρια Συρίας τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων Σύρων μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσαν γύρω από τη δράση της σπείρας στα πλαίσια της προανάκρισης.
Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα.
-Στο μεταξύ δικογραφία σε βάρος 3 αθίγγανων, συμπεριλαμβανομένου και ενός 17χρονου που ευθύνεται για περισσότερες από 100 διαρρήξεις στο νησί της Ρόδου, σχημάτισαν χθες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αθίγγανοι φέρονται να έχουν κλέψει ένα αυτοκίνητο το οποίο και χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς τους σε σπίτια των Αφάντου και της Ιαλυσού τα οποία και “χτυπούσαν”.
Μέχρι και χθες το μεσημέρι είχαν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια. Από δύο σπίτια η σπείρα αφαίρεσε μεταξύ άλλων και μετρητά ύψους 21.000 ευρώ.
– Αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν την 9η Μαϊου 2013 έναν 25χρονο Βούλγαρο για κλοπή.
Ο 25χρονος διέρρηξε οικία στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσε χρήματα, τρεις ηλεκτρονικές συσκευές και διαφορά κοσμήματα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία αποδόθηκε στον δικαιούχο.
-Για απόπειρα διάρρηξης διώκεται και ένας 35χρονος Ροδίτης που κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από έναν 53χρονο την ώρα που επιχειρούσε να διαρρήξει την οικία του.
Ο 35χρονος ανασηκώνοντας την παλιά αλουμινένια πόρτα του υπνοδωματίου της ισόγειας κατοικίας του 53χρονου εισήλθε εντός, έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/spira-diakini-plasta-diavatiria/















