ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση “Καταιγίδα στο Αιγαίο” από την ΑΑΔΕ: Μεταμφιέσεις εφοριακών και drones στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ηλεκτρονικός έλεγχος

Περισ­σό­τε­ροι από 300 ελεγ­κτές της ΑΑΔΕ “οργώ­νουν” τις τελευ­ταίες ημέρες τις του­ρι­στι­κές περιο­χές της νησιω­τι­κής αλλά και της ηπει­ρω­τι­κής Ελλάδας, σε ακόμη μία μάχη με τη “Λερναία Ύδρα” της φορο­δια­φυ­γής. Στο επί­κε­ντρο των ελέγχων βρί­σκο­νται όπως πάντα, τα νησιά του Αργο­σα­ρω­νι­κού, οι Κυκλά­δες, τα Δωδε­κά­νησα και η Κρήτη που υπο­δέ­χο­νται κάθε καλο­καίρι τον μεγα­λύ­τερο όγκο Ελλήνων και ξένων του­ρι­στών.

Η επι­χεί­ρηση “Καται­γίδα στο Αιγαίο” έχει επε­κτα­θεί σε όλα τα κατα­στή­ματα εστί­α­σης και δια­σκέ­δα­σης, τα ξενο­δο­χεία, τα κατα­στή­ματα πώλησης ρούχων και κοσμη­μά­των για να δια­πι­στω­θεί αν τα εμπο­ρεύ­ματα δια­κι­νού­νται με νόμιμα τιμο­λό­για και αν κόβο­νται απο­δεί­ξεις λια­νι­κής πώλησης. Μετά το θορυ­βώ­δες λουκέτο στο εστια­τό­ριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει απο­δεί­ξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασί­γνω­στο κοσμη­μα­το­πω­λείο που έκανε “χρυσές δου­λειές” χωρίς απο­δεί­ξεις. Επίσης η επι­γραφή “ανα­στολή λει­τουρ­γίας λόγω φορο­λο­γι­κών παρα­βά­σεων” αναρ­τή­θηκε στη συνέ­χεια σε γνωστό κατά­στημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυ­τε­λές εστια­τό­ριο στη Ρόδο.Η επι­χεί­ρηση ‘Καται­γίδα” περι­λαμ­βά­νει και τη μεγα­λύ­τε­ρης κλί­μα­κας έρευνα σε θαλα­μη­γούς που πραγ­μα­το­ποιεί­ται τα τελευ­ταία χρόνια. Οι ράμπο της ΑΑΔΕ έχουν σηκώσει ακόμη και drone στα νησιά πάνω από τις μαρίνες και τα λιμάνια και κατα­γρά­φουν τις κινή­σεις των σκαφών χωρίς να τα αντι­λαμ­βά­νο­νται οι ανυ­πο­ψί­α­στοι ιδιο­κτή­τες τους.Ταυ­τό­χρονα σε συνερ­γα­σία με τις λιμε­νι­κές αρχές δια­σταυ­ρώ­νουν και ανα­λύ­ουν τα στοι­χεία κάθε σκάφους για να δια­πι­στώ­σουν τα δρο­μο­λό­γιά τους αλλά και τι μετα­φέ­ρουν.

Σε πολλές περι­πτώ­σεις οι εφο­ρια­κοί ακο­λου­θούν τη μέθοδο των μεταμ­φιέ­σεων. Μούσια, μου­στά­κια, ψυγεία παρα­λίας και… ξένες γλώσσες επι­στρα­τεύ­ο­νται ώστε οι εφο­ρια­κοί να είναι πιο πει­στι­κοί. Οι εφο­ρια­κοί έχουν κλείσει ακόμη και επι­χει­ρή­σεις που νοι­κιά­ζουν ξαπλώ­στρες και ομπρέ­λες καθώς εκεί εντο­πί­στηκε το γνωστό πρό­βλημα της μη έκδοσης απο­δεί­ξεων για τον εξο­πλι­σμό και τους καφέδες ή τα σνακ που σερ­βί­ρο­νται στους πελάτες.

Με πλη­ρο­φο­ρίες από εφη­με­ρίδα Ελεύ­θε­ρος Τύπος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.