Με «λουκέτο» απειλούνται τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Με «λουκέτο» απειλούνται αρκετά πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων και στο νησί μας καθώς η κίνηση έχει σημειώσει μεγάλη μείωση.
Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και των δικύκλων συγκεκριμένα έχουν περιορίσει πολύ τις ποσότητες καυσίμων που προμηθεύονται.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους γιατί δεν έχουν πλέον την οικονομική άνεση για κάτι άλλο. Το ίδιο πράττουν και οι ιδιοκτήτες των δικύκλων που εφοδιάζονται μόνο με την απαραίτητη ποσότητα καυσίμων.
“Οι εποχές που οι Ροδίτες “φουλάριζαν” τα ρεζερβουάρ τους έχει περάσει. Τώρα έρχονται και βάζουν μόνο όση βενζίνη χρειάζονται. Αυτό έχει επιπτώσεις στις εισπράξεις των πρατηρίων πώλησης καυσίμων”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων και μέλος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ρόδου κ. Νικήτας Ριζόπουλος.
“Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος θα σας αναφέρω πως σε καθημερινή βάση το κάθε ένα από τα πρατήρια που λειτουργούν στη Ρόδο δεν διαθέτει περισσότερα από χίλια λίτρα βενζίνης την ημέρα”, δήλωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι Ροδίτες άρχισαν να περιποιούνται και να πλένουν μόνοι τους τα αυτοκίνητα που διαθέτουν προκειμένου να εξοικονομήσουν τα χρήματα που θα δαπανούσαν για τις υπηρεσίες αυτές στα πρατήρια καυσίμων.
“Οι Ροδίτες έχουν περιορίσει ακόμη και το πλύσιμο των αυτοκινήτων στην προσπάθειά τους να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Αυτό δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και την οικονομική δυσπραγία αρκετών οικογενειών “, δήλωσε ο κ. Νικήτας Ριζόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως με λουκέτα και αυστηρά πρόστιμα απειλούνται οι πρατηριούχοι που δεν θα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών- εκροών στα βενζινάδικα εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο νόμος. Η αρχή για την εγκατάσταση των συστημάτων θα γίνει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.Υπενθυμίζεται ότι σε όλη τη χώρα θα έχει εφαρμοστεί πλήρως το σύστημα από τα μέσα του 2014.
Το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται να στηρίξει τους επιχειρηματίες του κλάδου με πόρους του ΕΣΠΑ ώστε να καταφέρουν να εγκαταστήσουν τα συστήματα τα οποία θα εξομαλύνουν τη λειτουργία της αγοράς, θα ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό και θα αποτρέπουν το λαθρεμπόριο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά