Τώρα κλέβουν και μεταπωλούν τις αρχαίες μπάλες

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Στο στόχαστρο έβαλαν οι τσιγγάνοι τις αρχαίες σφαίρες – μπάλες που βρίσκονται στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου και που ιστορικά ανάγονται στην περίοδο των ιπποτών.
Οι σφαίρες αυτές εξαφανίζονται από τους αρχαιολογικούς χώρους και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι πεπεισμένα πως πίσω από τις κλοπές αυτές βρίσκονται τσιγγάνοι. Μάλιστα, η πεποίθησή τους αυτή ξεκινά από το γεγονός ότι αρχαιοφύλακες έχουν γίνει μάρτυρες προσπαθειών που έκαναν τσιγγάνοι για να φορτώσουν στις καρότσες των αυτοκινήτων τους αρχαιολογικές σφαίρες.
Η εκτίμηση που εκφράζεται από αρχαιοφύλακες είναι πως «αυτές οι μπάλες πωλούνται μέχρι και 200 ευρώ η μία και καταλήγουν ως διακοσμητικά στοιχεία σε αυλές επαύλεων».
Πρέπει να σημειωθεί πως αποτελεί ποινικό αδίκημα όχι μόνο η κλοπή, αλλά και η αγορά αρχαιολογικών αντικειμένων (πάσης φύσεως) χωρίς παραστατικά και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι αρχαιολόγοι της Ρόδου γνωρίζουν πολύ καλά το όλο πρόβλημα και έχουν λάβει οδηγίες προκειμένου να ενημερώνουν για κάθε αντικείμενο αρχαιολογικής αξίας που βρίσκεται σε ακίνητα ιδιωτών.
Οι τσιγγάνοι από τη δική τους πλευρά δεν νοιάζονται για το όλο ζήτημα, καθώς η παράνομη αυτή δραστηριότητα έρχεται απλώς να προστεθεί στη λίστα των δεκάδων άλλων παρανομιών και έκνομων πράξεων στις οποίες προβαίνουν καθημερινά και μάλιστα χωρίς να τιμωρούνται.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά