Ειδήσεις

Ξεσπούν οι μαθητές κατά Γαβρόγλου: «Δεν είµαστε πειραµατόζωα»

Ετοιµοι για κινητοποιήσεις οι µαθητές κατά του νέου συστήµατος εισαγωγής στα ΑΕΙ. Προανήγγειλαν συγκέντρωση διαµαρτυρίας στις 18 του µήνα στα Προπύλαια

Με πορείες και καταλήψεις ετοιµάζονται να «υποδεχτούν» οι µαθητές το νέο σύστηµα εισαγωγής στα ΑΕΙ. ∆εν πρόλαβε το υπουργείο Παιδείας να κοινοποιήσει ότι την επόµενη εβδοµάδα θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιό του, ώστε άµεσα να νοµοθετηθεί, και οι µαθητές ήδη προανήγγειλαν συγκέντρωση διαµαρτυρίας στις 18 του µήνα στα Προπύλαια, µε την προτροπή όλα τα σχολεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

«Θα είµαστε παντού. Θα πληµµυρίσουµε τους δρόµους. Η φωνή µας θα ακουστεί δυνατά παντού. ∆εν είµαστε πειραµατόζωα» αναφέρει το Συντονιστικό Μαθητών σε σχετική ανακοίνωσή του, καλώντας τους µαθητές να κλείσουν τα σχολεία στις 18 του µήνα, και όταν ανακοινωθεί η ηµεροµηνία κατάθεσης του νοµοσχεδίου, να βγουν ξανά στους δρόµους. Το νέο σύστηµα εισαγωγής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί σε όλες του τις λεπτοµέρειες, βρίσκεται στο στόχαστρο των µαθητών, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα «θα κάνει το ήδη εξοντωτικό σχολείο µας ακόµα χειρότερο».

Θύελλα αντιδράσεων από τους µαθητές για το νέο σύστηµα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Οσον αφορά στην υποχρέωση των 95.000 µαθητών της φετινής Β’ Λυκείου να καταθέσουν µηχανογραφικό, το Συντονιστικό υπογραµµίζει: «Oι µαθητές θα κληθούν να καταθέσουν το µηχανογραφικό τους για να επιλέξουν σε ποια σχολή θέλουν να περάσουν (µε µόλις 10 επιλογές) σε λιγότερο από τέσσερις µήνες ταυτόχρονα µε το να δώσουν τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου