ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τους δύο βιασμούς στη Ρόδο!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
POMA

Σοκ και απο­τρο­πια­σμό έχει προ­κα­λέ­σει σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, η απο­κά­λυ­ψη ότι ο Αλ­βα­νός κα­τη­γο­ρού­με­νος για τη δο­λο­φο­νία της 21χρο­νης Ελέ­νης Το­πα­λού­δη στη Ρόδο, 3 ημέ­ρες μετά βίασε 19χρονη με ανα­πη­ρία άνω του 67%.

Ο 19χρο­νος Αλ­βα­νός, πρό­κει­ται εκτός απρο­ό­πτου να με­τα­χθεί το Σάβ­βα­το από τις φυ­λα­κές Γρε­βε­νών στη Ρόδο, ενώ πι­θα­νο­λο­γεί­ται ότι θα ζη­τή­σει προ­θε­σμία για να λάβει αντί­γρα­φα της νέας δι­κο­γρα­φί­ας και να απο­λο­γη­θεί την Δευ­τέ­ρα 28 Ια­νουα­ρί­ου 2019 ή την επο­μέ­νη.

Ο 23χρο­νος αθίγ­γα­νος, συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νός του πρό­κει­ται να οδη­γη­θεί τις προ­σε­χείς ημέ­ρες στις φυ­λα­κές της Τρί­πο­λης.

Ως συ­νή­γο­ρος πο­λι­τι­κής αγω­γής στην νέα υπό­θε­ση πα­ρί­στα­ται η δι­κη­γό­ρος κ Μαρία Κρι­κο­πού­λου, που ανα­μέ­νε­ται να υπο­βά­λει και σχε­τι­κή δή­λω­ση της οι­κο­γέ­νειας και του θύ­μα­τος ενώ­πιον της κ. Ανα­κρί­τριας.

Στην κα­τά­θε­σή της, η 19χρονη, ανέ­φε­ρε ότι οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι, με το πρό­σχη­μα μιας βόλ­τας την οδή­γη­σαν στην πε­ριο­χή του Ενυ­δρεί­ου, όπου και την εξα­νά­γκα­σαν να συ­νευ­ρε­θεί μαζί τους.

«Μου πρό­τει­ναν να πάμε μια βόλτα για να ακού­σου­με μου­σι­κή. Όταν φτά­σα­με στο Ενυ­δρείο, ο ένας με χτύ­πη­σε και με υπο­χρέ­ω­σε σε στο­μα­τι­κό έρωτα. Εγώ φώ­να­ζα, πα­ρα­κα­λού­σα να με αφή­σουν. Τότε με απει­λές και χτυ­πή­μα­τα με πήραν και με κα­τέ­βα­σαν στην πα­ρα­λία, δίπλα στις δη­μό­σιες τουα­λέ­τες. Εκεί με χτυ­πού­σαν και οι δύο, προ­κει­μέ­νου να συ­νευ­ρε­θώ μαζί τους», φέ­ρε­ται να κα­τέ­θε­σε η 19χρονη.

Όπως διευ­κρί­νι­σε η δι­κη­γό­ρος της 19χρο­νης, η κο­πέ­λα δεν δια­τη­ρού­σε φι­λι­κές σχέ­σεις με τους βια­στές.

Στο με­τα­ξύ μια απο­κά­λυ­ψη, που δεν επι­βε­βαιώ­νε­ται αρ­μο­δί­ως ακόμη καθώς δεν έχουν ενη­με­ρω­θεί σχε­τι­κά οι το­πι­κές αστυ­νο­μι­κές, λι­με­νι­κές και δι­κα­στι­κές αρχές, φέ­ρε­ται να προ­ήλ­θε από την επε­ξερ­γα­σία των 3 απε­νερ­γο­ποι­η­μέ­νων κι­νη­τών τη­λε­φώ­νων της Ελέ­νης Το­πα­λού­δη, η οποία έγινε στα εγκλη­μα­το­λο­γι­κά ερ­γα­στή­ρια της αστυ­νο­μί­ας, στο αρ­μό­διο τμήμα της οποί­ας έγινε η επε­ξερ­γα­σία τους.

Πηγές του bloko.gr ση­μειώ­νουν πως βρέ­θη­κε κλήση της Ελέ­νης τον Ια­νουά­ριο του 2018, στο κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο του πα­τέ­ρα του ηλι­κί­ας 21 χρό­νων κα­τη­γο­ρού­με­νου για τον φόνο, Λιν­δια­κού.

Το συ­γκε­κρι­μέ­νο τη­λέ­φω­νο φέ­ρε­ται να χρη­σι­μο­ποιού­σε μά­λι­στα ο 21χρο­νος πράγ­μα που κα­τέ­θε­σε τόσο ο ίδιος όσο και ο πα­τέ­ρας του ενώ­πιον της κ. Ανα­κρί­τριας.

Έκτο­τε το συ­γκε­κρι­μέ­νο κι­νη­τό της άτυ­χης Το­πα­λού­δη έκλει­σε και με δε­δο­μέ­νο ότι δεν έχει βρε­θεί αυτό που χρη­σι­μο­ποιού­σε τον τε­λευ­ταίο χρόνο, δεν μπο­ρού­σε να δια­πι­στω­θεί εάν υπήρ­ξαν με­τα­ξύ τους νέες και πόσες συ­νο­μι­λί­ες. Αυτό ίσως προ­κύ­ψει με τον ανα­προ­σα­να­το­λι­σμό της έρευ­νας και πι­θα­νόν μέσα από δια­δι­κα­σία άρσης του απορ­ρή­του των επι­κοι­νω­νιών στο τη­λέ­φω­νο του πα­τέ­ρα του 21χρο­νου.

Σε κα­νέ­να στά­διο της έρευ­νας δεν έχει γίνει πά­ντως μνεία στην συ­γκε­κρι­μέ­νη επι­κοι­νω­νία, αν και εφό­σον προ­κύ­ψει και επι­σή­μως, ώστε να διευ­κρι­νι­στεί για ποιο λόγο έγινε.

Αστυ­νο­μι­κές πηγές ση­μειώ­νουν ότι από τα λά­πτοπ που κα­τα­σχέ­θη­καν στα σπί­τια της Ελέ­νης και του 21χρο­νου Ρο­δί­τη και από την εξέ­τα­ση των μη­νυ­μά­των στο messenger, δεν βρέ­θη­καν με­τα­ξύ τους ανταλ­λα­γές μη­νυ­μά­των.

Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ωστό­σο πως στο messenger του Ρο­δί­τη, βρέ­θη­καν δε­κά­δες επι­κοι­νω­νί­ες του με κο­πέ­λες που δια­μέ­νουν στη Ρόδο, ενώ το πα­ρά­ξε­νο είναι πως βρί­σκο­νται, μόνο εκα­τέ­ρω­θεν απο­στο­λές φω­το­γρα­φιών, χωρίς πά­ντως να διευ­κρι­νί­ζο­νται πε­ρισ­σό­τε­ρες λε­πτο­μέ­ρειες για το πε­ριε­χό­με­νο και τη μορφή αυτών των φω­το­γρα­φιών.

Οι αρ­μό­διες αρχές, προ­τί­θε­νται να ανα­ζη­τή­σουν και να εξε­τά­σουν τις κο­πέ­λες αυτές, για να δια­πι­στώ­σουν εάν κάτι ύπο­πτο κρύ­βε­ται πίσω από αυτή τη “μυ­στα­γω­γία” ως μορφή της επι­κοι­νω­νί­ας.

Μι­λώ­ντας στην δη­μο­σιο­γρά­φο κ. Γιώτα Κη­που­ρού, ο πα­τέ­ρας του 21χρο­νου Ρο­δί­τη, όταν ρω­τή­θη­κε για τις συ­ντα­ρα­κτι­κές εξε­λί­ξεις με τον 19χρονο Αλ­βα­νό που φέ­ρε­ται να βίασε 19χρονη με ει­δι­κές ανά­γκες, απά­ντη­σε:

«Τα γε­γο­νό­τα μι­λά­νε από μόνα τους. Το βλέ­πε­τε κι εσείς, τι να πω. Δεν μπορώ να σχο­λιά­σω κάτι. Φω­νά­ζου­με από την αρχή ότι το παιδί δεν είχε καμία συμ­με­το­χή στο έγκλη­μα».

Η μη­τέ­ρα του 21χρο­νου κα­τη­γο­ρού­με­νου, μι­λώ­ντας στην Κα­τε­ρί­να Σου­λιώ­τη, ανέ­φε­ρε για το ίδιο θέμα πως «δε θέλω να πω τί­πο­τα. Προ­σπα­θού­με μόνοι μας να βρού­με τις ισορ­ρο­πί­ες μας. Το κα­τέ­στρε­ψε το παιδί μου ο 19χρο­νος. Το βρήκε σε (κακιά) στιγ­μή και το χει­ρί­στη­κε. Πα­λεύ­ου­με να στα­θού­με στα πόδια μας. Μας έχετε βγά­λει τους πά­μπλου­τους της Ρόδου και ο άν­δρας μου κάνει μία δου­λειά. Τα χει­ρό­τε­ρα ακούω να λένε για εμάς. Δεν μπο­ρείς να είσαι καλά, όταν το παιδί σου είναι ξαφ­νι­κά μπλεγ­μέ­νο σε όλο αυτό, εκεί που το είχες μαζί σου μια χαρά. Πρέ­πει να είσαι πολύ αναί­σθη­τος για να είσαι καλά. Δεν είναι εύ­κο­λο αυτό που έχει συμ­βεί σε όλες τις οι­κο­γέ­νειες».

Συ­γκλο­νι­σμέ­νος ο πα­τέ­ρας της 19χρο­νης ΑΜΕΑ, μι­λώ­ντας στον δη­μο­σιο­γρά­φο Στρα­τή Λη­μνιό στην εκ­πο­μπή «Μαζί σου», εξο­μο­λο­γή­θη­κε ότι φο­βή­θη­κε πολύ, καθώς στη θέση της Ελέ­νης Το­πα­λού­δη θα μπο­ρού­σε να είναι η δική του κόρη.

«Όταν έμαθα την ιστο­ρία έφρι­ξα. Αι­σθα­νό­μουν διά­φο­ρα συ­ναι­σθή­μα­τα. Θυμό, άγχος, στε­να­χώ­ρια, όλα μαζί… Ήταν σαν να μου είχε βιά­σει κά­ποιος την ψυχή… Η ψυ­χι­κή ηρε­μία της κόρης μου ήταν φα­νε­ρό πώς είχε δια­τα­ρα­χτεί πάρα πολύ. Κα­τά­λα­βα από τα μάτια της ότι έχει βα­σα­νι­στεί…», είπε με­τα­ξύ άλλων.

Ο αδελ­φός, ο θείος που τον με­γα­λώ­νει σαν πα­τέ­ρας και ο δι­κη­γό­ρος του 23χρο­νου αθίγ­γα­νου, που κα­τη­γο­ρεί­ται ότι βίασε μία 19χρονη κο­πέ­λα με ει­δι­κές ανά­γκες στη Ρόδο με τον 19χρονο Αλ­βα­νό, δη­λώ­νουν σί­γου­ροι ότι η υπό­θε­ση θα ανα­τρα­πεί.

Οι συγ­γε­νείς δη­λώ­νουν βέ­βαιοι για την αθω­ό­τη­τα του 23χρο­νου, ενώ κι ο δι­κη­γό­ρος του, αφή­νει να εν­νοη­θεί ότι η υπό­θε­ση θα ανα­τρα­πεί σε με­γά­λο βαθμό όταν φτά­σει ενώ­πιον της Δι­καιο­σύ­νης.

Μι­λώ­ντας στο «μαζί σου» του ΣΚΑΪ, ο αδερ­φός του 23χρο­νου είπε: «Ηταν δική μου συμ­μα­θή­τρια και από εμένα τη γνώ­ρι­σε κι ο αδερ­φός μου. Εί­χα­με βγει ορι­σμέ­νες φορές, εί­χα­με πάει και στο σπίτι της. Κά­να­με παρέα όπως όλα τα παι­διά.

Ήταν φυ­σιο­λο­γι­κό κο­ρί­τσι, χωρίς καμία πα­ρόρ­μη­ση για να κάνει κάτι με τη θέ­λη­σή της και δεν κά­νεις κάτι χωρίς τη θέ­λη­σή σου. Δεν πι­στεύω ότι έγινε κάτι χωρίς τη θέ­λη­σή της», είπε αρ­χι­κά.

Στη συ­νέ­χεια, κα­τήγ­γει­λε ότι και αυτός, αλλά και ο αδερ­φός του, έφα­γαν πολύ ξύλο από τους αστυ­νο­μι­κούς: «Όταν με πήγαν για κα­τά­θε­ση, τη μέρα που συ­νέ­λα­βαν τον αδερ­φό μου, δεν ήξερα γιατί με πήγαν και με έδερ­ναν. Ανα­γκά­στη­κα να κα­τα­θέ­σω για να στα­μα­τή­σω να τρώω ξύλο».

Κλεί­νο­ντας είπε: «Ο,τι έγινε το ξέ­ρουν οι τρεις τους. Αυτός (σ.σ.: ο αδερ­φός του), ο Αλ­βα­νός και η κο­πέ­λα».

Στο ίδιο μήκος κύ­μα­τος κυ­μάν­θη­καν και οι δη­λώ­σεις του θείου του, που τον με­γα­λώ­νει: «Είναι παιδί της αδερ­φής μου, εγώ τον με­γα­λώ­νω. Έχει φάει πολύ ξύλο» λέει κλαί­γο­ντας ο θείος και προ­σθέ­τει: «Τον χτυ­πού­σαν και ομο­λό­γη­σε αυτά που μου ομο­λό­γη­σε. «Μου ρί­χνα­νε μπου­νιές, κλω­τσιές, σφα­λιά­ρες», μου είπε όταν τον είδα. Ήταν πρη­σμέ­νος όταν τον είδα και γε­μά­τος μώ­λω­πες. Δεν πι­στεύω να έχει κάνει αυτή την πράξη.

Τον εμπι­στεύ­ο­μαι τον γιο (σ.σ.: ανι­ψιό) μου. Όταν έμαθα γιατί τον είχαν συλ­λά­βει και ποιος ήταν μπλεγ­μέ­νος, σο­κα­ρί­στη­κα. Τον έβρι­ζα (σ.σ.: τον 19χρονο) για όσα έκα­ναν στο κο­ρι­τσά­κι (σ.σ.: Ελένη Το­πα­λού­δη). Ακόμα κλαίω γι αυτήν.

Με τον μικρό μου γιο, έχου­με να φάμε από τη μέρα που τον έχουν συλ­λά­βει. Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Ξέρω το παιδί μου, δεν πι­στεύω ότι το έχει κάνει».

Κλεί­νο­ντας είπε απευ­θυ­νό­με­νος στους γο­νείς της 19χρο­νης: «Λυ­πά­μαι, αλλά ο γιος μου δεν είναι μπλεγ­μέ­νος».

«Έχω διο­ρι­στεί αυ­τε­παγ­γέλ­τως από το δι­κα­στή­ριο για να υπε­ρα­σπι­στώ αυτόν τον άν­θρω­πο», λέει ο δι­κη­γό­ρος Γιάν­νης Χρι­στο­δού­λου και προ­σθέ­τει: «από εκεί και πέρα, επι­σκέ­φθη­κα τον άν­θρω­πο αυτό στα δι­κα­στή­ρια. Μου έχει αρ­νη­θεί όσα φέ­ρε­ται να έχει ομο­λο­γή­σει ενώ­πιον της αστυ­νο­μί­ας.

Πι­στεύω ότι η υπό­θε­ση αυτή θα ανα­τρα­πεί σε αρ­κε­τά ση­μεία της όταν φτά­σει μπρο­στά στην ελ­λη­νι­κή Δι­καιο­σύ­νη, την οποία εμπι­στεύ­ο­μαι από­λυ­τα και πι­στεύω ότι κά­ποια στιγ­μή, η αλή­θεια θα λάμ­ψει»

Στο με­τα­ξύ οι «απο­κα­λύ­ψεις» για από­πει­ρα βια­σμού δύο ανη­λί­κων από τους δύο κα­τη­γο­ρού­με­νους στην υπό­θε­ση δο­λο­φο­νί­ας της Ελέ­νης Το­πα­δού­δη δεν είναι νέες και έχουν διε­ρευ­νη­θεί μια εβδο­μά­δα μά­λι­στα μετά την εξι­χνί­α­ση του φόνου εν­δε­λε­χώς από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Γνω­στός Ρο­δί­της, που υπη­ρέ­τη­σε επί σει­ράν ετών σε υπη­ρε­σία αυ­ξη­μέ­νης ευ­θύ­νης και ασκού­σε προ­α­να­κρι­τι­κά κα­θή­κο­ντα, ενη­μέ­ρω­σε αρ­χι­κώς συ­ντά­κτη της «δη­μο­κρα­τι­κής» και αξιω­μα­τι­κό της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Προ­έ­κυ­ψε συ­γκε­κρι­μέ­να από την εξέ­τα­ση των δύο 17χρο­νων κο­ρι­τσιών ότι οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νοι πράγ­μα­τι τις είχαν προ­σεγ­γί­σει σε μια κα­φε­τέ­ρια ότι τις έβα­λαν σε αυ­το­κί­νη­το για βόλτα αλλά η μια πα­ρέ­στη­σε ότι δήθεν της τη­λε­φώ­νη­σε ο πα­τέ­ρας της και τους ζή­τη­σε να τις αφή­σουν, πράγ­μα που έκα­ναν.

Οι ανή­λι­κες δεν κα­τήγ­γει­λαν ότι τους ασκή­θη­κε οια­δή­πο­τε πίεση και δεν προ­έ­κυ­ψε από­πει­ρα από πλευ­ράς των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων ούτε και υπο­βλή­θη­κε μή­νυ­ση για να διε­νερ­γη­θεί πε­ραι­τέ­ρω έρευ­να.

Ο γο­νέ­ας είπε στο κε­ντρι­κό δελ­τίο ει­δή­σε­ων του ΑΝΤ1 τα εξής: «Δύο ή τρεις ημέ­ρες πριν γίνει η δο­λο­φο­νία, ήταν για καφέ η κόρη μου με την παρέα της και ήρθαν αυτοί οι δύο, ξε­μο­να­χιά­σα­νε δύο κο­ρι­τσά­κια, 17χρονα, τα βά­λα­νε με το ζόρι μέσα σ’ ένα αυ­το­κί­νη­το, σε ένα Nissan μαύρο και δεν τα άφη­ναν να βγουν. Και ευ­τυ­χώς τις πή­ρα­νε χα­μπά­ρι οι υπό­λοι­ποι της πα­ρέ­ας, αυτός (ο 19χρο­νος) βέ­βαια έφυγε με σπι­νιές από το ση­μείο» είπε και πρό­σθε­σε:

«Όταν τις είχαν στο αυ­το­κί­νη­το προ­σπά­θη­σαν να τους δώ­σουν βότκα και τους λέ­γα­νε «πιεί­τε και θα σας μεί­νει αξέ­χα­στή αυτή η βρα­διά!». Επει­δή φώ­να­ζαν τα κο­ρί­τσια και επει­δή τις παίρ­να­νε τη­λέ­φω­νο από την παρέα, μάλ­λον φο­βη­θή­κα­νε αυτοί και τις κα­τε­βά­σα­νε στον δρόμο, έξω από την πόλη».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.