ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σαντορινιός: 10 εκ. ευρώ για τα υπόγεια δίκτυα της Π. Πόλης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Ποσό δέκα εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ από το πρό­γραμ­μα ‘Φι­λό­δη­μος’ έχει εξα­σφα­λι­στεί προ­κει­μέ­νου να δια­τε­θεί για την ολο­κλή­ρω­ση των υπο­γεί­ων δι­κτύ­ων της Με­σαιω­νι­κής Πόλης της Ρόδου.

Αυτό ανα­κοί­νω­σε σε εκ­δή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε το πε­ρα­σμέ­νο Σάβ­βα­το ο Σύλ­λο­γος Προ­στα­σί­ας Πε­ρι­βάλ­λο­ντος για τα προ­βλή­μα­τα της Με­σαιω­νι­κής Πόλης, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, κ. Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, λέ­γο­ντας τα ακό­λου­θα:

«Έχου­με υπο­λο­γί­σει για το 44% των υπο­γεί­ων δι­κτύ­ων που έχει απο­μεί­νει για την ολο­κλή­ρω­ση του έργου γιατί πολλά από αυτά τα δί­κτυα, δεν έχουν άκρη. Δεν πάνε που­θε­νά. Άρα είναι ανε­νερ­γά δί­κτυα. Άρα είναι κρί­σι­μο και ση­μα­ντι­κό για να λει­τουρ­γή­σει και αυτό το 56% που έχει φτια­χτεί και πριν κα­τα­στρα­φεί από το γε­γο­νός πως είναι ανε­νερ­γό, να χρη­μα­το­δο­τη­θεί. Κι επει­δή λοι­πόν, έχου­με πάρει από­φα­ση, αυτή η Προ­γραμ­μα­τι­κή Σύμ­βα­ση να απο­κτή­σει ‘προί­κα’ ήδη εκτι­μή­σα­με το κό­στος το οποίο είναι πε­ρί­που 10 εκ. ευρώ, το οποίο το έχου­με δια­σφα­λί­σει από το πρό­γραμ­μα ‘Φι­λό­δη­μος’. Άρα λοι­πόν, υπάρ­χουν χρή­μα­τα για να κά­νου­με έργα. Και να υπεν­θυ­μί­σω ότι το πρό­γραμ­μα ‘Φι­λό­δη­μος’ είναι του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, από το Πρό­γραμ­μα Δη­μο­σί­ων Επεν­δύ­σε­ων. Επί­σης άλλα 5 εκ.ευρώ έχουν εξα­σφα­λι­στεί για να γί­νουν έργα όπως διά­φο­ρες πα­ρεμ­βά­σεις, ανα­πλά­σεις κοι­νο­χρή­στων χώρων και άλλα έργα που θα προ­τα­θούν. Τώρα, θέ­λου­με προ­τά­σεις και το ζη­τού­με­νο είναι πως τα υπό­γεια δί­κτυα, στον σχε­δια­σμό τους, έχουν με­λέ­τη, αλλά όχι Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κών Επι­πτώ­σε­ων. Καλό είναι να το κά­νου­με τώρα, γιατί το πρό­γραμ­μα πε­ρι­μέ­νει και μόλις πάρει τις με­λέ­τες θα τις χρη­μα­το­δο­τή­σει με πρό­σκλη­ση απο­κλει­στι­κά για μνη­μεια­κά σύ­νο­λα. Το ζη­τού­με­νο είναι ένα: πο­λι­τι­κή βού­λη­ση. Και πο­λι­τι­κή βού­λη­ση υπάρ­χει τόσο για την υπο­γρα­φή της Προ­γραμ­μα­τι­κής Σύμ­βα­σης, όσο και για τη χρη­μα­το­δό­τη­ση έργων και πα­ρεμ­βά­σε­ων στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη» όπως είπε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.