Ρεπορτάζ

Δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα. Στην πόλη της Ρόδου και τα χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση. Σε κάποια χωριά, όπως στην Παστίδα έπεσε και χαλάζι. Παρόλα αυτά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα από τις βροχές και συγκεκριμένα στα χωριά της Παστίδας και των Μαριτσών, όπου υπέστησαν ζημιές κάποιοι χωματόδρομοι που οδηγούν σε κατοικίες ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο από Αρχάγγελο προς Μαλώνα και στον Άγιο Ισίδωρο. Συνεργεία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. έσπευσαν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά των κατολισθήσεων, αλλά και να καθαρίσουν τη γέφυρα Κρεμαστής από φερτά υλικά.
Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τμήματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ κ. Αγ. Πάλλας, οι βροχές ήταν «δώρο θεού» για τις καλλιέργειες και τον υδροφόρο ορίζοντα μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας.
«Αυτές οι τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν εξαιρετικά ευεργετικές για τις καλλιέργειες, τα ξινόδεντρα και τα ελαιόδεντρα.
Τις χρειαζόταν επειγόντως ο τόπος. Δεν μπορώ να πω ότι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, πέρα από κάποια συμβάντα που αντιμετωπίστηκαν από συνεργεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Γενικώς χρειαζόμαστε κάποιες καλές βροχοπτώσεις και στη συνέχεια για να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας», είπε ο κ. Πάλλας, ο οποίος βρίσκεται στη Σύρο για το συνέδριο της ΠΕΔ, Νοτίου Αιγαίου, που διεξάγεται παράλληλα με το ακτοπλοϊκό συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο στο οποίο συμμετείχε και ο αν. υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο κ. Πάλλας παρέδωσε στον αν. υπουργό φάκελο με ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανανέωση του καταστατικού λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που λήγει στο τέλος του 2018. Στις αρχές Δεκεμβρίου, πιθανότατα με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αν. υπουργό, στελέχη των αρμόδιων υπουργείων τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και στελέχη των ΟΤΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου