Αθλητικά

Ο χαιρετισμός του Φώτη Χατζηδιάκου για την Historica

Με αφορμή την Historica, που ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή στη Ρόδο, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος απευθύνει το δικό του χαιρετισμό. «Φίλες  και Φίλοι… Historica, μία ιστορία, από το παρελθόν, με προοπτική στο μέλλον. Historica, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που διενεργείται στο νησί μας, μία βιωματική εμπειρία, η οποία φιλοδοξεί  να επαναφέρει τα πρόσωπα, τους αγώνες, την διαδρομή, τα γεγονότα, μέσα από την εικόνα της διεξαγωγής των ποδηλατικών αγώνων των δεκαετιών 60, 70 και 1980.

Στη Ρόδο, «…εκεί που γράψαμε την ιστορία, θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί..», αναφέρει ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» της ελληνικής ποδηλασίας, ο Στέλιος Βάσκος, πρώτος στη Βαλκανιάδα της Ρόδου το 1975. Είναι γνωστό, ότι η Ρόδος, αποτελεί έναν προορισμό για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων, παγκόσμιας εμβέλειας. Η Historica, αποτελεί μία σημαντική ποδηλατική συνάντηση, μια πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση για την οποία μιλούν πολλοί θρύλοι της ποδηλασίας.

Ο Τάσος Καραμανίδης, αναφέρει: «…μου ξυπνάει πολύ όμορφες αναμνήσεις …», ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, σπουδαίος αθλητής του Π.Ο. Πατρών, προπονητής, αναπολεί: «Θα πρέπει να σας πω ότι το 1972 έτρεξα στη Ρόδο με τον σπουδαίο Παντελή Μανίκαρο, τον οποίο υποστήριζε ολόκληρο το γήπεδο, στο ποδηλατοδρόμιο. Όπως καταλαβαίνετε, όλοι ήθελαν να ηττηθώ… ». Ο Μιχάλης Γκιτάκος, ενθυμείται: «Θέλω να δω τον Μιχάλη Κούντρα, ήταν τεράστιος αθλητής. Επίσης τον Γιώργο Βογιατζή και τους υπόλοιπους Ροδίτες και να θυμηθούμε τα παλιά..». Ο Αλέκος Κελόγλου, από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποδηλασίας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 αναφέρει: «Έχω νιώσει μεγάλη αγάπη στη Ρόδο και οφείλω να την ανταποδώσω…». Ο Βασίλης Λεβέντης, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ποδηλασίας στη Ρόδο, εκ των ιδρυτών του Κολοσσού το 1963, θυμάται με νοσταλγία: «Ο Μιχάλης Κούντρας ήταν ο καλύτερος ποδηλάτης. Υπήρχαν κι άλλοι σπουδαίοι όπως, ο Κρομμύδας, ο Κελόγλου, ο Μανίκαρος, ο Καραγιάννης, ο Φραγκούλης και πολλοί άλλοι…».

Ένα πρωτοποριακό ταξίδι στον χρόνο, που καταγράφει την ποδηλατική ιστορία της Ρόδου, μέσα από τα πρόσωπα και τα γεγονότα. Αυτήν την μεγάλη αθλητική γιορτή,   απαλλαγμένοι   από   το   άγχος  της  νίκης,  προτάσσοντας   πάνω από όλα   την  ιδέα  της  συμμετοχής, σας καλούμε να απολαύσετε! Ο Δήμος Ρόδου συγχαίρει και ευχαριστεί την  Οργανωτική  Επιτροπή, τους λοιπούς συνδιοργανωτές  καθώς   και  το  σύνολο  των  χορηγών, των  υποστηρικτών  και  των  εθελοντών».

ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ HISTORICA ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ροδίων (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), την Historica στηρίζει ως συνδιοργανωτής και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μέσω του προέδρου του Γιάννη Πάππου, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για τη βοήθεια του.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την προσεχή Πέμπτη στις 12:00, στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, όπου οι διοργανωτές θα αναφερθούν στην Historica, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 12 έως 14 Οκτωβρίου. Όπως είναι εύλογο στη συνέντευξη Τύπου προσκεκλημένοι είναι όλοι οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ(11/10):

(12:00): Συνέντευξη Τύπου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο για την Historica

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(12/10):

(09:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

(19:00): Εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

ΣΑΒΒΑΤΟ(13/10):

(11:00-15:00): Historica, η διαδρομή

(17:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

ΚΥΡΙΑΚΗ(14/10):

(11:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου