«Δεν μπορούσα να μείνω!»

Οικονομικά και κυρίως εξωαγωνιστικά προβλήματα ήταν αυτά που οδήγησαν τον Παναγιώτη Μαθιό να αποχωρήσει από τον Φοίβο Κρεμαστής και να συνεχίσει τελικά την καριέρα του στον Κλεόβουλο Λίνδου. Αυτό επεσήμανε ο ίδιος με δηλώσεις που έκανε στη «δσπορ». Συγκεκριμένα, είπε:
«Ο κόσμος δεν ξέρει το τι έχει γίνει ακριβώς και μπορεί να λέει ότι θέλει. Ήθελα να μείνω στην ομάδα αλλά τον τελευταίο καιρό έγιναν κάποια πράγματα που με πείραξαν και τελικά πήρα την απόφαση να συνεχίσω στον Κλεόβουλο. Επειδή είμαι συναισθηματικός άνθρωπος, αυθόρμητα είχα πει από μόνος μου ότι θέλω να ανανεώσω στον Φοίβο. Το ένιωθα πραγματικά. Δημιουργήθηκαν όμως κάποια προβλήματα και οικονομικά αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά και έτσι άλλαξα γνώμη. Έγιναν κάποια πράγματα τα οποία δεν μου άρεσαν και δεν θα ήθελα να αναφερθώ αυτή τη στιγμή. Θέλω πάντως να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση του Φοίβου και ιδιαίτερα τον Γιάννη Κλαδάκη που με κατάλαβαν και με άφησαν να αποχωρήσω. Τους εύχομαι να έχουν και φέτος επιτυχίες και πάνω απ’ όλα υγεία».
Σε ερώτηση για το αν θέλει να πει κάτι στον κόσμο του Φοίβου απάντησε:
«Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του Φοίβου ξέρει τι έχω προσφέρει. Έχω δώσει και την καρδιά μου για την ομάδα αυτή και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. ¶σχετα με το τι λένε οι φίλαθλοι, πιστεύω ότι και αυτοί μέσα τους ξέρουν πολύ καλά. Δέθηκα με τον κόσμο του Φοίβου και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα νιώθω πολύ περίεργα όταν θα έρθει η ώρα να παίξω αντίπαλος»
Μιλώντας για τον Κλεόβουλο, ο Μαθιός είπε:
«Είναι μια ομάδα που έχει κάνει πολύ καλές προσθήκες όπως είναι ο Αρχοντούλης, ο Γεωργαλλής και ο Κραγαιάννης. Αν δουλέψουμε σωστά, πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Ο δικός μου βασικός στόχος είναι να βοηθάω πάντα την ομάδα και από εκεί και πέρα να προσπαθήσω να βγω και πάλι πρώτος σκόρερ».