ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για το επεισόδιο στην Ρω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρκικό ελικόπτερο

Αμεση ήταν η αντί­δραση της ελλη­νι­κής πλευράς στο επει­σό­διο που σημειώ­θηκε αργά τη νύχτα της Δευ­τέ­ρας, όταν τουρ­κικό ελι­κό­πτερο πραγ­μα­το­ποί­ησε χαμηλή πτήση περι­με­τρικά της νήσου Ρω.

Οπως ανέ­φε­ραν μιλώ­ντας στο kathimerini.gr ανώ­τα­τες πηγές του υπουρ­γείου Εθνικής Αμυνας, «το ελι­κό­πτερο δεν έκανε πτήση overflight», που σημαί­νει ότι πέταξε κοντά και περι­με­τρικά στο νησί.

Οι ίδιες πηγές χαρα­κτη­ρί­ζουν το επει­σό­διο σύνηθες και ανα­φέ­ρουν ότι εντάσ­σε­ται «στο πλαίσιο της ασφα­λούς προ­κλη­τι­κό­τη­τας» από την Τουρκία, η οποία όμως θεωρούν ότι «έχει κατα­λα­βει ότι απα­ντάμε».

Εξάλλου, επι­ση­μαί­νε­ται από τις πηγές του υπουρ­γείου ότι εφαρ­μό­στη­καν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλο­κής, ο υπουρ­γός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμ­μέ­νος, ήταν σε συνεχή επι­κοι­νω­νία από την πρώτη στιγμή με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ενώ ενη­με­ρώ­θηκε και ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Σύμφωνα με δια­σταυ­ρω­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρίες, ο υπουρ­γός Αμυνας, μίλησε χθες το βράδυ και με τον αξιω­μα­τικό στο φυλάκιο που βρί­σκε­ται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνε­χάρη για τα άμεσα αντα­κλα­στικά του και την εφαρομή των κανόνων εμπλο­κής.

Στο υπουρ­γείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν ότι τέτοιου είδους κινή­σεις και επει­σό­δια από την πλευρά της Τουρ­κίας γίνο­νται «για εσω­τε­ρική κατα­νά­λωση στην Τουρκία» και ανα­φέ­ρουν πως «δεν προ­κα­λούμε αλλά θα εφαρ­μό­ζουμε όλα όσα προ­βλέ­πο­νται».

Πηγή: Καθη­με­ρινή

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.