Την αποκατάσταση του πρώην διευθυντή του ΙΚΑ Ρόδου κ. Γιάννη Παπαντωνίου που δέχτηκε ανελέητο «κυνηγητό», υποβαθμιζόμενος στη θέση του απλού υπαλλήλου, αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.
Ο κ. Παπαντωνίου υπηρετεί στο περιφερειακό υποκατάστηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, από τον Νοέµβριο του 1984 µέχρι σήµερα, και µε χρόνο δύο ετών στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Λέρου. Από το 1997 µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2004, είχε διατελέσει προϊστάµενος του τµήµατος εσόδων και προϊστάµενος του τµήµατος οικοδοµοτεχνικών έργων, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 µέχρι και τον Απρίλιο του 2011, ύστερα από κρίση του υπηρεσιακού συµβουλίου, ασκούσε καθήκοντα προϊσταµένου διεύθυνσης στο υποκατάστηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου.
Επιπρόσθετα, από το 1985 µέχρι και το 2011, ήταν συνδικαλιστής και µέλος του Δ.Σ. του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων ΙΚΑ ΕΤΑΜ του νοµού Δωδεκανήσου, και εκπρόσωπος στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ.
Με τις κρίσεις του 2011, παρ’ ότι τα µόρια που συγκέντρωσε, ήταν περισσότερα από άλλους συναδέλφους του, που κρίθηκαν διευθυντές, το υπηρεσιακό συµβούλιο δεν τον έκρινε, κατά παράβαση των κείµενων νοµοθετικών διατάξεων, και της ηθικής, που οφείλει να διέπει τη δηµόσια διοίκηση. Σε συνέχεια όλων αυτών, ακολούθησε απόφαση της διευθύντριας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ρόδου, η οποία τον μετακίνησε στη µονάδα υγείας του ίδιου υποκαταστήµατος, χωρίς αίτησή του και χωρίς καν να του ανατεθούν καθήκοντα προϊσταµένου, σε κενή θέση της µονάδας αυτής, κατά παράβαση του ισχύοντος υπαλληλικού κώδικα.
Παράλληλα, είχε ζητήσει µε αίτησή του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να µετατεθεί σε κενή οργανική θέση προϊσταµένου στο παράρτηµα ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αρχαγγέλου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι την έντονη αντίδραση ακόμη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει η αιφνίδια όσο και περίεργη απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για την απόσπαση, για δύο µήνες, στο ΙΚΑ Καλύµνου, του κ. Παπαντωνίου.
Όπως είχε καταγγελθεί χρέη διευθυντή στο ΙΚΑ Καλύµνου εκτελούσε τότε ο αναπληρωτής δ/ντής κ. Παντελής Κουτρούλης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος µε την παράταξη Διακοµιχάλη. «Φαγώθηκε», λοιπόν, από οργανωµένα συµφέροντα και για να δικαιωθεί το «σύστηµα», αποφασίστηκε και η απόσπαση του κ. Παπαντωνίου, για να αναλάβει τη διοίκηση του ΙΚΑ Καλύµνου.
Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “δ”, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά δικαίωσε, με απόφασή του, τον κ. Παπαντωνίου και η διοίκηση του ΙΚΑ οφείλει να τον αποκαταστήσει, αναθέτοντάς του τα καθήκοντα που ασκούσε.
Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στη διοίκηση του ΙΚΑ πλην όμως μέχρι και χθες δεν είχε ανταποκριθεί.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/apokathistate-sto-ika-o-k-giannis-papantoniou/














