ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαντορινιός: «Η Κως έχει την ευκαιρία να αποζημιωθεί για την έκταση των ζημιών»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

«Οι υπο­δο­μές, οι βασικές εγκα­τα­στά­σεις, τα μνημεία και η πολι­τι­στική κλη­ρο­νο­μιά της Κω, που επλή­γη­σαν μετά τον κατα­στρο­φικό σεισμό της 21ης Ιουλίου, θα απο­κα­τα­στα­θούν με χρη­μα­το­δό­τηση από το Ταμείο Αλλη­λεγ­γύης της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης», δήλωσε ο υφυ­πουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός.

«Το νησί της Κω έχει την ευκαι­ρία να απο­ζη­μιω­θεί για την έκταση των ζημιών», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά ο υφυ­πουρ­γός, μετά το αίτημα που υπέ­γραψε σήμερα ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μίας και Ανά­πτυ­ξης, Αλέξης Χαρί­τσης, προς το Ταμείο Αλλη­λεγ­γύης της ΕΕ για την απο­κα­τά­σταση των ζημιών στην Κω.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντο­ρι­νιό, η συνερ­γα­σία του υπουρ­γείου Οικο­νο­μίας και Ανά­πτυ­ξης με το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, «ήταν στενή και εγκαί­ρως εξε­τά­στη­καν όλες οι δυνα­τό­τη­τες για ενί­σχυση των έργων απο­κα­τά­στα­σης που έχουν ξεκι­νή­σει, με ευρω­παϊ­κούς πόρους».

Η κυβέρ­νηση, επε­σή­μανε ο υφυ­πουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους νησιώ­τες που επλή­γη­σαν, και μάλιστα «το έγκαιρο και πλήρως τεκ­μη­ριω­μένο αίτημα προς το Ταμείο Αλλη­λεγ­γύης απο­δει­κνύει τις προ­σπά­θειές μας να εξα­ντλη­θεί κάθε δυνατή λύση, ώστε να επα­νέλ­θει το νησί στην πρότερή του κατά­σταση, έτσι όπως είχαμε υπο­σχε­θεί λίγες ώρες μετά το σεισμό, στους κατοί­κους της Κω».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.