ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συμπαρίσταται στους πληγέντες της Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ζωγραφίδης Κ.

Η επο­μέ­νη της επί­σκε­ψης του Εγκέ­λα­δου στο Νησί της Κω βρί­σκει τους Δω­δε­κα­νή­σιους συ­ναν­θρώ­πους μας λα­βω­μέ­νους. Υπο­μέ­νο­ντας τα τε­λευ­ταία χρό­νια το οι­κο­νο­μι­κό βάρος των με­τα­να­στευ­τι­κών ροών, οι Κώοι συ­μπο­λί­τες μας κα­λού­νται τώρα να αντι­με­τω­πί­σουν  τις ανυ­πο­λό­γι­στες ζη­μί­ες, αλλά και τον πόνο της απώ­λειας αν­θρώ­πι­νων ζωών, που προ­κά­λε­σε ο σει­σμός της 21ης Ιου­λί­ου. Οι το­πι­κές επι­χει­ρή­σεις αλλά και κάθε φο­ρο­λο­γού­με­νος ξε­χω­ρι­στά με­ρι­κές ημέ­ρες πριν από την έναρ­ξη ενός μα­ρα­θω­νί­ου φο­ρο­λο­γι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων, εν μέσω της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, δέ­χο­νται ένα δυ­σβά­στα­χτο χτύ­πη­μα στον οι­κο­νο­μι­κό τους σχε­δια­σμό.

Το Οι­κο­νο­μι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Δω­δε­κα­νή­σου με τη πα­ρού­σα επι­στο­λή επι­θυ­μεί να εκ­φρά­σει τη συ­μπα­ρά­στα­ση του στις αρχές, τις επι­χει­ρή­σεις  και του πο­λί­τες της Κω.

Θε­ω­ρού­με ως ελά­χι­στη υπο­χρέ­ω­ση της ελ­λη­νι­κής πο­λι­τεί­ας την επί­δει­ξη του αν­θρώ­πι­νου της προ­σώ­που. Εκτός από την αυ­το­νό­η­τη πα­ρά­τα­ση στην προ­θε­σμία υπο­βο­λής των δη­λώ­σε­ων φο­ρο­λο­γί­ας ει­σο­δή­μα­τος που έλη­γαν την 21η Ιου­λί­ου, το 12 Πε­ρι­φε­ρεια­κό Τμήμα του Οι­κο­νο­μι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου της Ελ­λά­δας θα προ­βεί σε πα­ρεμ­βά­σεις προς όλους τους αρ­μό­διους φο­ρείς των υπουρ­γεί­ων οι­κο­νο­μι­κών και κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης προ­κει­μέ­νου να δοθεί πα­ρά­τα­ση στη προ­θε­σμία υπο­βο­λής κάθε εί­δους δή­λω­σης με κα­τα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία μέχρι και την 31η Ιου­λί­ου. Εν­δει­κτι­κά ανα­φέ­ρο­νται οι πε­ριο­δι­κές δη­λώ­σεις ΦΠΑ, κάθε εί­δους πα­ρα­κρα­τη­θέ­ντες φόροι, συ­νο­πτι­κοί πί­να­κες εν­δο­ο­μι­λι­κών συ­ναλ­λα­γών κ.α. Ταυ­τό­χρο­να απαι­τού­με την πα­ρά­τα­ση της προ­θε­σμί­ας υπο­βο­λής της Ανα­λυ­τι­κής Πε­ριο­δι­κής δή­λω­σης στον ΕΦΚΑ. Δε­δο­μέ­νη θε­ω­ρού­με βέ­βαια, όπως και σε άλλες πε­ριο­χές που πλήτ­το­νται από αντί­στοι­χες θε­ο­μη­νί­ες, και το μη κα­τα­λο­γι­σμό προ­σαυ­ξή­σε­ων για τις πλη­ρω­μές προς το ελ­λη­νι­κό δη­μό­σιο που λή­γουν εντός του μηνός Ιου­λί­ου αλλά και την απαλ­λα­γή των ακί­νη­των που βρί­σκο­νται στο Νησί της Κω από τον ενιαίο φόρο ιδιο­κτη­σί­ας ακι­νή­των.

Το επό­με­νο διά­στη­μα, αντι­προ­σω­πεία του Επι­με­λη­τη­ρί­ου μας θα με­τα­βεί στη Κω προ­κεί­με­νου να συ­να­ντη­θεί με φο­ρείς του νη­σιού και ως επί­ση­μος σύμ­βου­λος του Ελ­λη­νι­κού δη­μό­σιου να συν­δρά­μει στην αμε­σό­τε­ρη επά­νο­δο της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας στη κα­νο­νι­κό­τη­τα.

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΟΙ­ΚΗ­ΣΗ  ΤΟΥ  Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΟΙ­ΚΟ­ΝΟ­ΜΙ­ΚΟΥ ΕΠΙ­ΜΕ­ΛΗ­ΤΗ­ΡΙΟΥ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ

                                   Ο   Πρό­ε­δρος

Ζω­γρα­φί­δης Κων­στα­ντί­νος

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.