«Η ΔΕΗ έχει κάθε καλή πρόθεση να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου εργοστασίου, στη Νότια Ρόδο. Αν όλα πάνε καλά, το έργο θα λειτουργήσει σε 16 μήνες».
Αυτό δήλωσε χθες πριν από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρόδου με αντικείμενο το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής κ. Γιάννης Κοπανάκης.
Στη σύσκεψη μετείχαν αρκετά στελέχη της ΔΕΗ, που ήρθαν από την Αθήνα και εκπρόσωποι υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή του έργου.
«Ο δήμος Ρόδου επιδιώκει να ξεκινήσει το έργο. Ηδη η ζήτηση έχει αυξηθεί και η μονάδα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και έχουμε κάνει, ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσει το έργο αυτό. Οι μηχανές είναι στην Ελευσίνα και ο εργολάβος περιμένει το πράσινο φως για να ξεκινήσει. Πρέπει να λυθούν όμως κάποια κρίσιμα και αποφασιστικά τεχνικά θέματα για την κατασκευή του έργου. Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης που παραδέχθηκε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταφερθούν στην Κρήτη τα μηχανήματα αν συνεχιστούν τα προβλήματα.
«Πιστεύω πως θα βρεθεί σύντομα λύση για να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα φθάσουμε στο σημείο να δώσουμε τις μηχανές. Αν δεν υπάρξει λύση είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει. Είναι ένα σενάριο το οποίο πρέπει να αποφύγουμε. Οι μηχανές ήρθαν για να μείνουν εδώ», τόνισε ο κ Κοπανάκης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/ton-ianouario-tou-2013-tha-litourgisi-to-neo-ergostasio-tis-dei/













