ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση ρεκόρ στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για διακοπές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρωσία

Ού­ριος είναι ο άνε­μος που πνέει από την Ρωσία για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό, καθώς οι προ­κρα­τή­σεις που γί­νο­νται για την Ελ­λά­δα και την Κύπρο, ενό­ψει της θε­ρι­νής του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, έχουν σπά­σει όλα τα ρεκόρ.

Όπως ανα­φέ­ρει η Ένωση Του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων της Ρω­σί­ας (ΑΤΟΡ) στην ιστο­σε­λί­δα της, επι­κα­λού­με­νη την ει­κό­να που πα­ρου­σιά­ζουν τα με­γά­λα ρω­σι­κά του­ρι­στι­κά γρα­φεία, οι προ­κρα­τή­σεις εφέ­τος άρ­χι­σαν νω­ρί­τε­ρα σε σχέση με την προη­γού­με­νη πε­ρί­ο­δο και είναι αυ­ξη­μέ­νες κατά 4-5 φορές! Με δε­δο­μέ­νη μά­λι­στα την εντυ­πω­σια­κή αύ­ξη­ση της ζή­τη­σης που πα­ρα­τη­ρεί­ται στην ρω­σι­κή του­ρι­στι­κή αγορά, οι ρώσοι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες προει­δο­ποιούν, τους Ρώ­σους που εν­δια­φέ­ρο­νται να κά­νουν δια­κο­πές εφέ­τος το κα­λο­καί­ρι στην Ελ­λά­δα και την Κύπρο, πως είναι πολύ πι­θα­νόν να μην μπο­ρούν να βρουν εφέ­τος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελ­λά­δας ή της Κύ­πρου.

 Το του­ρι­στι­κό γρα­φείο “Mouzenidis Travel”, ανα­φέ­ρει ότι οι προ­κρα­τή­σεις για το κα­λο­καί­ρι του 2017 ση­μεί­ω­σαν αύ­ξη­ση της τά­ξε­ως του 400%. Μά­λι­στα το εν λόγω πρα­κτο­ρείο δη­λώ­νει «υπεύ­θυ­να» στην ιστο­σε­λί­δα της ΑΤΟΡ ότι «έχου­με αυ­ξή­σει τον αριθ­μό των του­ρι­στών, με βάσει τα τα­ξί­δια που προ­τεί­νου­με για την θε­ρι­νή πε­ρί­ο­δο 2017 κατά τέσ­σε­ρις φορές σε σχέση με τον προη­γού­με­νο χρόνο». Απο­δί­δει δε την αύ­ξη­ση αυτή στις πολ­λές σχε­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις που διορ­γά­νω­σε στην ρω­σι­κή του­ρι­στι­κή αγορά, με θέμα την προ­ώ­θη­ση του του­ρι­σμού στην Ελ­λά­δα, στις οποί­ες όμως δό­θη­κε ιδιαί­τε­ρη έμ­φα­ση στην ση­μα­σία των προ­κρα­τή­σε­ων. Στην ουσία, το συ­γκε­κρι­μέ­νο πρα­κτο­ρείο έκανε μια κα­μπά­νια για τις προ­κρα­τή­σεις στην ρω­σι­κή αγορά, εξη­γώ­ντας τα αμοι­βαία οφέλη που δη­μιουρ­γούν οι προ­κρα­τή­σεις για τους του­ρί­στες, τους του­ρι­στι­κά πρα­κτο­ρεία, τους του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες, τους ξε­νο­δό­χους, τις αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες και γε­νι­κά για όσους εμπλέ­κο­νται στην του­ρι­στι­κή αγορά.

Την ίδια επι­σή­μαν­ση έκα­ναν και οι εκ­πρό­σω­ποι του ICS Travel Group. Όπως δή­λω­σε η υπεύ­θυ­νη μάρ­κε­τινγκ του πρα­κτο­ρεί­ου Βα­λέ­ρια Ρο­μα­νέν­κο­βα, οι προ­κρα­τή­σεις άρ­χι­σαν ενερ­γά από τα τέλη Ια­νουα­ρί­ου και αυ­ξή­θη­καν κατά 5 φορές σε σχέση με τον προη­γού­με­νο χρόνο, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι στην αύ­ξη­ση αυτή συ­νέ­βαλ­λαν και οι ει­δι­κές προ­σφο­ρές που έγι­ναν από μέ­ρους των Ελ­λή­νων ξε­νο­δό­χων, ανα­φέ­ρο­ντας ως πα­ρά­δειγ­μα αυτή του Grecotel που έφθα­νε την έκ­πτω­ση της τά­ξε­ως του 15% αν οι προ­κρα­τή­σεις γί­νο­νταν έως τις 31 Μαρ­τί­ου, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι οι εκ­πτώ­σεις αυτού του εί­δους στην Κύπρο άγ­γι­ξαν και το 30%.

Στην γκάμα των προ­σφο­ρών που έκα­ναν οι Έλ­λη­νες ξε­νο­δό­χοι και γρα­φεία για να εξα­σφα­λί­σουν με­γα­λύ­τε­ρο αριθ­μό προ­κρα­τή­σε­ων, ανα­φέ­ρε­ται και το πρα­κτο­ρείο ΚΜP-Group, το οποίο επι­ση­μαί­νει ότι κά­ποια ξε­νο­δο­χεία πρό­τει­ναν δω­ρε­άν γεύ­μα­τα ως δώρο, ενώ υπήρ­ξαν πολ­λές προ­τά­σεις όσον αφορά την δω­ρε­άν δια­μο­νή παι­διών και τις με­τα­κι­νή­σεις.

Ωστό­σο οι ει­δι­κές προ­σφο­ρές δεν ήταν ο μο­να­δι­κός πα­ρά­γο­ντας που πυ­ρο­δό­τη­σε την αύ­ξη­ση αυτή στις προ­κρα­τή­σεις. Η υπεύ­θυ­νη του γρα­φεί­ου “Russkii Express” Σβε­τλά­να Ντα­βι­ντιούκ, εκτι­μά ότι στην αύ­ξη­ση αυτή των προ­κρα­τή­σε­ων συ­νέ­βα­λε εν­δε­χο­μέ­νως και η πτώση του ευρώ, όπως και το ότι τον προη­γού­με­νο χρόνο πολ­λοί εν­δια­φε­ρό­με­νοι να επι­σκε­φτούν την Ελ­λά­δα και την Κύπρο, απο­φά­σι­σαν αργά κλεί­σουν θέ­σεις σε ξε­νο­δο­χείο με απο­τέ­λε­σμα να μην βρί­σκουν θέ­σεις σ’ αυτά, γι αυτό και άρ­χι­σαν να κλεί­νουν από νωρίς θέ­σεις στα αγα­πη­μέ­να τους ξε­νο­δο­χεία.. Από την πλευ­ρά του το γρα­φείο Mouzenidis Travel, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «η ζή­τη­ση για την Ελ­λά­δα και την Κύπρο, για δεύ­τε­ρη κατά σειρά πε­ρί­ο­δο υπερ­βαί­νει κατά πολύ τις δυ­να­τό­τη­τες μας να κα­λύ­ψου­με τις ανά­γκες που υπάρ­χουν όσον αφορά την δια­μο­νή του­ρι­στών» εκτι­μά ότι αυτήν την τάση την κα­θο­ρί­ζουν τόσο εσω­τε­ρι­κοί όσο και εξω­τε­ρι­κοί πα­ρά­γο­ντες και το­νί­ζει ότι πα­ρό­λα αυτά πρέ­πει να πα­ρα­δε­χθού­με και να πούμε ότι είναι γε­γο­νός πως όλοι οι εν­δια­φε­ρό­με­νοι δεν θα βρουν φέτος μια θέση κάτω από την ήλιο της Ελ­λά­δας και της Κύ­πρου».

Επαύ­λεις και δια­με­ρί­σμα­τα: η νέα τάση στην ρω­σι­κή του­ρι­στι­κή αγορά

Η τε­ρά­στια ζή­τη­ση που πα­ρα­τη­ρεί­ται στην ρω­σι­κή του­ρι­στι­κή αγορά για δια­κο­πές στην Ελ­λά­δα έχει πυ­ρο­δο­τή­σει και τη ζή­τη­ση στην μα­κρο­χρό­νια δια­μο­νή στην Ελ­λά­δα, για πε­ρισ­σό­τε­ρο από τρεις εβδο­μά­δες σύμ­φω­να με τα όσα δη­λώ­νουν οι Ρώσοι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες. Όπως δη­λώ­νει στην ιστο­σε­λί­δα της ΑΤΟΡ το του­ρι­στι­κό γρα­φείο Mouzenidis Travel, «όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρες οι­κο­γέ­νειες νοι­κιά­ζουν σπί­τια κοντά στην θά­λασ­σα για μια με­γά­λη χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο, καθώς όπως λέει είναι και στη μόδα και είναι και πιο φτηνά. Το πρα­κτο­ρείο ICS Travel Group, δη­λώ­νει ότι υπάρ­χει ζή­τη­ση για δια­μο­νή με­γα­λύ­τε­ρης διάρ­κειας των 21 ημε­ρών, ενώ υπάρ­χει ζή­τη­ση σε επαύ­λεις και δια­με­ρί­σμα­τα προς ενοι­κί­α­ση για διά­στη­μα με­γα­λύ­τε­ρο του ενός μηνός. Η εκ­πρό­σω­πος του ΚΜP-Group, επι­ση­μαί­νει ότι εφέ­τος αυ­ξή­θη­κε η ζή­τη­ση σε επαύ­λεις προς ενοι­κί­α­ση, όπως και η ζή­τη­ση για την Πε­λο­πόν­νη­σο, πα­ρό­τι στην πρώτη θέση ως προς την ζή­τη­ση βρί­σκε­ται η Κρήτη.

Στην Ελ­λά­δα με ελ­λη­νι­κές αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες και τη ρω­σι­κή Αε­ρο­φλότ

Η Aegean, Ellinair και Aeroflot είναι οι τρεις αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες που θα με­τα­φέ­ρουν τους Ρώ­σους του­ρί­στες από διά­φο­ρες πό­λεις της Ρω­σί­ας στην Ελ­λά­δα. Η αε­ρο­πο­ρι­κή εται­ρεία Ellinair που ανή­κει στην εται­ρεία Mouzenidis Travel, θα είναι η εται­ρεία που θα με­τα­φέ­ρει από διά­φο­ρες πό­λεις της Ρω­σί­ας τους Ρώ­σους του­ρί­στες, σε διά­φο­ρους προ­ο­ρι­σμούς στην Ελ­λά­δα (Κρήτη, Κέρ­κυ­ρα κτλ), ενώ θα συ­νερ­γά­ζε­ται πα­ράλ­λη­λα με την Aegean και την ρω­σι­κή Aeroflot, χωρίς να απο­κλεί­ε­ται η συ­νερ­γα­σία με άλλες ρω­σι­κές αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες.

Η Τουρ­κία δεν θα επη­ρε­ά­σει την ζή­τη­ση

Οι ποιο­τι­κές πλαζ της Ελ­λά­δας και της Κύ­πρου, οι δυ­να­τό­τη­τες που υπάρ­χουν για πολ­λές του­ρι­στι­κές πε­ρι­η­γή­σεις, το ελ­λη­νι­κό φα­γη­τό αλλά και η ασφά­λεια που πα­ρέ­χουν στους ξέ­νους του­ρί­στες, είναι πα­ρά­γο­ντες, που κά­νουν τους πε­ρισ­σό­τε­ρους Ρώ­σους του­ρί­στες να επι­λέ­γουν τις δύο αυτές χώρες για τις θε­ρι­νές τους δια­κο­πές, και όχι την Τουρ­κία. Αυτή είναι όπως φαί­νε­ται η εκτί­μη­ση των Ρώσων του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων, οι οποί­οι θε­ω­ρούν πως το ότι η Τουρ­κία, άνοι­ξε και πάλι τα θέ­ρε­τρα της για τους Ρώ­σους του­ρί­στες μετά την απο­κα­τά­στα­ση των σχέ­σε­ων της με την Ρωσία, είναι ένας πα­ρά­γο­ντας που δεν πρό­κει­ται να επη­ρε­ά­σει την ζή­τη­ση που υπάρ­χει για την Ελ­λά­δα και την Κύπρο, πα­ρό­τι η Τουρ­κία ήταν ο πιο δη­μο­φι­λής προ­ο­ρι­σμός για τους Ρώ­σους του­ρί­στες.

Όπως λέει η Σβε­τλά­να Ντα­βι­ντιούκ από το ρω­σι­κό πρα­κτο­ρείο «Russkii Express», υπάρ­χουν πολ­λοί του­ρί­στες που ξα­να­ε­πι­σκέ­πτο­νται την Ελ­λά­δα και την Κύπρο, στις οποί­ες βρί­σκουν ποιο­τι­κές πα­ρα­λί­ες, ποι­κί­λα προ­γράμ­μα­τα ξε­να­γή­σε­ων και εκ­δρο­μών, και φυ­σι­κά ένα εξαι­ρε­τι­κό φα­γη­τό. Την ίδια άποψη έχει και Ελένα Λα­σέ­γιε­βα από το πρα­κτο­ρείο ΚΜP-Group, η οποία ωστό­σο επι­ση­μαί­νει, ότι στα τα­ξί­δια της τε­λευ­ταί­ας στιγ­μής (last minute) η Τουρ­κία προη­γεί­ται καθώς δεν απαι­τού­νται τυ­πι­κές δια­δι­κα­σί­ες για την έκ­δο­ση βίζας. Με δε­δο­μέ­νη πά­ντως αυτή την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που επι­κρα­τεί στην τουρ­κι­κή αγορά, οι Ρώσοι του­ρι­στι­κοί πρά­κτο­ρες εκτι­μούν ότι ακόμη και αν πα­ρα­τη­ρη­θεί μια στρο­φή Ρώσων του­ρι­στών προς την Τουρ­κία, αυτή θα είναι ανε­παί­σθη­τη.

Ενας βέ­βαια εξαι­ρε­τι­κά ση­μα­ντι­κός πα­ρά­γο­ντας που κάνει τους Ρώ­σους να επι­λέ­γουν την Ελ­λά­δα και την Κύπρο είναι η ασφά­λεια που πα­ρέ­χουν στους ξέ­νους του­ρί­στες.

«Η Ελ­λά­δα και η Κύ­προς είναι οι πιο ασφα­λείς ευ­ρω­παϊ­κοί προ­ο­ρι­σμοί για τους Ρώ­σους του­ρί­στες και αυτό έχει την αξία του» το­νί­ζει το πρα­κτο­ρείο Mouzenidis Travel, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «οι αριθ­μοί δεν ψεύ­δο­νται, και εφό­σον και φέτος τέσ­σε­ρις φορές πε­ρισ­σό­τε­ροι Ρώσοι του­ρί­στες, σε σχέση με πέ­ρυ­σι, έδει­ξαν την προ­τί­μη­ση τους για τις δύο αυτές χώρες αυτό ση­μαί­νει ότι η τάση αυτή θα συ­νε­χι­σθεί καθ’ όλη την διάρ­κεια του 2017»

Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.