Την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων 4 αριθμών κινητών τηλεφώνων και δύο αριθμών σταθερών τηλεφώνων απεφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε συνέχεια αιτήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στα πλαίσια των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των θρασύτατων επαγγελματιών ληστών που αφαίρεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο και σε χρόνο 61 δευτερολέπτων το χρηματικό ποσό των 471.110 ευρώ την 08.07 ώρα της 9ης Σεπτεμβρίου 2010 από το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ακαδημίας.
Όπως έγραψε η “δ” μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από το εσωτερικό κύκλωμα μαγνητοσκόπησης των χώρων της τράπεζας υπάλληλοι γνωστής επιχείρησης πώλησης δικύκλων και ανταλλακτικών ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι δύο άτομα, ο σωματότυπος αλλά και χαρακτηριστικά των οποίων ταιριάζουν με αυτά των δραστών, προμηθεύτηκαν την 7η Σεπτεμβρίου 2010 ένα άσπρο κράνος και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου τα οποία ταυτοποιούνται με εκείνα που φορούσε ο ένοπλος ληστής.
Θυμίζουμε ότι την 9η Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 08.13΄ οι δύο δράστες, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας μεταξύ 25 -35 ετών, εκ των οποίων ο ένας ύψους 1.80 που φορούσε μαύρο κράνος, μαύρα γάντια, γυαλιά ηλίου, άσπρο κοντομάνικο πουκάμισο, γκρι παντελόνι και μαύρα αθλητικά παπούτσια και ο άλλος γκρι κράνος με μαύρο προστατευτικό κάλυμμα, γυαλιά ηλίου, μαύρο παντελόνι, άσπρη μπλούζα με μια κόκκινη και μια μπλε κάθετη ρίγα, καρό γκρι και μαύρο μπουφάν και γκρι αθλητικά παπούτσια μετέβησαν στην πλατεία Ακαδημίας με την υπ’ αρίθμ. ΖΚΧ 953 μοτοσικλέτα, χρώματος πράσινου, τύπου Ηοnda Transalp την οποία είχαν αφαιρέσει το βράδυ της Τετάρτης από τον ιδιοκτήτη της κ. Φώτιο Ντελάκη του Παναγιώτη 42 ετών, ο οποίος την είχε σταθμευμένη στην οδό Στέλιου Κωτιάδη.
Αφού άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο 471.110 ευρώ έσπευσαν να διαφύγουν. Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο μπόρεσαν μισή ώρα αργότερα να εντοπίσουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους στο πάρκινγκ του παλαιού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Oι αστυνομικοί βρήκαν εξάλλου και μια δεύτερη όμοια μοτοσικλέτα κόκκινου χρώματος στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος “Kωτσόβολος” στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Εθνικής Αντίστασης. Η μοτοσικλέτα αυτή είχε κλαπεί το ίδιο βράδυ από τον κ Ανδρέα Αστυπαλίτη του Νικήτα που την είχε σταθμευμένη στην οδό Αθηνών και χρησιμοποιήθηκε ως το δεύτερο όχημα διαφυγής των ληστών.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/sinechizonte-i-erevnes-gia-ton-entopismo-ton-liston-tis-trapezas-dodnisou/













