Σε αναμονή των δεσμεύσεων που δόθηκαν χθες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, για την υλοποίηση όλων των μεγάλων έργων της περιοχής μας και έτοιμοι να δώσουν νέους αγώνες αν οι υποσχέσεις αθετηθούν, είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο νέος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
Η συζήτηση για την πορεία των μεγάλων έργων έγινε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο υπουργείο Υποδομών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης, οι δύο γενικοί γραμματείς Ν. Οικονομίδης και Γ. Λαμπρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες από τα περισσότερα τμήματα. Στη σύσκεψη μετείχε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι στη διάρκεια της συζήτησης, αφού τόσο ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, όσο και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, απαίτησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να σταματήσουν να βρίσκουν διάφορες προφάσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα έργα, τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τον τόπο μας.
“Εμείς δουλεύουμε πλέον για την ανάπτυξη της Ρόδου. Θα μας βρείτε απέναντί σας αν δεν προχωρήσουν όλες αυτές οι υποδομές που είναι απαραίτητες για το νησί”, τόνισε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη ο κ. Κουσουρνάς.
“Θέσαμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου όλα τα ζητήματα που αφορούν τα νέα έργα, για τα οποία έχουμε δεσμευθεί. Δεν επαναπαυόμαστε, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται”, δήλωσε στη “δ” ο κ Κουσουρνάς μετά τη συνάντηση.
“Δεν σταματάμε εδώ, ο αγώνας μόλις τώρα ξεκινά”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης
Αναλυτικότερα τόσο ο Νομάρχης Δωδεκανήσου όσο και ο νέος Δήμαρχος Ροδίων, απαίτησαν από την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου. “Πήραμε τη δέσμευση ότι τα δύο τρίτα του έργου θα τελειώσουν μέχρι το Μάιο. Τις εργασίες θα κάνει η ίδια εταιρεία που ανέλαβε, από την αρχή το έργο”, εξήγησε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς. Για το υπόλοιπο του έργου θα γίνει επαναδημοπράτηση με πίστωση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Δέσμευση δόθηκε όμως για την ολοκλήρωση του Φράγματος Γαδουρά μέσα στο 2011.
“Θα λυθούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή του Αρχαγγέλου. Θα παραδοθούν εγκαίρως και ο αγωγός και το ταχυδιυλιστήριο του έργου. Λύσεις θα δώσει και ο γενικός διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου κ. Κοτσώνης που θα έρθει στη Ρόδο την προσεχή Πέμπτη 25 Νοεμβρίου”, είπε ο Δήμαρχος Ρόδου.
Σε ό,τι αφορά την περιμετρική οδό, διαπιστώθηκε πως δεν έχουν εγκριθεί οι εδαφολογικές μελέτες. Ο Δήμος Ρόδου ανέλαβε να στείλει τα στοιχεία που υπολείπονται στο υπουργείο ενώ η Διεύθυνση Μελετών και Έργων του υπουργείου Υποδομών, θα επικαιροποιήσει τα τεύχη προκειμένου να προχωρήσει και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία έχει εκπέσει.
Η νέα είσοδος της πόλεως έχει “κολλήσει” στην ΕΥΠΕΕ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους περιβαλλοντικούς όρους. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να γίνει η δημοπράτηση του έργου στο τέλος του 2011 , σύμφωνα με τον κ. Κουσουρνά.
Προβλήματα εντοπίστηκαν και στις μελέτες για τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Ακαντιάς. Θα ξεπεραστούν όπως τονίστηκε όλα τα προβλήματα και θα προχωρήσει το έργο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες μέχρι το τέλος του 2011
Ο Δήμος Ρόδου θα αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης για το έργο Αρχάγγελος- Βόδι, προκειμένου να προχωρήσει μετά η αναβάθμιση του Βιολογικού και η επέκτασή του.
“Θα είμαι ικανοποιημένος αν προχωρήσουν όλα τα έργα που τέθηκαν στη σύσκεψη. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν φταίει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο έργο του αγωγού μεταφοράς το νερού στην περιοχή του Αρχαγγέλου” δήλωσε στη “δ” ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιαννης Μαχαιρίδης. Ο νομάρχης εκτός από όλα τα άλλα έργα ζήτησε να προχωρήσει το έργο της γέφυρας στην Κρεμαστή και οι βελτιώσεις στον δρόμο από τη Ρόδο στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ. ” Για το έργο αυτό είναι αρμόδιος ο υφυπουργός Σ. Βούγιας με τον οποίο θα γίνει νέα σύσκεψη”, δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/edosan-maches-stin-athina-gia-ta-megala-erga-ipodomis/













