Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων του καταζητούμενου με τρία εντάλματα σύλληψης πρώην διευθυντή της εταιρείας Αιολικό Πάρκο ΑΕ κ Μ. Χατζησάββα για τις πράξεις της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«… στη Ρόδο με την ιδιότητά του ως πρόεδρος ΔΣ και εκπρόσωπος της εταιρίας με την επωνυμία «Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ», που εδρεύει στον Αγ. Ισίδωρο Αταβύρου Ρόδου, στην οποία μέτοχοι με εκπροσώπηση άνω του ποσοστού του 50% επί του καταβεβλημένου εταιρικού κεφαλαίου είναι οι μηνύτριες εταιρίες με την επωνυμία 1) ΑΒΒ UNTERSTUTZUNGSEINRICHTUNG GMBH 2) ABB NEW VENTURES GMBH εξέδωσε 25 τραπεζικές επιταγές χρησιμοποιώντας τα βιβλιάρια επιταγών της εταιρίας και χρεώνοντας τους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς της σε διαταγή του ή άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων, που δεν είχαν καμία σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρίας ενεργώντας έτσι σε βάρος των συμφερόντων της εταιρίας με αποτέλεσμα να του ζητηθούν εξηγήσεις από τις μηνύτριες εταιρίες για τις δραστηριότητές του αυτές και η άμεση κάλυψη των χρεών, που είχε δημιουργήσει. Αυτός όμως στον ίδιο ως άνω τόπο στις 25-1-2005 απέστειλε ως απάντηση στις μηνύτριες τηλεομοιοτυπική επιστολή στην οποία ανέφερε εκτός των άλλων «… και είναι πρόθυμος να τις χρησιμοποιήσει και να καταθέσει παρά τα όσα μπορεί να του συμβούν, ακόμη και αν δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα, παρά μόνο να ζημιωθεί, ώστε να ζημιωθούν και όλοι αυτοί μαζί του. Οπως έβλεπαν, απεύθυνε την επιστολή μόνο σε αυτούς τότε αλλά, σε περίπτωση που εξακολουθούσαν να χτυπούν τα τύμπανα της μάχης αυτή η επιστολή καθώς και άλλες, συμπεριλαμβανομένων των γραπτών οδηγιών για εικονικές συμφωνίες, τα διπλά τιμολόγια και όλα τα άλλα ύποπτα έγγραφα θα γίνονταν γνωστά παντού στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ελβετία και θα πληγωνόταν τελικά η φήμη της ΑΒΒ εξαιτίας των υπεροπτικών λαθών τους και των πονηρών αποφάσεών τους για να τον εξαπατήσουν. Αυτά θα συνέβαιναν αν δε δεχόντουσαν να διευθετήσουν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση είτε με αυτόν αμέσως είτε με κάποιον επενδυτή είτε με τις θυγατρικές εταιρείες της ΑΒΒ ώστε να πάρει πίσω τα χρήματά του (δηλαδή τα μετρητά που διοχετεύτηκαν στην εταιρεία για … πληρωμές ύψους περίπου 450.000) ευρώ. Περαιτέρω στον προαναφερόμενο τόπο στις 26-1-2005 απέστειλε κάτω από το ίδιο πλαίσιο στις μηνύτριες τηλεομοιοτυπική επιστολή στην οποία ανέφερε εκτός των άλλων «Δεν έχει το χρόνο να περιμένει από αυτούς να δείξουν ένα καλό πνεύμα για λύσεις, φαίνεται ότι επιθυμούν μόνο τα προβλήματα. Οταν θα προκύψει μια χρηματική ζημία άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ πλέον των νομικών προβλημάτων τότε θα ήθελε να ακούσει τι θα κάνουν.
Αν υπάρξει κάτι άλλο από άλλη πηγή και δεν είναι και αυτός μέσα, θα χάσουν τα πάντα, όπως τους είχε πει. Επιπρόσθετα στον ίδιο τόπο στις 28-1-2005 απέστειλε στις παραπάνω τα κάτωθι «Από την τελευταία επικοινωνία με αυτούς και τον κ. Zimmermann, διαπιστώνει πως είναι πλέον βέβαιοι ότι, δυστυχώς για την ΑΒΒ και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν, μπορεί να αποδείξει όσα έχει πει και γράψει. Το να ονομάζουν αυτό εκβιασμό και ταυτοχρόνως να προσπαθούν πολύ διακριτικά να μεταθέσουν το πρόβλημα σε όλους στην ΑΒΒ εκτός από αυτούς και τον κ. Zimmermann είναι έξυπνο, αλλά όχι αρκετό. Περισσότερα από 24 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αυτών και του κ. Zimmermann που γνωρίζουν και δεν μιλούν. Κατ’ αυτόν πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση και αυτοί συνεχίζουν να του λένε ότι αυτός τους εκβιάζει.
Ποτέ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο, αντιθέτως αυτοί το κάνουν εδώ και δεκαετίες και είναι επαγγελματίες, όπως αποδεικνύουν οι γραπτές δηλώσεις τους με τις παρεχόμενες σε αυτόν και άλλους οδηγίες για τον τρόπο παράκαμψης της εφορίας, σύναψης εικονικών συμβάσεων και … χρηματικών συναλλαγών διαφορετικής ταυτότητας με τιμολόγια κ.λπ. Αυτός απλώς ακολουθούσε!!! Η ΑΒΒ επωφελείται ως εταιρεία με τιμολόγια πολύ υψηλών τιμών και όχι μόνο όπως επωφελούνται προσωπικώς οι υπόλοιποι με bonus από την ΑΒΒ όταν το αποτέλεσμα είναι καλό και κάποιοι άλλοι κερδίζουν, όπως όλοι ξέρουν από τις εντολές και τις συμφωνίες ιδιωτικώς. Τι άλλο θέλουν; Ναι πήρε όλα τα έγγραφα από το γραφείο κατά πρώτο λόγο για την ασφάλειά του και κατά δεύτερο λόγο για να έχει αποδείξεις για όλα όσα θα πει για την παράνομη δραστηριότητα της ΑΒΒ. Αν δεν ανακτήσουν τη λογική τους και δεν κλείσουν αυτή τη συμφωνία ή οποιαδήποτε άλλη ευνοϊκή για αυτόν όπως προανέφερα, δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί. Αν δεν πάρει πίσω τα χρήματά του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και η κατάσταση δεν επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες, κανένας δε θα μείνει αλώβητος. Εκατοντάδες θέματα πρέπει να διευθετηθούν για να είναι καλυμμένοι. Με τις απειλές του δε αυτές, που περιέχονται στις ως άνω επιστολές αποπειράθηκε να εξαναγκάσει τις μηνύτριες εταιρίες να αποδεχτούν τις προπεριγραφόμενες προτάσεις του με απειλή βλάβης των επιχειρήσεών τους ποσού άνω των 30.000.000 ευρώ με σκοπό παράνομου περιουσιακού οφέλους με καταβολές εκ μέρους των μηνυτών ύψους 450.000 ευρώ και 826.000 ευρώ κατά τα προαναφερόμενα στις επιστολές του και ταυτόχρονη διευθέτηση των εκ μέρους του καταβολών ύψους 750.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ σύμφωνα με τους ως άνω ισχυρισμούς χωρίς όμως οι πράξεις του να ολοκληρωθούν και δη όχι από δική του θέληση αλλά από εξωτερικά εμπόδια, καθόσον οι μηνύτριες εταιρίες δεν ενέδωσαν στις απειλές του ….».













