Το παρθενικό του ταξίδι προς τη Ρόδο πραγματοποιεί την προσεχή Παρασκευή 11 Ιουνίου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Ρόδος”. Με το δρομολόγιο αυτό ουσιαστικά, ξεκινά την δραστηριότητα της στα Δωδεκάνησα η εταιρία “Hellenic Sea Ways”.
Το πλοίο θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, την Παρασκευή και θα είναι στη Ρόδο, το Σάββατο όπου και θα διανυκτερεύσει.
Στο “Νήσος Ρόδος” κατά την πρώτη προσέγγιση του, θα επιβαίνουν και ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Δεν αποκλείεται να έρθει στο νησί μας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Επισημαίνεται πως το σκάφος, έφερε την ονομασία “Hellenic Voyager”. Η διοίκηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας αποφάσισε όμως να το μετονομάσει για να τιμήσει με τον τρόπο αυτό, το νησί μας, το οποίο έχει δεσμευθεί να εξυπηρετεί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας το πλοίο, θα συνδέει τη Ρόδο και την Κω με τον Πειραιά. Στο λιμάνι της Ρόδου, θα προσεγγίζει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Τα δρομολόγια του διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουν ευκαιρία μικρών αποδράσεων για τους Έλληνες, που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρόδο και την Κω. Αν τα δρομολόγια αυτά συνδυαστούν και με προσιτές τιμές απο τα ξενοδοχεία του νησιού μας τότε η Ρόδος θα γίνει ξανά πόλος έλξης για τους Ελληνες τουρίστες που θα έρχονται τα Σαββατοκύριακα. Για να κάνει πιο ελκυστικά τα δρομολόγια, η εταιρεία καθιερώνει προσιτές τιμές, στα ναύλα, τις οποίες δεν σκοπεύει να καταργήσει.
Κεντρικός πράκτορας της Hellenic Sea Ways είναι ο κ. Γιάννης Τσαγγάρης που θα έχει σύντομα στον Πειραιά, διαβουλεύσεις, με τη διοίκηση της ΗSW ενόψει της έναρξης των δρομολογίων.
“Όλα έχουν ολοκληρωθεί και η εταιρεία ξεκινά επιτέλους τα δρομολόγια της στα Δωδεκάνησα. Την Παρασκευή το πλοίο αναχωρεί από τον Πειραιά και θα βρίσκεται στη Ρόδο το Σάββατο όπου και θα διανυκτερεύσει”, δήλωσε χθες στη “δ”, το μέλος της διοίκησης κ. Αντώνης Αγαπητός.
Το πλοίο που ήταν ro-ro μετασκευάστηκε προκειμένου να γίνει επιβατηγό οχηματαγωγό και να καλύπτει, πλήρως τις ανάγκες της περιοχής μας. Τώρα πλέον μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 1600 επιβάτες 110 φορτηγά ενώ αναπτύσσει ταχύτητα που φθάνει τα 22 μίλια την ώρα.
Επιμαίνεται ακόμη πως στις προθέσεις της “Ηellenic Sea Ways” είναι να δρομολογήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεύτερο πλοίο. Αυτό το σκάφος θα φέρει το όνομα Νήσος Κως.
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Πριν ονομασθεί “Νήσος Ρόδος”, το πλοίο έφερε και τα εξής ονόματα: Kiso (1987-2005), Ocean Trailer (2005-2007) και Hellenic Voyager (2007-2010). Εχει μέγιστο μήκος 192,5 μ. και μέγιστο πλάτος 27,01 μ. Ναυπηγήθηκε το έτος 1987 στην Ιαπωνία και έχει εκτόπισμα 13.730 τόνων. Αναπτύσσει ταχύτητα 22,5 κόμβων την ώρα.