Χρήσιμες πληροφορίες σε ιστοσελίδα για τα ζώα

Από τις 8 Ιουνίου και ώρα 00:00 θα λειτουργεί και επίσημα πλέον η ιστοσελίδα «www.azor.gr», που κατασκευάστηκε δωρεάν από την ACTION S.T. Μultimedia Company, για την Ρόδο αλλά πολύ περισσότερο για τα ζώα της Ρόδου.
Η ιστοσελίδα έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο φιλοζωικής Ρόδου και στους εθελοντές προστασίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων που έχουν αναλάβει την διαχείρισή της.
Η εταιρία ACTION S.T. που εδρεύει στη Ρόδο, ονόμασε την ιστοσελίδα «azor.gr» από τα αρχικά των λέξεων Αδέσποτα ΖΩα Ρόδου και θα μπορούν χρήστες του διαδικτύου να αναρτούν ζώα (σκύλο, γάτα, κ.α.) προς υιοθεσία, ζώα που χάθηκαν ή που βρέθηκαν.
Η ιστοσελίδα αποτελείται από 8 υποσελίδες (Ο αζόρ, Βρέθηκαν, Χάθηκαν, Χαρίζονται, Καταχώρηση, Καταγγελίες, Dr. Ρούλης, Χρήσιμα).
Αναλυτικότερα η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναρτήσει μία δημοσίευση σχετικά με κάποιο ζώο που έχασε, είτε κάποιο ζώο που βρήκε και ανήκει σε κάποιον, ή ακόμα και κάποιο ζώο που χαρίζει. Κάποιες από τις εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, πέρα από την ανάρτηση της φωτογραφίας σε κάθε δημοσίευση, είναι η παρουσία online χάρτη (Google Maps) στον οποίο μπορεί να σημαδέψει τον δρόμο στον οποίο χάθηκε /βρέθηκε το ζώο, εισαγωγή βίντεο για το ζώο που αναφερόμαστε (μέσω του YouTupe), όπως επίσης στην κατηγορία (χάθηκαν), τόσο ο χρήστης που καταχωρεί την δημοσίευση όσο και ο αναγνώστης της, έχει επιπλέον τη δυνατότητα να την εκτυπώσει άμεσα σε μορφή αφίσας με την φωτογραφία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ζώου.
Τέλος, στην ιστοσελίδα υπάρχουν χρήσιμες ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τις πρώτες βοήθειες που προσφέρουμε σε ένα ζώο για διάφορες περιπτώσεις, χρήσιμα τηλέφωνα που μπορούμε να απευθυνθούμε αλλά και νομικές συμβουλές και με δυνατότητα αποστολής κάποιας ερώτησης νομικού περιεχομένου ή καταγγελίας στην νομική ομάδα του συλλόγου και των εθελοντών προστασίας αδέσποτων ζώων.
Ολες οι υιοθεσίες που πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα γίνονται με την συγκατάθεση και επίβλεψη του συλλόγου για να αποφευχθούν υιοθεσίες που δεν τηρούν τη σωστή διαδικασία (εμβολιασμός, τοποθέτηση τσιπ, στείρωση) και να σταματήσει κάποια στιγμή το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα.
Με εκτίμηση
Χατζηκέλης Ευάγγελος