ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Ένας χρόνος συνέπειες μίας Αυταπάτης”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΟΔΕ

Δεν πέ­ρα­σε πολύς και­ρός από την ημέρα που ο πρω­τα­γω­νι­στής της με­γα­λύ­τε­ρης εξα­πά­τη­σης του ελ­λη­νι­κού λαού κ. Τσί­πρας στην αί­θου­σα του ελ­λη­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου στην προ­σπά­θεια του  να δι­καιο­λο­γή­σει το τρίτο μνη­μό­νιο που επέ­βα­λε αυτός και ο συ­νέ­ται­ρος του κ. Κα­μέ­νος , δή­λω­νε ότι η αιτία της ανα­ντι­στοι­χί­ας αυτών που υπο­σχέ­θη­κε προ­ε­κλο­γι­κά στον ελ­λη­νι­κό λαό και αυτών που έπρα­ξε ήταν αιτία μίας αυ­τα­πά­της του.

Έτσι απλά και χωρίς ίχνος ντρο­πής και ήθους, θε­ώ­ρη­σε ότι υπέ­πε­σε σε μία λαν­θα­σμέ­νη εκτί­μη­ση ξε­χνώ­ντας όμως να ανα­φέ­ρει τις συ­νέ­πειες του λά­θους του.

Σή­με­ρα εξαι­τί­ας των ενερ­γειών και των επι­λο­γών σας κ. Τσί­πρα, κλεί­νου­με έναν χρόνο επι­βο­λής capital controls στην ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία. Εμείς δεν θα σας αφή­σου­με να ξε­χά­σε­τε τον λο­γα­ρια­σμό της αυ­τα­πά­της σας, και συ­γκε­κρι­μέ­να :

–    25.990 λου­κέ­τα επι­χει­ρή­σε­ων από την επι­βο­λή των capital controls μέχρι σή­με­ρα.

–    Μεί­ω­ση της ίδρυ­σης νέων επι­χει­ρή­σε­ων από 15.379 νέες επι­χει­ρή­σεις πέ­ρυ­σι, σε 12.486 φέτος, ένα­ντι 18.030 το 2014 και 20.024 το 2013.

–    Πτώση των εξα­γω­γών της χώρας κατά 11,7%.

–    Ύφεση της οι­κο­νο­μί­ας στο -1,3%.

–    Από επέν­δυ­ση  -2,7%.

–    Χρη­μα­το­δό­τη­ση στο -1,9%.

–    Κα­τα­νά­λω­ση -4,3%.

–    Μεί­ω­ση του δεί­κτη οι­κο­νο­μι­κού κλί­μα­τος στο 89,7.

–    Απώ­λεια έξι θέ­σε­ων για την χώρα, στην κα­τά­τα­ξη αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας, κα­τα­τάσ­σο­ντας μας στην 56η θέση από 61 χώρες που υπάρ­χουν στην κλί­μα­κα.

–    Μεί­ω­ση των τρα­πε­ζι­κών κα­τα­θέ­σε­ων σε 121,5 δις  ευρώ  κα­θι­στώ­ντας ακόμα ποιο ευά­λω­το το τρα­πε­ζι­κό μας σύ­στη­μα .

Όσο και να θέ­λε­τε κύριε Τσί­πρα να κρυ­φτεί­τε από τις συ­νέ­πειες της αυ­τα­πά­της σας, προ­σπα­θώ­ντας με τε­χνά­σμα­τα πο­λι­τι­κά να απο­προ­σα­να­το­λί­σε­τε την ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία, προ­ω­θώ­ντας αλλά θέ­μα­τα όπως τον εκλο­γι­κό νόμο κ.τ.λ., δεν θα σας αφή­σου­με .

Δυ­στυ­χώς όμως τον λο­γα­ρια­σμό έχει πλη­ρώ­σει και θα συ­νε­χί­σει να πλη­ρώ­νει ο ελ­λη­νι­κός λαός . Ελ­πί­ζου­με για το καλό του τόπου μας να παύ­σε­τε όσο το δυ­να­τόν γρη­γο­ρό­τε­ρα να έχετε την δια­κυ­βέρ­νη­ση την χώρας, έτσι ώστε να μην βιώ­σου­με και του χρό­νου τις κα­τα­στρο­φι­κές συ­νέ­πειες της επι­βο­λής  capital controls στην ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία.

Συ­νε­χί­ζου­με δυ­να­μι­κά με όλες τις δυ­νά­μεις τις ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας να φέ­ρου­με το οξυ­γό­νο στην πα­τρί­δα μας .

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.