Δέκα χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ένα αίτημα να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτοβουλία του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φινλανδών
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, την πρωτοβουλία για την κίνηση αυτή ανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν, ενώ το αίτημα έχει συγκεντρώσει το ένα πέμπτο των απαιτούμενων υπογραφών για να εξεταστεί στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ο Τίνκινεν χαιρέτισε μάλιστα την ψήφο υπέρ του Brexit, υποστηρίζοντας πως η ΕΕ προκαλεί χάος στην Ευρώπη.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.