ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινολόγιο για τους υπουργούς που απουσιάζουν από τη Βουλή

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κακλαμανης

Αγα­νά­κτη­σε με τις συ­νε­χείς απου­σί­ες των υπουρ­γών από την δια­δι­κα­σία του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού ελέγ­χου ο αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής Νι­κή­τας Κα­κλα­μά­νης, λέ­γο­ντας ότι θα προ­τεί­νει να ισχύ­σει ποι­νο­λό­γιο για εκεί­νους που απου­σιά­ζουν από τη Βουλή.

Ως προ­ε­δρεύ­ων της συ­νε­δρί­α­σης, το πρωί της Πα­ρα­σκευ­ής, «καυ­τη­ρί­α­σε» την πρα­κτι­κή, που τεί­νει να γίνει… συ­νή­θεια, αρ­κε­τών μελών του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου να μην εμ­φα­νί­ζο­νται στη Βουλή προ­κει­μέ­νου να απα­ντή­σουν στις επί­και­ρες ερω­τή­σεις των βου­λευ­τών.

«Θα προ­τεί­νω στον πρό­ε­δρο της Βου­λής στην αλ­λα­γή κα­νο­νι­σμού να βάλει ποι­νο­λό­γιο σε υπουρ­γούς μετά από τρεις αδι­καιο­λό­γη­τες απου­σί­ες. Τα έχου­με πει, τα έχου­με ξα­να­πεί αλλά το θέμα δεν αλ­λά­ζει, η κα­τά­στα­ση πια δεν πάει άλλο», δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο Νι­κή­τας Κα­κλα­μά­νης.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής εξέ­φρα­σε την δυ­σφο­ρία του (για να το θέ­σου­με κομψά) με την έναρ­ξη της συ­νε­δρί­α­σης καθώς συ­ζη­τή­θη­καν μο­νά­χα… δυο από τις συ­νο­λι­κά 20 εγ­γε­γραμ­μέ­νες στην ημε­ρή­σια διά­τα­ξη ερω­τή­σεις και ανα­φο­ρές.

Βού­τσης: «Αγκά­θι» η απου­σία υπουρ­γών στον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό έλεγ­χο

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί ότι στο ζή­τη­μα της απου­σί­ας των υπουρ­γών από την δια­δι­κα­σία του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού ελέγ­χου ανα­φέρ­θη­κε και ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Νίκος Βού­τσης κατά την διάρ­κεια της συ­νέ­ντευ­ξης τύπου που πα­ρα­χώ­ρη­σε την Πέμ­πτη καθώς πα­ρα­δέ­χθη­κε ότι πρό­κει­ται για «αγκά­θι».

«Ένα θέμα που μας έχει απα­σχο­λή­σει πάρα πολύ, με αρ­νη­τι­κό πρό­ση­μο δη­λα­δή, την αντα­πό­κρι­ση υπουρ­γών της κυ­βέρ­νη­σης – όχι ισο­πε­δω­τι­κά, άλλων πολύ καλά και άλλων λι­γό­τε­ρο – στον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό έλεγ­χο. Έχου­με προ­σπα­θή­σει κι έχου­με λάβει μέτρα. Έχου­με φτά­σει τώρα στο 56% των απα­ντή­σε­ων στον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό έλεγ­χο», ση­μεί­ω­σε ο Νίκος Βού­τσης. Και συ­νέ­χι­σε λέ­γο­ντας πως «θε­ω­ρού­με ότι θα πρέ­πει, με τε­χνι­κές γι’ αυτό το θέμα, δη­λα­δή με τον επα­να­προσ­διο­ρι­σμό που ήδη κά­νου­με για ερω­τή­σεις, έτσι ώστε να διευ­κο­λύ­νο­νται και κά­ποιοι υπουρ­γοί που βρί­σκο­νται σε συ­ζη­τή­σεις στο εξω­τε­ρι­κό την ώρα που ρω­τιού­νται, να φτά­σου­με, του­λά­χι­στον, στο επί­πε­δο του 70%-75%, έγκαι­ρων απα­ντή­σε­ων στο πλαί­σιο των επί­και­ρων ερω­τή­σε­ων. Ανα­φέ­ρο­μαι σε ένα από τα αγκά­θια, αν θέ­λε­τε, που έχου­με εντο­πί­σει», τό­νι­σε ο πρό­ε­δρος της Βου­λής.

topontiki.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.