ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουβέλης: Θέλουμε να συμβάλουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουβέλης

Το στοί­χη­μα για την κυ­βέρ­νη­ση είναι να εφαρ­μό­σει με δί­καιο κοι­νω­νι­κά τρόπο τη συμ­φω­νία του πε­ρα­σμέ­νου κα­λο­και­ριού, ώστε, σε συν­δυα­σμό με την ανα­διάρ­θρω­ση του χρέ­ους, η χώρα να επι­στρέ­ψει σε ανα­πτυ­ξια­κούς ρυθ­μούς, εκτι­μά ο Φώτης Κου­βέ­λης το­νί­ζο­ντας, ωστό­σο, ότι «η ανά­πτυ­ξη δεν είναι ένα λο­γι­στι­κό μέ­γε­θος».

Εμ­φα­νί­ζε­ται πρό­θυ­μος να συμ­βά­λει στην προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση και να συ­μπο­ρευ­τεί με τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μέσω της πο­λι­τι­κής κί­νη­σης Ενω­τι­κή Κί­νη­ση Ευ­ρω­παϊ­κής Αρι­στε­ράς που έχει ιδρύ­σει. Ξε­κα­θα­ρί­ζει, πά­ντως, ανα­φο­ρι­κά με τα σε­νά­ρια υπουρ­γο­ποί­η­σής του ότι οι προ­σω­πι­κές στρα­τη­γι­κές δεν κα­θό­ρι­ζαν ποτέ τις απο­φά­σεις του.

«Διεκ­δι­κού­με να εί­μα­στε πα­ρό­ντες, σε μία συ­γκυ­ρία δύ­σκο­λη και για τον τόπο και για τον προ­ο­δευ­τι­κό χώρο. (…) Θεωρώ ότι είναι θέμα του ίδιου του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να επε­ξερ­γα­στεί ένα σχέ­διο πο­λι­τι­κής και ορ­γα­νω­τι­κής συ­μπό­ρευ­σης των δυ­νά­με­ων, που ερ­γά­ζο­νται για την προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση» το­νί­ζει ο πρώην πρό­ε­δρος της ΔΗΜΑΡ σε συ­νέ­ντευ­ξη στην Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών.,

Σε ερώ­τη­ση για τα ερ­γα­σια­κά που ανα­μέ­νε­ται να τε­θούν επί τα­πη­τος το φθι­νό­πω­ρο με τη δεύ­τε­ρη αξιο­λό­γη­ση, και «αν αντέ­χει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ έναν ακόμη επώ­δυ­νο συμ­βι­βα­σμό ή εν­δε­χο­μέ­νως μια ακόμη πο­λι­τι­κή ήττα σε ένα ζή­τη­μα που λο­γί­ζε­ται ως το τε­λευ­ταίο του “οχυρό”» ο ίδιος θε­ω­ρεί ότι «η κυ­βέρ­νη­ση όταν δια­βε­βαιώ­νει ότι θα υπε­ρα­σπι­στεί την ερ­γα­σία το εν­νο­εί» και το­νί­ζει: «αρκεί ως χώρα να προ­σέλ­θου­με ενω­μέ­νοι σ’ αυτή τη φάση της δια­πραγ­μά­τευ­σης, ανα­ζη­τώ­ντας τις “βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές” των εταί­ρων».

Ο κ. Κου­βέ­λης, απα­ντώ­ντας στην ερώ­τη­ση «αν η πο­λι­τι­κή που υλο­ποιεί σή­με­ρα η κυ­βέρ­νη­ση μπο­ρεί να χα­ρα­κτη­ρι­στεί αρι­στε­ρή» ο πρώην πρό­ε­δρος της ΔΗΜΑΡ , ση­μειώ­νει: «(…) Η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να τηρεί τις δε­σμεύ­σεις που ανέ­λα­βε για να βγά­λει τη χώρα από την κρίση με την κοι­νω­νία όρθια και όχι ημι­θα­νή, αξιο­ποιώ­ντας υπαρ­κτές δυ­να­τό­τη­τες για την ιδιαί­τε­ρα ανα­γκαία οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη . Αν με ρω­τά­τε, ναι, αυτό είναι αρι­στε­ρό!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.