Ειδήσεις

Ανθρωποκυνηγητό στα ελληνικά νησιά για τον «Τούρκο Dexter» που σκότωσε 4 ανθρώπους

Ο γιος του Τούρκου πιλότου των F-16 που ενεπλάκη στην αερομαχία της 12ης Ιουνίου 1992 κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο ήρωας-πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαος Σιαλμάς, θεωρείται στην Τουρκία «κατά συρροή δολοφόνος», σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
Ο δράστης φέρεται να ήταν επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά «Dexter», στην οποία περιγράφονταν δολοφονίες σαν αυτές που διέπραξε. Ο Φιλίζ έχει σκοτώσει τον φίλο του Γκιοκτούγ Ντεμίρασλαν, τη ρωσίδα σύντροφο του Έλενα Ραντίσκοβα, όπως και τη φίλη της Όλγα Σερέγκινα, το 2011 και το 2013. Ένα χρόνο αργότερα φέρεται να διέφυγε προς την Ευρώπη περνώντας με πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα από την Ελλάδα.

τις 27 Μαΐου εντοπίζονται και πάλι τα ίχνη του στην Τουρκία όταν δολοφονείται μια 40χρονη γυναίκα. Μετά τη δολοφονία η τουρκική αστυνομία εντοπίζει στοιχεία παρουσίας του σε ίντερνετ καφέ κοντά στη Σμύρνη. Κάποια μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται πως ο 30χρονος άνδρας έχει περάσει στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο! Υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες που αναφέρουν πως κάποιοι τον είδαν στην Αλικαρνασσό δηλαδή απέναντι από την Κω. Το σίγουρο είναι πως ο Αταλάϊ Φιλίζ είναι πανέξυπνος και παρά τις πολύμηνες προσπάθειες εντοπισμού του έχει καταφέρει να διαφύγει από τα χέρια των αστυνομικών.

Ο πατέρας Ιλχάν Φιλίζ που σήμερα αντιμετωπίζει αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση στο σπίτι του, ενεπλάκη στην αερομαχία του 1992 με το πιο σύγχρονο μαχητικό F-16, ενώ ο Νικόλαος Σιαλμάς επέβαινε επί μαχητικού F-1 Mirage και όχι φυσικά επί F-15C που αναφέρει το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους ουδέποτε εντάχθηκε στο ελληνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ένα από τα ελληνικά F-15 πέταξε κάθετα προς τη θάλασσα σε μια προσπάθεια να αποφύγει το F-16 του Filiz, αλλά συνετρίβη στη θάλασσα καθώς δεν κατόρθωσε να επαναφέρει το αεροσκάφος του από τον ελιγμό. Ο πιλότος του αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά το επεισόδιο».

Στην πραγματικότητα, αν ο Νίκος Σιαλμάς επέβαινε σε F-15, το πιθανότερο είναι ότι ο Ιλχάν Φιλίζ που εκτελούσε τις γνωστές εντολές των ανωτέρων του για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, δεν θα είχε αποτολμήσει καν να εμπλακεί.

zougla.gr/thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου